Članci s tagom: jadranka-kosor

 • Mesić povjerio mandat Jadranki Kosor

  Mesić povjerio mandat Jadranki Kosor

  Predsjednik Stjepan Mesić povjerio je jučer navečer mandat za sastav nove Vlade Jadranki Kosor, dosadašnjoj potpredsjednici Sanaderove Vlade. Nakon pet sati kozultacija sa svim predstavnicima parlamentarnih stranaka i nacionalnih manjina Mesić se zajedno s Kosor oko 20.30 pojavio pred novinarima.

 • SLUČAJ PREMIJERKA - SEKSIZAM NA DJELU

  SLUČAJ PREMIJERKA - SEKSIZAM NA DJELU

  CESI oštro osuđuje seksističke i mizogine komentare koji prevladavaju u javnom prostoru kada se govori o ženi kao mogućoj premijerki.

 • Prva premijerka

  Prva premijerka

  Iako je jučer u otprilike 15 minuta Hrvatska dobila prvu premijerku od samostalnosti i prvu predsjednicu trenutno najjače političke stranke (i još k tome (...)

 • I Jadranka Kosor u klubu najmoćnijih žena

  I Jadranka Kosor u klubu najmoćnijih žena

  Jadranka Kosor je upravo na svoj 56. rođendan dobila priliku za vođenje države. Hoće li se uskoro naći u društvu žena koje vladaju politikom saznat ćemo uskoro. Ukoliko se to dogodi ona će biti prva žena premijerka u povijesti Hrvatske, a društvo u Europi će joj činiti Yulia Tymoshenko, Angela Merkel i Johanna Sigurdardottir.

 • Jadranka Kosor premijerka i predsjednica HDZ-a

  Jadranka Kosor premijerka i predsjednica HDZ-a

  Ivo Sanader dao je ostavku na sve političke funkcije, a kao nasljednicu na čelu Vlade i HDZ-a predložio Jadranku Kosor. Jadranka Kosor dužnost preuzima u situaciji dramatične ekonomske situacije, najvećeg pada BDP-a u zadnjih deset godina, i velike udaljenosti Hrvatske od Europske unije.

 • Jadranka Kosor premijerka?!?

  Jadranka Kosor premijerka?!?

  Jutarnji list neslužbeno donosi da će premijer Ivo Sanader u 14 sati na konferenciji za medije najaviti svoju ostavku te da premijersku poziciju preuzima Jadranka (...)

 • Vlada će odobriti umjetnu oplodnju za nevjenčane parove

  Vlada će odobriti umjetnu oplodnju za nevjenčane parove

  Neki ustavni stručnjaci su Vladine dužnosnike upozorili da je za ustavni sud izvanbračna zajednica u kontekstu zaštite obitelji prema članku Ustava 41. jednakovrijedna ustavna kategorija kao i bračna. Za takvo rješenje posebno su se zalagale obje potpredsjednice Vlade - HDZ-ova Jadranka Kosor i HSLS-ova Đurđa Adlešič.

 • Što više djece – manja mirovina

  Što više djece – manja mirovina

  Što više djece rodiš, u starosti manje vrijediš - moglo bi se poručivati ženama u Hrvatskoj koje se odluče na majčinstvo. Jer, svaki novi rodiljni dopust, prije toga i bolovanje radi čuvanja trudnoće, umanjuju iznos buduće ženine mirovine, pri čemu postoje tek naznake da bi se to moglo promijeniti.

 • Održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za unaprjeđenje zaštite od nasilja u obitelji

  Održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za unaprjeđenje zaštite od nasilja u obitelji

  Predsjednica Povjerenstva ocijenila je da je to povjerenstvo još jedan, potpuno novi mehanizam zaštite od nasilja u obitelji u kojem je okupljen velik broj priznatih stručnjaka koji se bave tom problematikom, ali i članova/ica nevladinih organizacija.

 • Za seks s mlađima od 16 - u zatvor!

  Za seks s mlađima od 16 - u zatvor!

  Prihvati li se prijedlog pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić, seksualni odnos osobe starije od 21 godine s 15-godišnjakinjom, iako je ona pristala na njega ili ga inicirala, bit će i u Hrvatskoj kazneno djelo. Naime, pravobraniteljica je radnoj skupini za izradu novog Kaznenog zakona te Saboru predložila da se dobna granica za mogućnost davanja pristanka za spolni odnos sa sadašnjih 14 poveća na 16 godina. 

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Iz drugih medija

AEM