Prozor u svijet

19.09.2017. 11:36:17 - Libela

'ne slušaju me jer imam vaginu'

Glumica u video parodiji žestoko napala seksizam u Bollywoodu

(Foto: YouTube/Screenshot)

Zvijezda Bollywooda Kangana Ranaut odlučila je progovoriti o seksizmu u rastućoj indijskoj filmskoj industriji. Udružila se s popularnim komičarskim kolektivom All India Bakchod i napravila video parodiju u kojoj prikazuje što sve proživljavaju žene u Bollywoodu.

Ranaut je poznata glumica koja je glumila u bollywoodskim hitovima, kao što su "Queen" i "Tanu Weds Manu Returns" i za koju se često govori da je zahtjevna i da je teško s njom raditi. U videu je odlučila progovoriti o dvostrukom standardu koji vlada u industriji.

Njezin je lik u videu jedva prepoznat od strane redatelja, i to tek kao "ljubavni interes" muškarca, a ne kao glumica. S druge strane, glavni glumac dočekan je s potpunim oduševljenjem.

U sedmominutnom videu Ranaut se bavi problemima poput nepotizma u Bollywoodu, nedostatka smislenih uloga za žene, rodnog jaza u plaćama, patroniziranja glumica od strane redatelja koji ih nazivaju divama samo zato što imaju svoj stav i mišljenje o nečemu, itd.

"Ne slušaju me jer imam vaginu", pjeva Ranaut. "Objekificiraju čak i moja zapešća", još je jedan od stihova ove parodije.

Tagovi: bollywood, film, filmska industrija, glumica, indija, kangana ranaut, parodija, prozor u svijet, rodni jaz u plaćama, seksizam

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM