Članci s tagom: domacice

 • Kućanske radnice i poljoprivrednice kažu #MeToo

  Kućanske radnice i poljoprivrednice kažu #MeToo

  June Barrett ponosna je na svoj posao njegovateljice. No, kao i mnoge žene koje rade na sličnim poslovima, Barrett je često bila meta seksualnog uznemiravanja.

 • Zašto sve žene nisu feministkinje?

  Zašto sve žene nisu feministkinje?

  Nekako mi prirodno dolazi da ako si žena, moraš podržavati feministički pokret. Jednostavno je, da nije bilo feminizma, ne bi imala građanska prava, i dalje bi ostala (...)

 • Podržite pokret radnica u kućanstvu!

  Podržite pokret radnica u kućanstvu!

  Sve znamo da su kućanski poslovi rodno obojeni, ali i vrlo podcijenjeni. To su potvrdila i brojna istraživanja, a danas se neplaćeni ženski rad našao u fokusu brojnih (...)

 • Dobra stara vremena?!

  Dobra stara vremena?!

  Nedavno provedeno istraživanje pokazuje da velik broj mladih majki želi ostati kod kuće u ulozi domaćice s punim radnim vremenom. Jedna od njih, spisateljica Kate (...)

 • Trijumf radnica u kućanstvu

  Trijumf radnica u kućanstvu

  Prevela Nada Kujundžić Osobe zaposlene u kućanstvu - dadilje, domaćice i njegovateljice, čine jednu od najizrabljivanijih radničkih skupina na svijetu.

 • Ženu se gura u kuću, a sve je manje na cijeni njezin napredak na poslu

  Ženu se gura u kuću, a sve je manje na cijeni njezin napredak na poslu

  Uspješna poslovna žena koja gradi karijeru, a o obitelji i djeci - ako ih uopće ima - brine uz pomoć supruga ili neke druge osobe bila je idealna žena za većinu Hrvatica i Hrvata 2007. godine. Tri godine kasnije, situacija se bitno promijenila. Jaka i samostalna žena koja očekuje karijeru, dobar posao i ravnopravnost s partnerom u obiteljskom i domaćinskom životu pala je na drugo mjesto. Danas je najpoželjnija ona žena koja zarađuje, ali na nekom manje zahtjevnom radnom mjestu.

Iz drugih medija

AEM