Članci s tagom: ljubav

 • Romantično je političko

  Romantično je političko

  Predstavljamo tekst Coral Herrera Gómez , spisateljice i istraživačice, blogerke, feministkinje, autorice nekoliko knjiga, kao i niza predavanja na svom (...)

 • 'Monogamni um, užas poliamorije'

  'Monogamni um, užas poliamorije'

  Libela prenosi intervju s Brigitte Vasallo , katalonsko-španjolskom spisateljicom i priznatom feminističkom aktivistkinjom koja se bori protiv normativnog sustava, (...)

 • Djeca se klackala na čeličnoj ogradi koja odvaja Meksiko i SAD

  Djeca se klackala na čeličnoj ogradi koja odvaja Meksiko i SAD

  Na ogradi koja odvaja El Paso i Juarez ovog vikenda osvanula je roza klackalica na kojoj su se igrala djeca s obje strane granice. Projekt koji je bio senzacija (...)

 • Muškarci koji ne prihvaćaju odbijanje nisu romantični junaci

  Muškarci koji ne prihvaćaju odbijanje nisu romantični junaci

  Muškarac iz gradića Bath, 150 km zapadno od Londona, na javnome je mjestu postavio glasovir i obećao da će "svirati bez prestanka dok mu se ne vrati (...)

 • Kad govorimo o poliamoriji, ne govorimo samo o seksu

  Kad govorimo o poliamoriji, ne govorimo samo o seksu

  Ako ste ikada čitali/e o poliamoriji, vjerojatno ste vidjeli/e fotografiju koja prikazuje tri (ili više) pari stopala kako proviruju ispod bijelog pokrivača.

 • 'After Party je ljubavni film'

  'After Party je ljubavni film'

  Novo ime hrvatske filmske režije, student Viktor Zahtila je nakon osvojene nagrade za najbolju dokumentarnu režiju na 12. Filmskoj reviji Kazališne Akademije (...)

 • 'Ljubav čini porodicu'

  'Ljubav čini porodicu'

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije/bifobije/transfobije (IDAHOT) , danas, 03. svibnja kreće kampanja u organizaciji Sarajevskog otvorenog centra pod (...)

 • Obitelj je tamo gdje osjećam da pripadam

  Obitelj je tamo gdje osjećam da pripadam

  Udruga Roda danas je predstavila animirani film koji govori o različitim oblicima obitelji koje sve imaju nešto zajedničko - one su najvrednije mjesto za (...)

 • Možda jednostavno trebaš biti sama

  Možda jednostavno trebaš biti sama

  Sredina veljače je najhladnije doba godine i uvijek mi se činilo "zgodno" što su izabrali baš ovaj dan za obilježavanje svetosti kulta sparivanja.

 • Je li brak vrijedan toga?

  Je li brak vrijedan toga?

  Sufražetkinja, aktivistica za prava žena i građanska prava, Susan B. Anthony , nikada se nije vjenčala. Ona je predvidjela još 1877. godine da "za prijelaz žena iz (...)

1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM