Članci s tagom: arapski-svijet

 • Kenija i Somalija: neodvojivost kolonijalizma i terorizma

  Kenija i Somalija: neodvojivost kolonijalizma i terorizma

  Prije mjesec dana, u Keniji je ubijeno 147 studenata i studentica na sveučilištu u Garissi . Opsada sveučilišta trajala je gotovo 15 sati.

 • Prva akcija Femena u arapskom svijetu

  Prva akcija Femena u arapskom svijetu

  Tri aktivistkinje Femena privedene su u srijedu ujutro u Tunisu nakon njihove prve akcije u arapskom svijetu, kao podrška tuniskoj aktivistkinji Amini (...)

 • Seks kao vanjskopolitička varijabla

  Seks kao vanjskopolitička varijabla

  Na posljednjoj naslovnici uglednog američkog vanjskopolitičkog magazina Foreign Policy , diskretno, na desnoj margini stoji otisnuto "Sex Issue", a sredinu naslovnice krasi pitanje: "Zašto nas mrze? Rat protiv žena na Bliskom istoku". Naslovnice visokotiražnih mjesečnika često ukrasi magična riječ "seks", teško da u povijesti Cosmopolitana postoji zapravo i jedna bez nje, no ovaj broj Foreign Policyja posvećen je istraživanju o tome kako i zašto seks - u svim različitim značenjima te riječi – oblikuje svjetsku politiku.

 • Tunis zajamčio jednakost muškaraca i žena

  Tunis zajamčio jednakost muškaraca i žena

  Egipatski centar za pitanja ženskih prava s odobravanjem je primio vijest iz Tunisa o donošenju uredbe, prihvaćene velikom većinom, a koja jamči jednakost žena i muškaraca u nacionalnoj ustavodavnoj skupštini. Centar poziva egipatske strukture da slijede primjer Tunisa i stave naglasak na osnaživanje žena i njihovo sudjelovanje u procesima odlučivanja kako bi žene mogle doprinijeti izgradnji novog Egipta.

Iz drugih medija

AEM