Članci s tagom: ingrid-anticevic-marinovic

 • O želucima i stražnjicama

  O želucima i stražnjicama

  Ingrid Antičević Marinović odlučila je na saborskom Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav, valjda, priskočiti u pomoć LGBT zajednici u Hrvata.

 • Institucionalno nasilje nad ženama

  Institucionalno nasilje nad ženama

  SDP je danas uputio Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o umjetnoj oplodnji tražeći da sudska rasprava bude javna. "Od Ustavnog suda očekujemo da na javnoj sjednici odluči o zakonu koji je od iznimne važnosti za Hrvatsku", rekla  je Ingrid Antičević Marinović na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u SDP-u.

 • 52% žena na listi

  52% žena na listi

  S 52% žena na listi koalicija zadarskih ogranaka SDP-a i HNS-a danas je u hotelu Kolovare predstavila kandidate i kandidatkinje s lista za Gradsko vijeće Zadra i (...)

 • Ingrid Antičević Marinović za gradonačelnicu Zadra

  Ingrid Antičević Marinović za gradonačelnicu Zadra

  Ingrid Antičević Marinović, kandidatkinja je za gradonačelnicu Zadra na lokalnim izborima. Dugogodišnja odvjetnica, saborska zastupnica SDP-a, bila je predsjednica (...)

 • "Ukoliko u politici nema žena, govorimo o krnjoj demokraciji"

  Tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova skupštine Zadarske županije na temu "Žene na lokalnim izborima 2009. godine" održana je jučer u prostorima Doma županije. Ovoj sjednici cilj je bio potaknuti javnu rapravu o primjeni Zakona o ravnopravnosti spolova u dijelu koji se odnosi na političke stranke, odnosno političku partcipaciju žena i njihovo uključivanje na stranačke liste na predstojećim izborima.

 • Sa svih strana: SDP obilježio Dan žena

  Žene zadarskog SDP-a organizirale su jučer svoju tradicionalnu proslavu u povodu Dana žena. U popunjenoj dvorani hotela Kolovare organizarn je prigodni prijem i druženje na kojem su uz kandidatkinju za gradonačelnicu Ingrid Antičević-Marinović, okupljene žene pozdravile i Gordana Sobol, predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova, Renata Sabljar Dračevac, kandidatkinja za zamjenicu župana i Irena Dragić, predsjednica zadarskog Foruma žena SDP-a.

 • Pravo na roditeljstvo

  Pravo na roditeljstvo

  - Koliko ja znam u Hrvatskoj je još uvijek dopušteno da žene koje nisu udane prirodnim putem rađaju djecu. Drugim riječima, dopušteno im je da imaju djecu bez supruga. A zašto onda to ne mogu umjetnom oplodnjom?

 • Što rade saborske zastupnice?

  Što rade saborske zastupnice?

  Udio zastupnica u Saboru je 22%, a njihove rasprave čine 24,3% svih rasprava. Najaktivnije zastupnice su Ingrid Antičević Marinović (SDP), Nevenka Majdenić (HDZ), Marijana Petir (HSS), Dragica Zgrebec (SDP) i Marija Lugarić (SDP).

 • U Saboru najaktivnija Ingrid Antičević-Marinović

  Saborski zastupnici i zastupnice u sabornici su lani govorili ukupno 6453 puta, a nakon 1062 pojedinačne rasprave, najviše je ispravaka netočnih navoda, za koje su se zastupnici javili 1393 puta, objavio je Sabor na svojoj internetskoj stranici. Najaktivnija tijekom sedam prošlogodišnih zasjedanja bila je SDP-ova zastupnica Ingrid Antičević-Marinović, koja je govorila 228 puta, najviše u pojedinačnoj raspravi (56).

Iz drugih medija

AEM