Stup srama

 • "A treba znati, statistika je kao bikini. Pokazuje gotovo sve, ali prekriva ono najbitnije."
  Radoslav Marić, vanjski član Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog Sabora tijekom rasprave o nasilju nad ženama

  Dislike
  (10)
 • "Ženi je najmanje u interesu da joj se smrzne dijete"
  Andrija Hebrang, kandidat za predsjednika RH o zamrzavanju zametaka (izvor: Radio 101)

  Dislike
  (9)
 • "Trebaju naši liječnici nagovarati žene da odustaju od pobačaja, to sam ja radio dok sam bio ginekolog pa se u Gospiću puno djece tako rodilo."
  Darko Milinović, ministar zdravstva i socijalne skrbi (izvor: Jutarnji list, 3.10.2009.)

  Dislike
  (15)
 • "Novi Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji ne vraća nas u srednji vijek jer tada nije ni trebala medicinska pomoć za oplodnju. Žene su u pravilu rađale mlade i zdrave i tako stvarale velike obitelji. Imale su upola manje menstruacija nego današnje žene, jer su trudnoća i dojenje bili prirodna kontracepcija. Neplodnost je bila rijetka."
  Zdrave vijesti, rujan 2009. (besplatni magazin tiskan u suradnji s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi te Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje - konkretni primjerak uzet u Domu zdravlja)

  Dislike
  (14)
 • Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva tužilo je Zelenu Akciju zbog izvođenja performansa u kojem su volonteri te udruge 50-tak potrošenih limenki boja i lakova postavili ispred zgrade ministarstva. A kao odštetu traže između 300 do 700 tisuća kuna.
  izvor: Net.hr

  Dislike
  (3)
 • "Bog je stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Stevu"
  Stjepan Fridl, glavni urednik Radio Marije

  Dislike
  (8)
 • "Ne sjećam se tog udžbenika, pa nisam ih ja sve čitala. A tada je vladalo takvo mišljenje o homoseksualcima, sjetite se što je govorio psihijatar Vladimir Gruden i neki psiholozi, govorilo se da se to događa pod utjecajem roditeljskog odgoja i neodgoja"
  Ljilja Vokić, ministrica prosvjete u vrijeme kada je odobren sporni udžbenik "Biologija 3:Životni procesi"

  Dislike
  (7)
 • "Prva prevencija alkoholizma, kocke, anoreksije ili bulimije, čak i da čovjek ne postane zlostavljač, počinje s dojenjem..Oni koji nisu dojeni mogu poslije u životu razviti spomenute poremećaje jer teže nadoknađivanju propuštena zadovoljstva."
  dr. Ivanka Taskov, viša stručna savjetnica iz Ministarstva zdravstva na Unicefovoj tiskovnoj konferenciji u povodu Međunarodnoga tjedna dojenja

  Dislike
  (12)
 • "Ovo je jedan od najnaprednijih Zakona u Europi"
  Andrija Hebrang, u ime HDZ-a u saborskoj raspravi o Zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Dislike
  (4)
 • " Zar mislite da se ja kao ginekolog bojim žena."
  Odgovor novinarima na pitanje je li na promjenu njegovih stavova utjecao stav udruge žena HSS-a. Darko Milinović (HDZ), ministar zdravstva i socijalne skrbi

  Dislike
  (8)
 • "Rekao sam joj kako taj njen drug, ako nije spreman pred matičarom, i što je meni još važnije pred Bogom, reći sudbonosno da, onda nije spreman brinuti se ni o djetetu"
  Darko Milinović (HDZ), ministar zdravstva i socijalne skrbi

  Dislike
  (7)
 • "Mi u HDZ-u smo ponosni da je na red za tu funkciju došla jedna žena. Ja joj osobno poručujem: Stajat ćemo svi uz tebe ne kao da si muško nego kao da si muškarčina."
  Andrija Hebrang, predsjednik Kluba zastupnika/ca HDZ-a (izvor: Javno.com)

  Dislike
  (17)
 • "Mislim da će sada najzadovoljnije biti raspuštenice u Hrvatskoj. Sad će dobiti svoju Majku Tereziju koja će napokon moći pokrenuti sve programe za zaštitu raspuštenica u zemlji."
  Branimir Glavaš, ratni zločinac (izvor:Javno.com)

