Članci s tagom: jadranka-kosor

 • Hrvatski feniks

  Svi se sa sigurnošću možemo složiti, da je prošla godina bila politički vrlo burna. Bitan događaj svakako je bio odlazak Ive Sanadera .

 • Jadranka Kosor najpopularnija politička osoba mjeseca

  Jadranka Kosor najpopularnija politička osoba mjeseca

  Prema ocjeni građana u provedenom CRO-Demoskopu najpopularnija politička osoba ovog je mjeseca Jadranka Kosor koja je nakon više od dvije godine s vrha ljestvice popularnosti izgurala još uvijek aktualnog predsjednika Mesića. Druga najpopularnija političarka u zemlji je Vesna Pusić koja je četvrta na ljestvici popularnosti.

   

 • Kriza najžešće pogađa starije žene u ruralnim područjima

  UNDP-ovo istraživanje pokazalo je kako se jaz između muškaraca i žena u strukturi nezaposlenih smanjuje, no ne zbog toga što se zapošljava više žena, već zbog toga što sve više muškaraca ostaje bez posla. "Prema nekim pokazateljima, žene su 10 posto slabije plaćene od muškaraca, a kriza najteže pogađa one koje su starije od 60 godina u ruralnim područjima", rekao je predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj Yuri Afanasiev.

 • PREDSJEDNIK ILI PREDSJEDNICA

  Uskoro će hrvatski građani birati po peti put predsjednika ili predsjednicu. Nameće nam se pitanje da li je Hrvatska spremna za svoju prvu predsjednicu? (...)

 • Libelina godišnja inventura

  Libelina godišnja inventura

  Kraj godine uvijek je prikladno vrijeme za zbrajanje i oduzimanje, množenje i dijeljenje. Što smo ostavili iza sebe dobro, što smo ostavili lošeg, a ne škodi i malo pogledati prema naprijed i donijeti pokoju novogodišnju odluku - da li ćemo se pokriti omiljenom dekicom po glavi i prespavati sljedeću godinu ili pak nešto poduzeti. Zato je vaša i naša omiljena Libela.org odlučila napraviti godišnju inventuru.

 • Kosor: Lesarova izjava je seksistička

  Kosor: Lesarova izjava je seksistička

  Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor reagirala je na izjavu saborskog zastupnika Dragutina Lesara u vezi s amandmanom Vlade RH na Zakon o radu (ZOR) kojim se olakšava noćni rad trudnicama, a koji je izjavio kako je "mogući razlog da je netko od članica Vlade vjerojatno neposredno zainteresiran za to", priopćeno je danas iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

 • Zaklada nagradila škole i lokalnu samoupravu

  Zaklada nagradila škole i lokalnu samoupravu

  Nacionalna zaklada održala je svečanu dodjelu godišnjih nagrada za volonterstvo osnovnim i srednjim školama te godišnje nagrade za sudioničku demokraciju jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave. Nagrade "Škola prijatelj zajednice" nagrađenima je uručila predsjednica Vlade Jadranka Kosor, a nagradu "Zajedno za bolje" uručio je predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić.

 • Jacinih sto dana

  Malo tko je prije 100 dana očekivao da će Jadranka Kosor na mjestu premijerke dočekati jesen. Trebala je biti obična Sanaderova lutka na koncu, a na (...)

 • Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

  Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

  "Niti zakoni, niti strategije, niti sve političke odluke neće biti dovoljne ako ostanu samo na deklaratornoj razini, ako svojim vlastitim primjerom i životom dokazujemo nešto suprotno. Svatko se treba upitati što je on sam učinio u borbi protiv obiteljskog nasilja, a političari trebaju biti uzor i primjer", poručila je premijerka Kosor prilikom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

 • Nouvelle cuisine Jadranke Kosor

  Najprije je istrošenu metaforu vrućeg krumpira, koju malo tko više i primjećuje jer je postale klišej - spretno prihvatila i vratila u izvorni kontekst iz kojeg (...)

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Iz drugih medija

AEM