Članci s tagom: jadranka-kosor

 • Premijerka Jadranka Kosor nije u stanju osuditi homofobno nasilje i pozive na linč!

  Premijerka Jadranka Kosor nije u stanju osuditi homofobno nasilje i pozive na linč!

  Rasizam, fašizam, ksenofobija, homofobija i pozivi na ubojstvo očito nisu doprli do premijerke Kosor. Umjesto da eksplicite osudi i imenuje počinitelje, ona se poslužila općenitim frazama. Valjda da se ne zamjeri potencijalnom biračkom tijelu za predstojeće izbore. Ipak se nije radilo o malom broju, skoro njih 10 000 na splitskoj Rivi.

 • Ženska solidarnost

  Ženska solidarnost

  Jedna od omiljenih parafraza Hobbesove rečenice "Čovjek je čovjeku vuk" glasi "Žena je ženi vučica" . Naročito je popularna u politici, a posebice za (...)

 • Dan žena u Zagrebu

  Dan žena u Zagrebu

  Uz sada već uobičajen folklor – cvijeće i bombonjere – te uobičajenu frazeologiju kojom se damama, ljepšem, nježnijem i slabijem spolu čestita njihov dan, desila se povodom dana žena i pokoja ozbiljna i značajna manifestacija lišena seksizma, ali i pokoja politička manipulacija. U ponedjeljak je održan performans "Neraskidive niti: Radnice u kulturi za radnice  u tekstilnoj industriji".

 • Mala zemlja za veliki relax

  Mala zemlja za veliki relax

  Jako sam relaksirana zadnjih tjedana. Mislim da se to nekako poklopilo s izborom novih ministara koji, za razliku od onih ljenjivaca Šukera, Biškupića i Vukelića, (...)

 • Martina Dalić danas postaje ministrica financija

  Martina Dalić danas postaje ministrica financija

  SABOR bi na današnjoj izvanrednoj sjednici trebao potvrditi nove ministre/ice koje je ranije ovoga tjedna predložila premijerka Jadranka Kosor. Tako bi na mjesto ministrice financija umjesto Ivana Šukera trebala doći Martina Dalić. Martina Dalić na mjesto ministrice dolazi s pozicije predsjednice Uprave Partner banke, a iza sebe ima višegodišnje iskustvao rada u Vladi te je tijekom izbora 2007. godine predstavljena kao glavna ekonomska stručnjakinja HDZ-a.

 • Europska sredstva za više šansi na tržištu rada

  Europska sredstva za više šansi na tržištu rada

  U hotelu Dubrovnik u Zagrebu predstavljen je projekt "Žene na tržištu rada" koji se provodi u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, uz financijsku potporu Europske unije. Na natječaj za bespovratna sredstva stiglo je 55 ponuda, a odabrano je 18 najuspješnijih koje bi trebale pomoći pri zapošljavanju žena. Među tih 18 su i projekti udruga - CESI, Zagreb, Ženska grupa Karlovac "Korak"; Udruženje za mir i ljudska prava "Baranja"; udruga "DEŠA" Dubrovnik i Domine, Split.

 • Glamour i oko njega

  Glamour i oko njega

  Glamour je američki časopis o stilu i trendovima od ljepote do politike kako sami kažu. I svaki mjesec ih čita više od 12 milijuna ljudi, a usput su skupili preko 170 (...)

 • Kamensko napokon u stečaju

  Kamensko napokon u stečaju

  Mimohodom do Trga bana Jelačića i natrag Ilicom prema tvornici, radnice tekstilne tvornice Kamenskog danas su završile svoj mukotrpni štrak započet 29. rujna i od danas bi ponovno trebala krenuti proizvodnja.  Danas će radnice održati sastanak sa stečajnim upraviteljem Zdravkom Mitakom i vidjeti na čemu su. Iako su dobile bitku zbog koje su štrajkale i glađu, budućnost im još nije obećavajajuća. Naime, Trgovački je sud danas utvrdio da se ukupni dug zasad kreće oko 82 milijuna kuna, a ne 40 milijuna koliko je govorio direktor Kamenskog Antun Crljenjak. Vrijednost tvornice se procjenjuje na 127 milijuna kuna.

 • Stop ubijanju žena! Alarm napokon uključen i u Vladi

  Stop ubijanju žena! Alarm napokon uključen i u Vladi

  Smrt desete ovogodišnje žrtve obiteljskog nasilja, HTV-ove novinarke Mirele Sršić-Kovač (40) kojoj je u snu život oduzeo njen suprug, potaknula je prvi sastanak predstavnika svih tijela čiji je posao suzbijanje obiteljskog nasilja, i to na najvišoj razini, koja uključuje i premijerku Jadranku Kosor. – Ministarstvo unutarnjih poslova organizira sastanak na najvišoj razini kako bi se sa svih aspekata razmotrila situacija vezana uz nasilje u obitelji, detektirali problemi i potražila rješenja da bismo postali učinkovitiji u suzbijanju nasilja – poručuje Dubravko Novak, tajnik kabineta ministra policije navodeći kako će  na sastanku biti još ministri pravosuđa, zdravstva...

 • I dalje je prisutna diskriminacija žena u poduzetništvu

  I dalje je prisutna diskriminacija žena u poduzetništvu

  U odnosu na zemlje regije, Hrvatska je najrazvijenija po ženskom poduzetništvu. Broj trgovačkih društava u vlasništvu žena u porastu je i približio se četvrtini svih trgovačkih društava u RH, no diskriminacija žena u mnogim područjima, pa tako i u poduzetništvu, i dalje je prisutna, kazala je premijerka Jadranka Kosor na otvaranju Međunarodne konferencije o položaju žena u obrtništvu u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, ističući kako se protiv diskriminacije žena treba boriti. HOK je ove godine osnovao i poseban stalni odbor žena obrtnica.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM