Stup srama

 • "Vi ćete govoriti o moralu, gospođo Sobol? Gdje vam je suprug? Nije u zatvoru? Nećete vi meni govoriti o pristojnosti. Držite se pristojnosti kao što se držite plesa oko štange"
  Vladimir Šeks, HDZ (upućeno Gordani Sobol, izvor: tportal, 12. listopad 2011.)

  Dislike
  (18)
 • "Gej brakovi ili lezbijski brakovi, i to u Kukuriku koaliciji potenciraju da će dozvoliti. A mi to nećemo dozvoliti! Ne radi žene nego radi djeteta – nerođeno dijete ne može se braniti."
  Darko Milinović, HDZ, Ministar zdravstva i socijalne skrbi (Izvor: CroL, 5. listopad 2011.)

  Dislike
  (20)
 • "Evo, tražile ste više glasa žena i sad vidite kad ste se dvije javile kak' to izgleda"
  Josip Friščić, HSS, potpredsjednik Hrvatskog sabora nakon verbalnog duela u Saboru između Ingrid Antičević Marinović i Karmele Caparin, 5. listopad 2011.

  Dislike
  (22)
 • "Ima jedna pjesma, gospođo Pusić, 'A na čemu ste Vi?'. Vi ne možete sjediti i vidim da se smijete. Ima ona jedna pjesma 'Na čemu ste vi?' Pa dajte me poslušajte samo sekundu što hoću reći."
  Darko Milinović, Ministar zdravstva i socijalne skrbi u Hrvatskom saboru 5. listopada 2011.

  Dislike
  (8)
 • "Kao da to situacija već nije bila dovoljno kaotična, prva dama (Islanda op.a.) Dorrit Moussaieff odlučila je još malo začiniti stvar. Umjesto da se, kao što bi bilo za očekivati, skrije iza muža, predsjednika Olafura Ragnara Grimssona, i otrči prema limuzini, ona se otrgnula i krenula prema prosvjednicima."
  novinar/ka Index.hr-a A.K. u komentaru poteza Dorrit Moussaieff prilikom prosvjeda protiv vlasti (izvor: Index.hr, 5. listopad 2011.)

  Dislike
  (15)
 • "Poštovana, puno hvala na Vašoj ponudi. Moje pitanje je tko je počeo sa pedofilijom i homoseksualizmom. Pankeri i rokeri. Da li Vi ovo nama podmećete ili stvarno ne znate da nije poželjno vuku ostaviti ovce na čuvanje. Mislim da je previše humanitarnih organizacija u Hrvatskoj koje rastaču to jadno nacionalno biće u ime nečega. Mislim da sam Vam sve rekao. Sa poštovanjem, Karlo Starčević"
  Karlo Starčević, vlasnik Pivovare Ličanka (izvor: Jutarnji list, 4. listopad 2011.)

  Dislike
  (19)
 • "Dosad su žene za vrijeme generativne dobi bile prirodno zaštićenije od kardiovaskularnih bolesti u odnosu na muškarce. Za značajan porast učestalosti tih bolesti kod žena kriva je emancipacija jer da bi bile emancipirane žene moraju biti pod jednakim stresom kao i muškarci."
  Marijan Padovan, pročelnik Zavoda za kardiovaskularne bolesti KBC-a Rijeka (izvor: Novi list, 27. kolovoz 2011.)

  Dislike
  (25)
 • "Dragi moji Bregovci i Bregovke, uvijek je lijepo doći u vašu općinu i gledati kako se radi i stvara. Ovdje su uvijek dolazili oni s lijeve i oni s desne strane, no agnostika nikad nije bilo."
  Josip Friščić, HSS (izvor: Slobodna Dalmacija, 16.8.2011.)

  Dislike
  (8)
 • "Kad mi netko kaže da sam antifašist, onda me vrijeđa iz jednostavnog razloga što je time rekao samo 50 posto istine o meni, jer ja sam i antikomunist."
  Tomislav Karamarko, Ministar unutarnjih poslova (izvor: Jutarnji list, 25.8.2011.)

  Dislike
  (18)
 • "Ne možemo biti svi isti u domovini Hrvatskoj i ne možemo svi imati ista prava."
  Josip Đakić, zastupnik u Hrvatskom saboru, HDZ (izvor: tportal.hr, 6. srpnja 2011.)

  Dislike
  (29)
 • "Gdje su ona dva pedera s transparentom, neka ga dignu visoko da se vidi."
  Duje Marasović, HDZ (izvor: Jutarnji list, 5. srpanj 2011. godine)

  Dislike
  (15)
 • "Ta je parada proglašena skupom visokog rizika i unaprijed se moglo znati što će se dogoditi. Split je sredina duboko ukorijenjena u tradicionalnoj kršćanskoj kulturi, za koju se znalo da će reagirati na ovakve nedolične parade, suprotne kršćanskom nauku, i da ih ovakvo ponašanje vrijeđa."
  Dr. Adalbert Rebić, teolog (izvor: Slobodna Dalmacija, 13. lipanj 2011. godine)

  Dislike
  (13)
 • "Pustimo policiju da se bori protiv korupcije i kriminala svih vrsta, neka njezini službenici traže i pronađu nestalu Antoniju i budu pomoć i zaštita roditeljima od maloljetničkog nasilja, a svoj ponos pokazujmo s više takta i razbora, uz manji trošak i pametnije utrošena sredstva poreznih obveznika"
  Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, u komentaru nasilja na prvom splitskom Prideu (izvor: tportal.hr, 13. lipanj 2011.)