  Dislike
  (16)
 • "Istraga će utvrditi radi li se o nekakvim promiskuitetnim tendencijama, pružanju seksualnih usluga ili organiziranoj prostituciji. To su različite kategorije i ne bih željela zaključivati prije završetka istrage."
  Jasminka Dević, ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka

  Dislike
  (7)
 • "HSP stoji iza letaka koji se bacaju iz aviona, a mislimo da se njima nikoga ne vrijeđa nego na “šarmantan” način upozorava Osječane na ono što ih čeka ako glasaju za HDSSB"
  Anto Đapić o bacanju letaka iz aviona zbog čega je cijeli Osijek prekriven smećem te već 3 dana 45 radnika pokušava očistiti grad, izvor: Glas Slavonije

  Dislike
  (2)
 • "Oni koji će glasati za drugu opciju, što se nas tiče, u nedjelju slobodno mogu ostati doma."
  Ivo Sanader, predsjednik Vlade RH

  Dislike
  (4)
 • "Nisam od ministrice obitelji koja je rasturila četiri braka očekivao da dijeli lekcije."
  Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a i saborski zastupnik, 2009. godine (o Jadranki Kosor)

  Dislike
  (8)
 • Milan Bandić je angažirao aktivistice koje su poslane u zagovaračke aktivnosti noseći štikle i tzv. vruće hlačice, a mediji su krajnje nekritički s dodatno seksističkim komentarima prenijeli taj eksces.
  Milan Bandić i mediji

  Dislike
  (5)
 • "Previše je tu u lokalnoj politici mudrijanja, sve se svodi na jedno obično tračanje, a to je žensko područje. Ja sam im tu tek na ispomoći."
  Ante Vuković Rigeta, kandidat za načelnika općine Podbablje

  Dislike
  (14)
 • "Nisam od onih žena koje pali nasilje ni u kom pogledu, ni fizičko ni verbalno."
  Nina Badrić, pjevačica

  Dislike
  (5)
 • "- Što mislite o gay/lezbo ljudima? - Protiv toga sam, odgojena sam u jednoj konzervativnoj, katoličkoj obitelji i roditelji su me tako odgojili. Mislim da takve veze nisu ni prirodne, nespojivo mi je to s mojim razmišljanjem i totalno bolesno."
  Josipa Rimac, gradonačelnica Knina i Ivica Lovrić, novinar Javno.com

  Dislike
  (10)
 • "To je sasvim neprimjereno. Dijete treba pozitivnu identifikaciju od oca i majke. Ne znam na koji način bi dijete to moglo u istospolnoj zajednici. Kad mene pitate za istospolne brakove i njihovo pravo na roditeljstvo, protiv sam onoga čega nema u prirodi i u Božjim zakonima. To je protivno Bogu i tu knjigu trebalo bi zabraniti."
  Nedjeljka Klarić, saborska zastupnica i gradonačelnica Šibenika o dječjoj knjizi "Zvijeri plišane"

  Dislike
  (10)
 • "To je nedopustivo iz pedagoških i moralnih razloga jer je nametanje javnom mišljenju neprirodnih odnosa u zajednici. I nelegalno je."
  Andrija Hebrang, saborski zastupnik o distribuciji knjige "Zvijeri plišane" među školskom populacijom

  Dislike
  (8)
 • "Poštujem ih, ali ako ja ne izlazim na ulicu i ne vičem da sam heteroseksualac ne moraju ni oni vikati da su homoseksualci."
  Andrija Hebrang, saborski zastupnik

  Dislike
  (7)
 • »Iza gradonačelničkog kandidata Bubala stoji Glavaš, iza kandidata za dogradonačelnika Vrdoljaka stoji Vesna Pusić, dok iza kandidatkinje za drugu dogradonačelnicu Danijele Lovoković stoji njezin sponzor i pokrovitelj Zlatko Kramarić«
  Gordan Matković, predsjednik osječkog HSP-a

  Dislike
  (2)
<< < 7 8 9 10 11 > >>

Iz drugih medija

AEM