Članci s tagom: beograd

 • Ljudska prava 365*

  Ljudska prava 365*

  10. prosinca 1948. godine potpisana je Univerzalna deklaracije o ljudskim pravima. Dvije godine kasnije, Opća skupština Ujedinjenih naroda/nacija proglasila je 10. (...)

 • Merlinka festival 2014

  Merlinka festival 2014

  U Domu omladine Beograda sinoć je započeo šesti Međunarodni festival LGBT filma "Merlinka " . Do 16. prosinca, do kada traje festival, gledatelji će moći (...)

 • Kako je organiziran Pride u Beogradu

  Kako je organiziran Pride u Beogradu

  Povodom 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava, portali Lgbt.ba i Diskriminacija.ba napravili su zajedničku kampanju čija je tema sloboda okupljanja (...)

 • 'Aktivizam je borba u kojoj ne smijemo zaboraviti sebe'

  'Aktivizam je borba u kojoj ne smijemo zaboraviti sebe'

  Fondacija CURE u suradnji sa Zvučnom etnografijom održala je radionicu Integrisanih sigurnosti za braniteljice ženskih ljudskih prava u Beogradu od 21 do (...)

 • Građani i građanke okupirali beogradsko kino 'Zvezda'

  Građani i građanke okupirali beogradsko kino 'Zvezda'

  Grupa od oko 200 mladih nezadovoljna stanjem u kulturi i propadanjem kina "okupirala" je proteklog vikenda kino "Zvezda" i održala neslužbenu premijeru filma (...)

 • Žene u crnom: Može li se graditi budućnost na leševima u podrumima?

  Žene u crnom: Može li se graditi budućnost na leševima u podrumima?

  Članice i članovi srpske nevladine udruge Žene u crnom i ove godine sudjeluju u obilježavanju Dana sjećanja u Vukovaru , koji se događa samo nekoliko dana nakon (...)

 • Sve spremno za početak beogradske Povorke ponosa

  Sve spremno za početak beogradske Povorke ponosa

  Kako je i planirano, beogradska Povorka ponosa započet će danas u podne. S obzirom na to da organizacijski odbor nije dobio informaciju da je održavanje (...)

 • Beograd Pride ipak će se održati

  Beograd Pride ipak će se održati

  U nedjelju će ipak biti održana beogradska Povorka ponosa, jer su sigurnosni rizici mnogo manji nego prijašnjih godina, prenose mediji nakon ocjena nadležnih službi.

 • U Beogradu počeo Tjedan ponosa

  U Beogradu počeo Tjedan ponosa

  Simboličnim presijecanjem vrpce u beogradskoj Savamaloj, četvrti koja je iz godine u godine epicentar izložbi, debata i radionica čija je svrha da široj javnosti (...)

 • Ni ove godine ništa od Beograd Pridea?

  Ni ove godine ništa od Beograd Pridea?

  Povorka ponosa , najavljena za 28. rujna u Beogradu, najvjerojatnije će biti otkazana jer pet sindikata policije, koji bi trebali osiguravati ovu prosvjednu šetnju, (...)

Iz drugih medija

AEM