Razgovor

 • Dvostruka drugost i dvostruka odsutnost njegovateljica starijih i nemoćnih u Italiji

  Dvostruka drugost i dvostruka odsutnost njegovateljica starijih i nemoćnih u Italiji

  O hrvatskim njegovateljicama starijih i nemoćnih osoba koje odlaze na rad u Italiju već smo pisale , no o ovoj temi koja konstantno izmiče javnome diskursu i fokusu zakonskih i institucionalnih regulativa, potrebno je iznova govoriti. Radi se naime o ženama koje, zbog financijske nesigurnosti, (...)

 • 'Vaša seksualna orijentacija ne određuje jeste li ili niste kompetentan roditelj'

  'Vaša seksualna orijentacija ne određuje jeste li ili niste kompetentan roditelj'

  Prvih 500 primjeraka slikovnice o istospolnim roditeljima Moja dugina obitelj , izdavača Dugine obitelji, razgrabljeno je čim su se pojavili u fizičkom obliku, dok je prije nekoliko dana završila i crowdfunding kampanja te udruge za dotisak slikovnice kako bi omogućili da ona besplatno dođe do (...)

 • Što su 'Strašne žene' i tko su žene koje stoje iza njih?

  Što su 'Strašne žene' i tko su žene koje stoje iza njih?

  Među 312 kandidata u programu "Pokreni nešto svoje" odabrane su za potporu za razvitak društvenog poduzeća i društvene igre Strašne žene/Fierce women . Ako još niste stigli zaigrati Strašne žene , ili možda uopće ne znate o čemu se radi, saznajte više iz razgovora sa ženama koje stoje (...)

 • 8. mart u Afrinu svjedoči nepokolebljivosti ženske revolucije

  8. mart u Afrinu svjedoči nepokolebljivosti ženske revolucije

  U tjednu koji je prethodio Međunarodnom danu žena, u sirijskom se Afrinu održao niz manifestacija koje objedinjuju borbu za žensko oslobođenje i otpor trenutno aktualnoj turskoj invaziji. Građani i građanke iz raznih dijelova sjeverne Sirije već se danima okupljaju u Afrinu organizirajući (...)

 • 'Osmi mart nije simbol estetike i muških pogleda, osmi mart je simbol borbe i otpora'

  'Osmi mart nije simbol estetike i muških pogleda, osmi mart je simbol borbe i otpora'

  U trenutnoj klimi koja vlada u Hrvatskoj, a u kontekstu koje svjedočimo sve većem zamahu i utjecaju fašizma, neokonzervativnih udruga i inicijativa, izostanka reakcije vladajućih na intenzivna kršenja ljudskih prava u pravnim, ekonomskim, rodnim, etničkim i drugim segmentima, više su nego (...)

 • 'Razotkrivanje mekoće je rizik umjetnosti'

  'Razotkrivanje mekoće je rizik umjetnosti'

  Umjetnice Valerija Cerovec i Antonija Bačić u četvrtak, 16. siječnja, otvaraju svoju prvu samostalnu izložbu "Između tijela blago promjenjivo" u galeriji Šira u Zagrebu. Valerija i Antonija završile su studij Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti i od studentskih dana (...)

 • Nedovoljan broj vrtića i jaslica u korelaciji je s nepovoljnim položajem žena na tržištu rada

  Nedovoljan broj vrtića i jaslica u korelaciji je s nepovoljnim položajem žena na tržištu rada

  Docentica na Katedri za socijalnu politiku pri Studijskom centru socijalnog rada na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Ivana Dobrotić za Libelu je govorila o usklađivanju roditeljskih i profesionalnih obaveza, odnosno o utjecaju kakav nedovoljan broj vrtića i jaslica ima na vrstu, ali i (...)

 • Tús Nua: Kroz glazbu težimo uspješnom kanaliziranju dijelova sebe koji žele i trebaju van

  Tús Nua: Kroz glazbu težimo uspješnom kanaliziranju dijelova sebe koji žele i trebaju van

  Novo i svježe, snažno i odvažno, a ipak sanjivo i šećerno. Sinteza žanrova i emocija, instrumentala ispresijecanog vokalima, krug prijatelja i prijateljica, podrška kolega i kolegica. Islandski gejzir i mračna atmosfera već idući trenutak transformira se i uplovljava u note obasjane suncem i (...)

 • Biti pjesnik/inja u bilo kakvom društvu predstavlja težak posao

  Biti pjesnik/inja u bilo kakvom društvu predstavlja težak posao

  U zagrebačkoj Booksi , danas započinje ovogodišnje izdanje 'Revije malih književnosti' posvećeno zemljama Levanta. Booksa će u sklopu ovog događanja od 5. do 10. prosinca ugostiti razne autorice i autore iz Jordana, Libanona, Palestine i Sirije te objaviti antologiju njihovih odabranih (...)

 • Ena Jurov: Nemam plan, samo pank!

  Ena Jurov: Nemam plan, samo pank!

  U svijetu gdje za žensku iskrenost nema mjesta bez predrasuda i kritika, mlada kreativna umjetnica Ena Jurov javlja se kao osvježenje i nada, te nas kroz vlastita iskustva vodi ilustracijama i dizajnom, a pogledajmo što sama misli i ima za reći o inspiraciji, nastanku vlastitih radova i o (...)

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Iz drugih medija

AEM