Članci s tagom: gradonacelnica

 • Virginia Raggi (M5S) prva gradonačelnica Rima

  Virginia Raggi (M5S) prva gradonačelnica Rima

  Virginia Raggi, kandidatkinja Pokreta pet zvijezda (M5S) komičara Beppea Grilla izabrana je za prvu gradonačelnicu Rima, nanoseći težak udarac Demokratskoj stranci (...)

 • Meksička gradonačelnica ubijena samo dan nakon stupanja na dužnost

  Meksička gradonačelnica ubijena samo dan nakon stupanja na dužnost

  Novoimenovana gradonačelnica meksičkog grada Temixco ubijena je u subotu u svojoj kući. Gisela Mota službeno je preuzela dužnost na prvi dan nove godine, u (...)

 • Indija dobila prvu transrodnu gradonačelnicu

  Indija dobila prvu transrodnu gradonačelnicu

  Raigarh, grad u Indiji, postao je prvi grad u toj zemlji koji je dobio transrodnu gradonačelnicu . Nezavisna kandidatkinja Madhu Kinnar dobila je više od 4500 (...)

 • Pariz ima svoju prvu gradonačelnicu!

  Pariz ima svoju prvu gradonačelnicu!

  Pariz od danas ima svoju prvu gradonačelnicu - Anne Hidalgo - ljevičarku, članicu vladajuće Socijalističke stranke (SP) . Hidalgo je pobijedila u drugom (...)

 • Dvije žene u utrci za gradonačelnicu Pariza

  Dvije žene u utrci za gradonačelnicu Pariza

  Dvije žene su u utrci za novu gradonačelnicu Pariza. Po prvi puta, nakon duge povijesti, gradonačelnik neće biti monsieur. Diskretna, marljiva socijalistkinja (...)

 • Najmlađa gradonačelnica na svijetu

  Najmlađa gradonačelnica na svijetu

  Bashaer Othman , 15-godišnja palestinska djevojčica preuzela je dužnost gradonačelnice Allara, grada na Zapadnoj obali i time postala najmlađa osoba na svijetu (...)

 • Margareta Mađerić HDZ-ova je kandidatkinja za gradonačelnicu

  Margareta Mađerić HDZ-ova je kandidatkinja za gradonačelnicu

  Nakon dugog spekuliranja koga će kao kandidata za gradonačelnika Zagreba istaknuti ili podržati Hrvatska demokratska zajednica, odluka je napokon donesena.

 • Želim da moj glas u Saboru bude glas svih otočana i otočanki

  Želim da moj glas u Saboru bude glas svih otočana i otočanki

  Tonka Ivčević (1973.) prva je gradonačelnica u povijesti Komiže i otoka Visa, ali i cijele Splitsko- dalmatinske županije. Dužnost gradonačelnice obnaša već drugi (...)

 • Istra: Bez županice i ijedne gradonačelnice

  Istra: Bez županice i ijedne gradonačelnice

  Istarsku županiju neće voditi županica (nije bilo ni kandidatkinje), nijedan grad u Istri neće voditi gradonačelnica (čak ni nakon drugog kruga), a jedina istarska općina kojoj će izvjesno žena biti na čelu je Fažana s time da u prvom krugu nije izabrana baš nijedna! To je s rodnog aspekta poražavajući rezultat prvih neposrednih izbora za čelnike lokalne izvršne vlasti.

 • Šibenska županija: Žene pobjednice u prvom krugu lokalnih izbora

  Šibenska županija: Žene pobjednice u prvom krugu lokalnih izbora

  Zastupljenost žena na izbornim listama za gradska i općinska vijeća, te Županijsku skupštinu, bila je vrlo dobra, ali pozornost zaslužuje podatak da su čak četiri od pet žena bile istodobno kandidatkinje za gradonačelnice i načelnice, te nositeljice lista za gradska i općinska vijeća. Sve su postigle rezultate koji impresioniraju.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM