Članci s tagom: jadranka-kosor

 • Kuhinja u visokoj politici

  Pokušava li javnim obavljanjem kućanskih poslova ili barem pričom o tome kako ih obavlja, zamjenska kapetanica Jadranka Kosor nadomjestiti gubitak kompasa na HDZ-ovoj (...)

 • Sezona kiselih krastavaca iliti Seve vs. Jaca

  Punih tjedan dana, od obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti u Kninu i izostanka najavljenog Severininog koncerta, cijelu naciju zabavlja famozni sukob Jace (...)

 • Poljuljana je ljudska sigurnost u Republici Hrvatskoj

  Poljuljana je ljudska sigurnost u Republici Hrvatskoj

  U dosadašnjim potezima Vlade ne možemo ne primjetiti kako su najveće štednje činjene u sektoru obrazovanja, a govori se i o štednji u zdravstvu, u politkama plaća i sl. Nismo do danas čuli da se razmatra ozbiljnije rezanje troškova unutar Ministarstva obrane RH.

 • Kosor uz pomoć žena HSS-a i HSLS-a odgađa Zakon

  Kosor uz pomoć žena HSS-a i HSLS-a odgađa Zakon

  Paralelno s teškim pregovorima s koalicijskim i socijalnim partnerima, nova premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor vodi svoju prvu veliku bitku za utjecaj u redovima vlastite stranke i to na temu Zakona o medicinskoj oplodnji. U tome su joj se pridružile i žene HSS-a te već ranije Đurđa Adlešič.

 • Premijerko, povucite antibaby zakon

  Premijerko, povucite antibaby zakon

  Kolumnistica Jutarnjeg lista Jelena Lovrić: Premijerka Jadranka Kosor hitno bi morala povući Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji koji prošli tjedan nije izglasan samo zato što je opozicija u Saboru uspjela srušiti kvorum. Štete provođenja takvog zakona višestruke su i dalekosežne.

 • Gay lobi drma Hrvatskom

  Gay lobi drma Hrvatskom

  Nacionalna se dalekovidnica možda ne može pohvaliti promicanjem ravnopravnosti spolova  /ok, prikažu tu i tamo poneku sapunicu i srodan ženski film al što ne umeju Helenu i Gordanu da razlikuju, ne ide pa ne ide:)

  Imaju oni zato drugih vrednota. Kad se najmanje nadate, prateći emisije za noćobdije, možete čuti jako zanimljive stvari. Dosta vam je da povežete dva i dva te na temelju kratkog priloga, u primjerice glazbenoj emisiji, dođete na trag fascinantnih otkrića.

 • Komentar: Uspon i pad Katoličke Republike

  Komentar: Uspon i pad Katoličke Republike

  Iako je premijerka Jadranka Kosor, dok je još bila Sanaderova pobočnica, kritizirala HDZ-ov Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji (MPO), on je ostao nepromijenjen, dakle represivan te štetan za zdravlje žena i demografsku politiku nacije.

 • HNS planira tužbu pred Ustavnim sudom

  HNS planira tužbu pred Ustavnim sudom

  Protiv Zakona o medicinskoj oplodnji, koji bi trebao biti usvojen danas, HNS će podnijeti tužbu Ustavnom sudu. Narodnjaci će tužbu temeljiti na diskriminaciji.

 • Hrvatska dobila prvu premijerku

  Hrvatska dobila prvu premijerku

  Nakon 12 sati rasprave Sabor je izglasao povjerenje Jadranki Kosor te će ona tako na premijerskom mjestu zamijeniti Ivu Sanadera. Kasno navečer Kosor i njezini ministri/ce položili su i prisegu. Nova Hrvatska vlada na čelu s Jadrankom Kosor dobila je povjerenje većine saborskih zastupnika/ca.

 • J. Kosor od Sabora zatražila mandat za sastavljanje Vlade i predstavila svoj program

  J. Kosor od Sabora zatražila mandat za sastavljanje Vlade i predstavila svoj program

  Nakon što je u petak predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić Jadranki Kosor povjerio mandat za sastavljanje Vlade, Kosor je danas na nastavljenoj 11. sjednici Hrvatskog sabora zatražila i povjerenje saborskih zastupnika. U Saboru je predstavila članove/ice Vlade, od kojih su neki novi ili na novim, u javnosti već obznanjenim položajima.

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Iz drugih medija

AEM