Članci s tagom: lokalni-izbori

 • Istra: Bez županice i ijedne gradonačelnice

  Istra: Bez županice i ijedne gradonačelnice

  Istarsku županiju neće voditi županica (nije bilo ni kandidatkinje), nijedan grad u Istri neće voditi gradonačelnica (čak ni nakon drugog kruga), a jedina istarska općina kojoj će izvjesno žena biti na čelu je Fažana s time da u prvom krugu nije izabrana baš nijedna! To je s rodnog aspekta poražavajući rezultat prvih neposrednih izbora za čelnike lokalne izvršne vlasti.

 • Šibenska županija: Žene pobjednice u prvom krugu lokalnih izbora

  Šibenska županija: Žene pobjednice u prvom krugu lokalnih izbora

  Zastupljenost žena na izbornim listama za gradska i općinska vijeća, te Županijsku skupštinu, bila je vrlo dobra, ali pozornost zaslužuje podatak da su čak četiri od pet žena bile istodobno kandidatkinje za gradonačelnice i načelnice, te nositeljice lista za gradska i općinska vijeća. Sve su postigle rezultate koji impresioniraju.

 • Seksistički napad na Dubravku Šuicu

  Seksistički napad na Dubravku Šuicu

  Dubrovačkim su ulicama u danima izbora kružili letci koji aktualnu gradonačelnicu Dubravku Šuicu prikazuju u vrlo obnaženom izdanju. Na lecima, koji su djelo (...)

 • Rezultati!

  Sukladno rezultatima Državnog izbornog povjerenstva donosimo pregled izabranih načelnica, gradonačelnica i županica te kandidatkinja u drugom krugu. Updateamo se zajedno s DIP-om (a koji je za stalno državno tijelo, koje treba odraditi izbore svakih otprilike 18 mjeseci, poprilično spor...).

 • GONG: prijavite sve nepravilnosti na biračkim mjestima!

  GONG: prijavite sve nepravilnosti na biračkim mjestima!

  Nevladina udruga GONG, koja će sa 700 stalnih promatrača i 50 mobilnih timova promatrati predstojeće lokalne izbore, pozvala je sve sudionike na izborima da poštuju izborna pravila i da se ne vrše pritisci na birače.

 • Seksistički napad na Tatjanu Holjevac

  Seksistički napad na Tatjanu Holjevac

  Kako je priopćeno iz izbornog stožera Tatjane Holjevac nepoznat broj plakata Tatjane Holjevac osvanulo je jutros sa protuženskim parolama. Jedan od tih plakata nalazi se na fotografiji desno.

 • Ankete, ankete

  Ako je vjerovati anketama, žene neće zasjesti u gradonačelničke fotelje velikih gradova. Jutarnji list cijeli tjedan objavljuje ankete i prema njima Ingrid (...)

 • Žene! Tri kantuna kuće, bar dva u politici!

  Žene! Tri kantuna kuće, bar dva u politici!

  Nezavisna lista Drage Petričić u prostorijama škole "Ivora" predstavila je kandidate za Gradsko vijeće Grada Zadra te su predstavljene programske smjernice.

 • Matilda Fačić za načelnicu Orebića

  Matilda Fačić za načelnicu Orebića

  Matilda FačićIm (32) kandidatkinja je HSP-a za načelnicu Orebića. Završila je gimnaziju i 11 godina radi kao bankarska službenica. Od 16-te godine je u HSP-u u kojem (...)

 • Ada Damjanac za načelnicu Fažane

  Ada Damjanac za načelnicu Fažane

  Ada Damjanac kandidatkinja je SDP-a za načelnicu Fažane. Rođena je u Puli 29.siječnja 1956. Osnovnu školu i Gimnaziju Eugen Kumičić završila je u Puli.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM