Članci s tagom: europska-komisija

 • Garancijom za mlade do smanjenja nezaposlenosti?

  Garancijom za mlade do smanjenja nezaposlenosti?

  Nezaposlenost mladih dvostruko je veća od broja starijih odraslih. Uz to što je mladim osobama teže naći posao, uvjeti njihova rada su vrlo nestabilni, zato što, (...)

 • Europski ženski lobi treba vašu pomoć!

  Europski ženski lobi treba vašu pomoć!

  Najveća mreža europskih ženskih organizacija Europski ženski lobi treba pomoć građanki i građana kako bi mogao nastaviti s radom. Naime, ekonomska kriza u (...)

 • Građanska inicijativa 'Jedan od nas' želi ograničiti dostupnost abortusa na razini EU

  Građanska inicijativa 'Jedan od nas' želi ograničiti dostupnost abortusa na razini EU

  Europska građanska inicijativa ustanovljena je Lisabonskim ugovorom te ju građani i građanke mogu koristiti od travnja prošle godine.

 • Europska nagrada za inovatorice

  Europska nagrada za inovatorice

  Iako su žene sve aktivnije u istraživanju i znanosti, malo ih pokreće inovativna poduzeća. Europska je komisija stoga odlučila kreirati posebnu nagradu kojom bi (...)

 • Ove godine mora se održati Beograd Pride!

  Ove godine mora se održati Beograd Pride!

  Predstavnici Europske komisije, koji su nedavno boravili u Beogradu u okviru Unapređenja stalnog dijaloga Srbije i EU, istaknuli su kako će u narednim mjesecima (...)

 • Znanost: stvar za cure!

  Znanost: stvar za cure!

  Kada se proizvod seksualizirano predstavlja na način koji publiku neodoljivo podsjeća na modnu reklamu u stilu Sexa i grada , najčešće se radi o tome da se (...)

 • Stop nasilju nad ženama

  Stop nasilju nad ženama

  Osmog ožujka 2011. godine, Europa i svijet obilježili su stotu obljetnicu proslave Međunarodnog dana žena. Europska Unija tom je prigodom također obilježila godinu (...)

 • O nejasnoj slici, Europska komisija progovara vrlo jasno

  O nejasnoj slici, Europska komisija progovara vrlo jasno

  "Pred nama je nejasna slika", rekao je europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele, prilikom predstavljanja Izvještaja o stanju u području pravosuđa i ljudskih prava u Hrvatskoj sastavljenog na temelju više različitih izvora, među kojima su i hrvatske organizacije civilnog društva. "Sveukupno, Hrvatska i njena vlada postigle su značajan napredak u području pravosuđa i ljudskih prava", rekao je.

 • Udio žena među višim članovima Uprave EK i dalje je samo 30%

  Udio žena među višim članovima Uprave EK i dalje je samo 30%

  Žene čine dvije trećine novih zaposlenika Europske komisije iz deset zemalja članica koje su se Uniji priključile 2004 godine. Time je došlo do promjene ravnoteže u omjeru spolova unutar izvršnih tijela Europske unije, koja se po prvi puta naginje u korist žena, istaknuo je potpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčovič. No iako je recentni val zapošljavanja rezultirao pozitivnim promjenama na polju ravnomjernije  rodne zastupljenosti na upravnoj razini Komisije, valja istaknuti kako je udio žena među višim članovima uprave i dalje samo 30%.

 • Napredovali ste, ali...

  Napredovali ste, ali...

  Europska je komisija izdala jučer izvješće o napretku Hrvatske tzv. Progress Report. Uz pohvale na ostvarenim postignućima, Izvještaj navodi i niz preostalih nedostataka. Što se tiče rodne ravnopravnosti i jednakih mogućnosti, Europska komisija navodi da je generalno postignut određen napredak, no sa jako puno "ali" i "ipak" te uz nekoliko iznenađujućih konstatacija.

<< < 1 2 3 4 > >>

Iz drugih medija

AEM