Članci s tagom: lokalni-izbori

 • Kako su žene prošle na izborima?

  Kako su žene prošle na izborima?

  Jučer je održan prvi krug lokalnih izbora na kojima su u najvećoj mjeri izabrana općinska i gradska vijeća te županijske skupštine, a u ponegdje i načelnici/e, (...)

 • Birališta su otvorena!

  Birališta su otvorena!

  3 758 638 građana/ki danas mogu glasati za općinske načelnike/ce, gradonačelnike/ce, župane/ice i njihove zamjenike/ce te za županijska, gradska i općinska vijeća.

 • Stup srama za stranke koje ne poštuju Zakon o ravnopravnosti spolova

  Stup srama za stranke koje ne poštuju Zakon o ravnopravnosti spolova

  Udio žena na kandidacijskim listama za lokalne izbore 2013. godine povećan je za 4 posto te ukupno iznosi 28 posto što je još uvijek daleko ispod uravnotežene (...)

 • Još uvijek nedovoljno žena na kandidacijskim listama

  Još uvijek nedovoljno žena na kandidacijskim listama

  Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH izradio je analizu udjela zastupljenosti kandidatkinja na kandidacijskim listama za izbor članova/članica županijskih (...)

 • Ravnopravnost: odmah!

  Ravnopravnost: odmah!

  Ženske feminističke organizacije CESI, Babe!, Domine, Delfin i Centar za građanske inicijative - CGIorganizirale su konferencije za medije u srijedu, 24. travnja (...)

 • 'Po čemu on zaključuje da su muškarci pametniji od žena?'

  'Po čemu on zaključuje da su muškarci pametniji od žena?'

  Liberalke - ženska inicijativa HSLS- a zatražile su očitovanje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova o, kako ocjenjuju, skandaloznoj i diskriminirajućoj izjavi (...)

 • Kandidirajte 40% žena na lokalnim izborima

  Kandidirajte 40% žena na lokalnim izborima

  U organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH u Šibeniku se 26. listopada 2012. godine, održala V. Koordinacija županijskih povjerenstava za (...)

 • Žene u lokalnim izborima

  Političke su stranke kandidirale ukupno 11452 žene na kandidacijskim listama za lokalne izbore što je udio od 24% kandidatkinja na kandidacijskim listama.

 • Šibenik više nema gradonačelnicu

  Ante Županović, osvojio je oko 1200 glasova više od dosadašnje gradonačelnice Šibenika, protukandidatkinje Nede Klarić. Time niti jedan grad centar županije nakon ovih lokalnih izbora nema gradonačelnicu.

 • Rezultati drugog kruga lokalnih izbora

  Hrvatska je ostala na jednoj županici nakon što je Mira Buconjić sinoć izgubila mjesto županice Dubrovačko-neretvanske županije, a jedini grad središte županije koji će možda imati gradonačelnicu je Šibenik u kojem se drugi krug odvija za dva tjedna. Dubravka Šuica više nije gradonačelnica Dubrovnika.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM