Članci s tagom: kontra

 • Zagrebom se marširalo za bračnu jednakost

  Zagrebom se marširalo za bračnu jednakost

  Više od 500 aktivista i aktivistkinja marširali su danas zagrebačkim ulicama kako se usprotivili zahtjevima inicijative U ime obitelji.

 • 'Ne možete raspisivati referendum o ljudskim pravima'

  'Ne možete raspisivati referendum o ljudskim pravima'

  Koordinatorica udruge Kontra , Sanja Juras komentira aktualne događaje i potpisivanje peticije koju je pokrenula inicijativa U ime obitelji (...)

 • Gdje su LGBT osobe u Istri?

  Gdje su LGBT osobe u Istri?

  Udruge Lezbijska grupa Kontra i Iskorak – Centar za prava seksualnih i rodnih manjina povodom javne kampanje "Prijavi zločin iz mržnje" posjetili su u petak, 26. (...)

 • 'Nova Vlada radi velike propuste'

  'Nova Vlada radi velike propuste'

  Nova Vlada radi velike propuste, ocjenjuju Iskorak i Kontra u Izvještaju o stanju ljudskih prava LGBT osoba u 2012. godini. U 2012. godini nova Vlada (...)

 • Kažnjen s 5.000 kuna zbog govora mržnje na internetu

  Kažnjen s 5.000 kuna zbog govora mržnje na internetu

  Jedan Splićanin je kažnjen s 5.000 kuna zbog uvredljivog i prijetećeg komentara na internetskom forumu u ožujku prošle godine. Naime, 43-godišnjak je pod nickom (...)

 • Rodni identitet u EU zakonodavstvu

  Rodni identitet u EU zakonodavstvu

  Na sjednici Europskog Parlamenta održanoj 12.09. usvojena je nova Direktiva o pravima (...)

 • Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu dodijeljena je nagrada "GONG za građanski aktivizam i razvoj demokracije", i to organizacijama civilnog društva Domine, Iskorak i Kontra za Split Pride 2011. Prva splitska Povorke ponosa 2011. godine pod sloganom "Različite obitelj, jednaka prava" bila je motivirana diskriminacijom istospolnih parova u svakodnevnom, obiteljskom životu, s ciljem poticanja javne rasprave o potrebi izmjena zakonodavnog okvira koji diskriminira istospolne obitelji u Hrvatskoj.

 • Poziv volonterima i volonterkama za sudjelovanje na drugoj Povorci ponosa u Splitu

  Poziv volonterima i volonterkama za sudjelovanje na drugoj Povorci ponosa u Splitu

  Centar za prava seksualnih i rodnih manjina Iskorak, Lezbijska grupa Kontra i udruga Domine iz Splita organiziraju drugu po redu Povorku ponosa u Splitu koja  će se održati 9. lipnja. Organizatori pozivaju volontere i volonterke da se prijave za sudjelovanje. Njihova zaduženja uključuju pomoć u organizaciji popratnih programa kao što su radionice, diskusije, filmske projekcije, tribine i slično.

 • LGBT ravnopravnost na radnom mjestu

  LGBT ravnopravnost na radnom mjestu

  Radna prava LGBT radnika/ca, i kod nas, bi se trebala štititi posredstvom sindikata i na radnom mjestu; i to kroz programe aktivnosti, kolektivne ugovore i socijalni dijalog. Nažalost, kod nas se u kolektivnim ugovorima rijetko, najčešće tek deklarativno, spominje klauzula o nediskriminaciji, a i tada prepisana iz Zakona o radu. A još češće je da takve klauzule nema, niti se spominje zabrana diskriminacije na osnovu spolne orijentacije.

 • Hrvatski sudovi su homofobični!

  Hrvatski sudovi su homofobični!

  Republika Hrvatska usvojila je više zakona koji zabranjuju diskriminaciju na temelju spolne orijentacije, ali ti zakoni se ne primjenjuju jer u hrvatskom sudstvu vlada homofobija i neznanje. Upravo iz navedenih razloga danas 17. svibnja 2011. godine na Međunarodni dan borbe protiv homofobije aktivisti/ce udruga Iskorak i Kontra simbolično odjeveni u suce i sutkinje uručili su Ministarstvu pravosuđa svoju "presudu" kojom utvrđuju postojanje homofobije i nepoznavanja antidiskriminacijskog zakonodavstva.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM