Članci s tagom: kratka-prica

 • Samo daj!

  Samo daj!

  U petak, 2. ožujka, povodom rođendana M. J. Zagorke i Međunarodnog dana žena, u zagrebačkom VIPklubu, održan je 2. Festival Kratka priča je ženskog roda u organizaciji Centra za ženske studije, a s ciljem poticanja ženskog stvaralaštva. Od 138 kratkih priča pristiglih na istoimeni natječaj, svoje priče je čitalo dvanaest autorica. Mi vam uz priču o festivalu donosimo i nagrađenu priču Nore Verde!

 • In memoriam: Nela Milijić

  In memoriam: Nela Milijić

  U nedjelju, 12. lipnja, nakon duge i teške bolesti, preminula je Nela Milijić, pjesnikinja, književnica, nakladnica i poduzetnica. Kao glavna urednica u izdavačkoj kući Aora komunikacije, potaknula je na objavljivanje niz domaćih autorica i autora. Idejna je začetnica festivala Kratka priča je ženskog roda, održanog 2010. i 2011. povodom obilježavanja rođendana Marije Jurić Zagorke i Međunarodnog dana žena.

 • Kratka priča je ženskog roda

  Kratka priča je ženskog roda

  Centar za ženske studije obilježio je Dan žena slavivši umjetnost riječi, točnije, žensko stvaralaštvo, žensku produkciju. Festival Kratka priča je ženskog roda održao se drugu godinu za redom u ležernoj atmosferi memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke u dva susreta. Uz osmi mart povod je bio i rođendan Marije Jurić Zagorke te Nele Milijić, 2. ožujka, kada je prva grupa kratkopričašica čitala svoje radove.

Iz drugih medija

AEM