  Dislike
  (6)
 • "Ovo što se dogodilo u Splitu, moglo se i očekivati. Usudio bih se reći da je čak prošlo i bolje od onoga čega smo se bojali. Ovo je konzervativan, katolički grad i građani su došli na rivu da bi te svoje stavove izrazili. Policija je odradila dobro, zaštitila sudionike, ali i ostale koji su došli izraziti nezadovoljtsvo što se takva povorka održava u Splitu. Ova gradska vlast ne podržava paradu, ali ni nasilje. Ne treba dizati tenzije. U Splitu su se dogodile stvari koje su se već događale i u drugim gradovima. Hrvatska je jedna od najkatoličkijih država na svijetu. Ljudi su izašli na rivu i pokazali što misle o paradi."
  Željko Kerum, gradonačelnik Splita, komentira nasilje koje se dogodilo tijekom prvoe splitske Povorke ponosa

  Dislike
  (13)
 • "Cijeli svemir je heteroseksualan, od atoma i najsitnije čestice, od muhe do slona. Po zakonima fizike, jednaki se naboji uvijek odbijaju, a različiti privlače, da bi se, kada bi se jednaki počeli privlačiti, sve urušilo i nestalo. Mjesec se tada ne bi okretao oko Zemlje nego bi pao, Zemlja se ne bi okretala oko Sunca nego bi pala i spržila se ili odlutala i smrzla se."
  Lucija Čikeš, saborska zastupnica HDZ-a 2004.-2007.

  Dislike
  (25)
 • "Ako ste mlađi od 20 i još k tome muško, za vas nema nedoumice - pravac Zrće. Zabava od jutra do mraka, pa opet od mraka do jutra, nastupi poznatih DJ-a, žene oskudne odjeće i fleksibilnog morala..."
  Horizonti, magazin za putovanja i slobodno vrijeme, izdanje Jutarnjeg lista, ljeto 2011.

  Dislike
  (22)
 • "Imamo pravo i hoćemo da djeca svoje roditelje zovu mama i tata. Oni imaju pravo da pred svima posvjedoče da imaju oca i majku koji su im podarili život."
  Valter Župan, Krčki biskup i predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za obitelj (izvor: Novi list, 5. lipanj 2011.)

  Dislike
  (11)
 • 'TRENUTAK STRASTI' Srpski bajker ugušio Belogolovu dok su vodili ljubav
  Naslov i nadnaslov članka o ubojstvu Ane Belogolove (Tportal.hr, 3.6.2011.)

  Dislike
  (13)
 • "Treba znati kako se cvijeće sadi i zalijeva, ali i kako se šapće cvijeću. To je kao sa ženama - morate biti nježni, puni romantike i dobre volje. I cvijeće se zna smijati."
  Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, 2011. godine povodom otvaranja Dana cvijeća u Zagrebu (izvor: HTV)

  Dislike
  (8)
 • "Europska unija mi ne odgovara zbog sadašnjih načela. Nespojivo je meni da se dva muškarca mogu oženiti. Kada bi se svi muškarci skupa oženili taj dan bi završio svijet."
  Jure Radić, HDZ, 24. svibanj 2011. (izvor: dalje.com)

  Dislike
  (16)
 • "Kolege, vi imate ozbiljan problem. Ovi neartikulirani zvukovi me podsjećaju da sam u Africi jer ovo je crnačka glazba iz ne znam kojeg plemena."
  Milan Bandić na sjednici Gradske skupštine, 4. svibnja 2011.

  Dislike
  (12)
 • "Specijalni rat danas je donio scenu kao iz sapunice. Na konferenciju za novinare Gadafijeve vlade utrčala je žena tvrdeći da su je pukovnikove snage silovale. Poslužiteljica je na nju povukla nož. Zapadni su joj novinari htjeli pomoći, ali su je odvukle pukovnikove snage."
  Branimir Farkaš, novinar HTV-a u Dnevniku, 26. ožujak 2011.

  Dislike
  (8)
 • "Znao sam da će biti problema zbog te izjave. No, time sam htio objasniti da je nogomet grub šport i ne mogu zamisliti da homoseksualac ide glavom na kopačku. Takve osobe vidim kao baletane, tekstopisce ili novinare. To je isto kao da sam kazao da više volim plave nego crne žene."
  Zdravko Mamić (izvor: Jutarnji list, 24. ožujak 2011.)

  Dislike
  (15)
 • "Po čemu bi Vi to sad trebali vidjet? Može vam past nešto na glavu i tko će za vas odgovarat. Vi ste premlada, zgodna žena, da bi nastradali na gradilištu. Imate još jednu stvar, vi ste zgodna cura, tamo ima hiljadu muškaraca koji nisu svoje žene...Oni nisu vidjeli svoje žene mjesecima koliko rade. Mogao bi vas netko napasti tamo."
  Tomo Horvatinčić objašnjava novinarki Radio Studenta zašto ne može posjetiti gradilište na Cvjetnom, H-alter, 18. ožujka 2011.

  Dislike
  (20)
 • "Vi se zbog televizije sređujete dan prije vijeća, mislim depilacija, kosa, i sve to."
  Željko Kerum, gradonačelnik Splita na sjednici Gradskog vijeća komentirajući izlaganje vijećnika Mirka Ramljaka (izvor: jutarnji.hr, 14. ožujak 2011.)

  Dislike
  (9)
<< < 5 6 7 8 9 > >>

Iz drugih medija

AEM