Članci s tagom: eu-parlament

 • Članice Europskog parlamenta izvode Vaginine monologe

  Članice Europskog parlamenta izvode Vaginine monologe

  Devetero zastupnica Europskog  parlamenta sudjelovalo je u vrlo posebnoj i jedinstvenoj izvedbi Vagininih monologa kako bi se podigla svijest javnosti i EU glavešina o važnosti  borbe protiv  nasilja nad ženama i djevojkama u Europi i svijetu. "Jako sam dirnuta i ponosna što sam se pridružila članicama Europskog parlamenta koje stoje uz bok ženama diljem Europe i svijeta i stavljaju na kocku svoje vizije, glasove, srca i vagine ne bi li se spriječilo nasilje na ženama i djevojkama" , kaže Eve Ensler.

 • Otvoreno pismo povodom imenovanja promatrača i promatračica u Europski parlament

  Otvoreno pismo povodom imenovanja promatrača i promatračica u Europski parlament

  Republika Hrvatska uskoro u Europski parlament šalje 12 promatrača/ica koji/e se biraju iz redova saborskih zastupnika/ca slijedom izbornog rezultata. Nevladine ženske feminističke organizacije CESI, Babe!, Domine, Delfin i CGI u otvorenom pismu podsjećaju Hrvatski sabor i političke stranke na odredbe Zakona o ravnopravnosti spolova.

 • EU parlament usvojio rezoluciju o dugotrajnoj skrbi za starije osobe

  EU parlament usvojio rezoluciju o dugotrajnoj skrbi za starije osobe

  Međunarodna nevladina organizacija za prava starijih osoba AGE izrazila je zadovoljstvo zbog usvajanja rezolucije Europskog parlamenta o dugotrajnoj skrbi za starije osobe kojom će se na nacionalnoj i europskoj razini osigurati bolja zaštita prava starijih osoba i njihovo uključivanje u zajednicu. Anne-Sophie Parent, direktorica organizacije AGE, izjavila je kako se više ne može tolerirati zlostavljanje starijih osoba, te kako je potrebno usvojiti mjere koje će osigurati adekvatnu zaštitu i dostojanstvo osoba starije životne dobi.

 • Europa treba svježe ideje mladih

  Europa treba svježe ideje mladih

   Jedna od najmlađih zastupnica ima vrlo jasan politički plan. Emilie Turunen predlaže da inicijativu preuzmu mladi prema kojima je EU bila zatvorena te se zauzima za što veće oslanjanje na zelene ekonomije. - Trebamo promjenu smjera i politike. I to ne samo kozmetičku, površinsku, već stvarno dramatičnu promjenu u promišljanju ekonomskih, socijalnih i ekoloških politika.

 • Nova predsjednica Odbora za ženska prava pri Europskom Parlamentu

  Nova predsjednica Odbora za ženska prava pri Europskom Parlamentu

   

  Eva-Britt Svensson  izabrana je za predsjednicu Odbora za ženska prava pri Europskom Parlamentu

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM