Članci s tagom: fasizam

 • Lipa pamti!

  Lipa pamti!

  Tog 30. travnja 1944. godine, oko 14:30 sati, selo Lipu počela je opkoljavati grupa sastavljena od pripadnika SS-a, Wermachta i talijanske fašističke milicije.

 • Prosvjed antifašista protiv fašizacije društva

  Prosvjed antifašista protiv fašizacije društva

  Na središnjem zagrebačkom trgu danas je održan prosvjed inicijative Ujedinjeni protiv fašizma. Povod okupljanja bio je prvobitna najava Autohtone Hrvatske stranke (...)

 • Ideje radikalnog nacionalizma i fašizacija društva neće proći!

  Ideje radikalnog nacionalizma i fašizacija društva neće proći!

  Zagrepčani i Zagrepčanke, POZIVAMO VAS DA U SUBOTU, U 12.00 SATI, NA TRGU BANA JELAČIĆA (KOD FONTANE MANDUŠEVAC) DIGNEMO GLAS PROTIV SNAGA MRŽNJE, ZA HRVATSKU (...)

 • Stop nacizmu!

  Stop nacizmu!

  Nakon Beča, antifašisti/kinje su jučer popodne i u Linzu spriječili proteste pokreta "Patriotski Europljani protiv islamizacije Evrope" (Pegida).

 • Svijet obilježio Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma

  Svijet obilježio Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma

  Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma ustanovljen je u znak sjećanja na žrtve Kristalne noći. Nasilje koje se dogodilo na njemačkim ulicama i trgovima (...)

 • Građani i građanke protiv fašizma u Srbiji!

  Građani i građanke protiv fašizma u Srbiji!

  Više od 1500 građana i građanki sudjelovalo je na antifašističkom skupu koji je jučer održan u Novom Sadu zbog napada na objekte građana i građanki albanske (...)

 • Imamo li kome čestitati Međunarodni dan mira?

  Imamo li kome čestitati Međunarodni dan mira?

  21.09. obilježavamo Međunarodni dan mira. Kao i svake godine na ovaj dan sjetimo se svih onih ljudi koji svakodnevno ginu ili su primorani napustiti svoje kuće, (...)

 • VIDEO: Stop rasizmu i govoru mržnje na stadionima!

  VIDEO: Stop rasizmu i govoru mržnje na stadionima!

  Centar za mirovne studije (CMS) i udruga navijača/ica Bijeli anđeli objavili su video spot kojim pozivaju sve ljubitelje i ljubiteljice nogometa da tijekom (...)

 • Fašizam s licem feminizma

  Fašizam s licem feminizma

  Današnje stranke krajnje desnice moraju se svidjeti građanstvu, tako što neće djelovati ekstremno opasno. Naposljetku, koliko uopće može jedan pokret (...)

 • Splićani čiste grad od fašističkih simbola

  Splićani čiste grad od fašističkih simbola

  Građani i građanke Splita okupljeni oko stranice Prijavi fašističke simbole u Splitu u nedjelju su započeli sa čišćenjem grada, i to na prostoru Dubrovačke (...)

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Iz drugih medija

AEM