Članci s tagom: ekologija

 • Lucy Lawless: Xena eko-ratnica

  Lucy Lawless: Xena eko-ratnica

  Kultna glumica, majka troje djece, i od nedavno međunarodna eko-ratnica , Lucy Lawless svjesno odabire ne planirati svoj život u previše (...)

 • Mirela Holy - atipična političarka i žrtva vlastitog karaktera

  Mirela Holy - atipična političarka i žrtva vlastitog karaktera

  Daj, ne budi komična, misliš li da bi vrla ministrica pomogla tebi ili meni da smo se našle u škripcu? Ovako bih nekako mogla sažeti komentare ljudi koji (...)

 • 'Pokrećemo ekofeminističko selo'

  'Pokrećemo ekofeminističko selo'

  Ministrica zaštite okoliša i prirode, Mirela Holy, je jedna od tri feministkinje u Vladi Republike Hrvatske. Sukladno njenoj novoj funkciji, razgovarale smo s njom o mnogo toga, od utjecaja ekologije na živote žena preko ideja za rodno - osjetljive projekte do planova kako ostvariti koncept Zelenog novog dogovora. Više pročitajte u tekstu!

 • Feministički pristup klimatskim promjenama

  Feministički pristup klimatskim promjenama

  Prevela Kristina Vlaović Na konferenciji o klimatskim promjenama održanom u južnoafričkom gradu Durbanu krajem studenog 2011. godine (...)

 • In memoriam: Wangari Muta Maathai

  In memoriam: Wangari Muta Maathai

  Kada je Wangari Muta Maathai , koja je nakon duge i hrabre borbe protiv raka preminula u nedjelju navečer u 71. godini života u bolnici u Nairobiju, (...)

 • Djelujte u interesu žena i zajednica

  Djelujte u interesu žena i zajednica

  Reagiranje Mreže GenderCC - Women for Climate Justice vezano uz klimatske pregovore u Bankoku održanima početkom travnja 2011. godine donosimo u cijelosti. "Kako su klimatski pregovori u Bangkoku pri kraju sve je više razloga za brigu za žene, ne samo zbog bitnih pitanja već zbog samog smjera u kojem idu pregovori. Nastojanja razvijenih zemalja da se zaborave Protokol iz Kyota i Akcijski Plan s Balija su prilično očita." navodi se u priopćenju.

 • Doći ću na splitski Gay Pride jer je to praznik demokracije

  Doći ću na splitski Gay Pride jer je to praznik demokracije

  Saborska zastupnica Mirela Holy već dugi niz godina aktivno se zauzima za rješavanje pitanja ravnopravnosti spolova, te ekoloških pitanja i prava svih manjina, a (...)

 • Klimatska kriza (je) i kriza ljudskih prava

  Klimatska kriza (je) i kriza ljudskih prava

  Globalna kriza na svim područjima, od krize morala do ekonomske krize, prelama se na leđima slabih. Jasno je to vidljivo kroz direktni obrnuti efekt klimatskih promjena koji znači da oni koji najmanje profitiraju i najmanje pridonose zagađenju najviše osjećaju njene posljedice. Znamo da najviše pate zemlje u razvoju, da najviše profitiraju i zagađaju veliki i razvijeni.

 • Hrvatskoj prijeti međunarodna blamaža na klimatskoj konferenciji u Kopenhagenu!

  Hrvatskoj prijeti međunarodna blamaža na klimatskoj konferenciji u Kopenhagenu!

   Danas su aktivisti Zelene akcije tijekom prosvjedne akcije ispred Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, uručili apel Vladi RH sa zahtjevima za temeljitom izmjenom pregovaračkih pozicija za klimatske pregovore koji su u tijeku u Kopenhagenu, a kako bi Hrvatska konačno dala svoj doprinos u globalnoj borbi protiv klimatskih promjena.

 • Zelena lista podržava kandidaturu Alke Vuice za predsjednicu Republike Hrvatske

  Zelena lista podržava kandidaturu Alke Vuice za predsjednicu Republike Hrvatske

  Zelena lista odlučila je podržati kandidaturu Alke Vuice za predsjednicu Republike Hrvatske. Razlozi za donošenje ovakve odluke su prije svega u tome što smatraju da je Alka Vuica jedina osoba koja je kroz svoje dosadašnje istupe isticala tzv. zelene teme, odnosno, da bi se kao predsjednica Republike Hrvatske zalagala za zaštitu okoliša, što između ostalog podrazumijeva i zalaganje da se Hrvatska proglasi tzv. ekološkom državom.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM