Članci s tagom: grad

 • Patrijarhalna struktura Zagreba: žene zastupljene 15 puta manje od muškaraca

  Patrijarhalna struktura Zagreba: žene zastupljene 15 puta manje od muškaraca

  U kolikoj je mjeri fizički prostor odraz stanja društva, pokazuju rezultati istraživanja "Politike označavanja i patrijarhalna konstrukcija Zagreba" kojeg su (...)

 • CRVENA: Kvartovski dani u Sarajevu

  CRVENA: Kvartovski dani u Sarajevu

  Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA u sklopu višegodišnjeg programa Gradologija organizira Kvartovske dane . Kvartovski dani će se događati (...)

 • 'Čiji grad? Naš grad!'

  'Čiji grad? Naš grad!'

  U nedjelju 27. rujna predsjednik vlade Aleksandar Vučić, investitor Muhamed al Abar i ostali gosti postavit će kamen temeljac za izgradnju prve dvije kule u okviru (...)

 • 'Lepo kradi, ružno gradi'

  'Lepo kradi, ružno gradi'

  "Glavni grad uzdigao se u simbol transformacije Srbije u centar biznisa, kulture i umetnosti jugoistočne Evrope. Njegovi stanovnici, uvek mladi duhom, jedva čekaju (...)

 • Je li vaš grad prijateljski prema ženama?

  Je li vaš grad prijateljski prema ženama?

  Koliko je vaš grad prijateljski naklonjen ženama? Kriterij koji ću koristiti kada ću odgovoriti na to pitanje jest dostupnost javnog prijevoza u vašem gradu.

 • Klasne razlike u Hrvatskoj

  Klasne razlike u Hrvatskoj

  Prema podacima Eurostata , u Hrvatskoj samo sedam posto djece niskoobrazovanih roditelja uspijeva završiti fakultet. U EU-u prosjek je 18 posto, a u nekim (...)

 • Sloboda gradskim klupama

  Sloboda gradskim klupama

  Najdulja zagrebačka javna klupa, smještena uz ogradu Pravoslavne crkve na Cvjetnom trgu u subotu, 12. listopada, je u ranim poslijepodnevnim satima osvanula prepuna (...)

 • Obranimo skate skulpturu!

  Obranimo skate skulpturu!

  Obrana skate skulpture kod Studentskog centra nastavlja se i danas. Već se oko 7 sati 50-ak osoba okupilo braniti skate skulpturu, koja je prepoznata kao jedinstveni (...)

 • Dr. Darka Volarević predsjednica Gradskog vijeća Metkovića

  Dr. Darka Volarević predsjednica Gradskog vijeća Metkovića

  Ugledna metkovska liječnica, dr. Darka Volarevi ć, nedavno je jednoglasno izabrana za predsjednicu Gradskog vijeća. Dr. Volarević (kandidatkinja koalicije (...)

Iz drugih medija

AEM