Članci s tagom: libela

 • Djevojčicama treba poticaj, a ne ironija

  Djevojčicama treba poticaj, a ne ironija

  Na Libelinu je adresu stiglo pismo Plesnog zbora Zagrepčanke i dečki kojeg potpisuje gospodin profesor glazbe Slavko Olujić , sa zahtjevom za ispravkom (...)

 • Ekskluzivno iz Tunisa: 'Nećemo izgubiti svoja prava'

  Ekskluzivno iz Tunisa: 'Nećemo izgubiti svoja prava'

  U Tunisu su u tijeku pripreme za predstojeće opće izbore. Nakon intenzivnih prošlogodišnjih podjela, nesuglasica i rasprava, vladajuće i oporbene stranke sklopile su (...)

 • Žene Mediterana okupile su se u Sarajevu

  Žene Mediterana okupile su se u Sarajevu

  Ovog je vikenda u Sarajevu održana međunarodna konferencija "Osnaživanje žena i civilnih društava Mediterana" u zajedničkoj organizaciji Agencije za ravnopravnost (...)

 • Osnivanje regionalne mreže za rodne kulturne prakse

  Osnivanje regionalne mreže za rodne kulturne prakse

  Ljubljana je u protekla tri tjedna ugostila umjetnike/ice i teoretičare/ke iz cijelog svijeta koji su bili sudionici 19. festivala Mesto Žensk ( City of (...)

 • Koliko je abortus zapravo 'legalan' u Hrvatskoj?

  Koliko je abortus zapravo 'legalan' u Hrvatskoj?

  "Dobar dan, jesam li dobila CESI?", upitao je pomalo preplašeni ženski glas s druge strane žice. "Da, jest. Izvolite", kazala je aktivistica Centra za (...)

 • Održana edukacija za Libeline volonterke

  Održana edukacija za Libeline volonterke

  Četverosatna edukacija, ali i ugodno druženje u opuštenoj atmosferi za Libeline volonterke održano je u petak, 15. lipnja 2012. u prostorijama CESI -ja.

 • Što se najviše čitalo u 2011. godini?

  Što se najviše čitalo u 2011. godini?

  Početak godine uvijek je pravo vrijeme za prisjećanje i nadanje, kao i slaganje top lista ovoga i onoga. Kažu da nas u 2012. godini čeka depresija umjesto recesije, no ono što se neće promijeniti su Libelini tekstovi. Prisjetimo se koji su to komentari bili najčitaniji u 2011. godini ! .

 • Libelina košarica želja

  Libelina košarica želja

  Drage čitateljice i dragi čitatelji, hvala vam što ste i ovu godinu proveli s Libelom, nadamo se da ste uživali/e u čitanju jednako kao što smo i mi uživale/i u pisanju. Želimo vam uspješnu, veselu i rasplesanu 2012. godinu, a kada bismo pisale/i Djedu Mrazu, poželjele bismo otprilike isto što je na care2.com poželjela Liz O'Donnell.

 • Libelin drugi rođendan

  Libelin drugi rođendan

  Libela je 15. siječnja obilježila dvije godine svog rada. Pokrenuta je iz aktivističke potrebe da se društveno – političke teme obrade iz rodne perspektive, ali (...)

 • Libelina godišnja inventura

  Libelina godišnja inventura

  Kraj godine uvijek je prikladno vrijeme za zbrajanje i oduzimanje, množenje i dijeljenje. Što smo ostavili iza sebe dobro, što smo ostavili lošeg, a ne škodi i malo pogledati prema naprijed i donijeti pokoju novogodišnju odluku - da li ćemo se pokriti omiljenom dekicom po glavi i prespavati sljedeću godinu ili pak nešto poduzeti. Zato je vaša i naša omiljena Libela.org odlučila napraviti godišnju inventuru.

<< < 1 2 3 4 > >>

Iz drugih medija

AEM