Prozor u svijet

22.10.2014. 23:42:11 - Laura Bates (guardian.co.uk)

a tek smo na početku nove akademske godine...

10 stvari kojima studentice ne bi trebale biti izložene

Na početku nove akademske godine suočeni/e smo s (nažalost!) i previše poznatim dojavama o mizoginim ispadima. Moraju li žene za vrijeme studija doista podnositi takve stvari?

Brojni natpisi u medijima o mizoginom ponašanju postali su, nažalost, gotovo uobičajen znak da je započela nova akademska godina. Za mnoge studentice, spomenuti natpisi tek su vrh ledenjaka. Moraju li mlade žene u današnjem svijetu i dalje podnositi seksistička "dobacivanja" i "šale" za vrijeme studija?

1. Studentice se otvoreno tretira kao seksualni plijen

Brucošice koje ovaj mjesec započinju studij na Emmanuel College-u (Cambridge) dočekala je depresivna dobrodošlica. Studentski list "The Tab" objavio je članak o e-mailu koji kruži među članovima jednog muškog društva za opijanje, pozivajući ih da "razbiju" djevojke. Studentica s jednog drugog sveučilišta na stranicama projekta Everyday Sexism napisala je da je u hodniku studentskog doma slučajno čula studentskog predstavnika kako jednoj od brucošica govori sljedeće: "Postupat ću s tobom kao s delfinom: odvojit ću te od skupine sve dok mi se ne predaš". S drugih sveučilišta stižu dojave o "sustavu dodjeljivanja bodova" u igrama kao što su "pojebi brucošicu", "seal clubbing", ili "sharking" u kojima stariji studenti skupljaju bodove spavajući s brucošicama (u određenim slučajevima, dodatni bodovi dodjeljuju se ako "igrač" djevojci oduzme djevičanstvo ili zadrži njeno donje rublje kao trofej). U velikom broju slučajeva, studenti koji sudjeluju u ovim i sličnim igrama nalaze se na pozicijama odgovornosti (npr. studentski predstavnici) i zapravo bi trebali biti osobe od povjerenja koje pomažu brucošicama da se priviknu na studentski život.

2. Seksizam u sportskim klubovima

Semestar je tek počeo, a ragbijska momčad londonskog Ekonomskog fakulteta već je ukinuta jer su njeni članovi distribuirali homofobne i mizogine letke u kojima se djevojke naziva "gaborima", "droljama" i "fuksama", a sportašice opisuje kao "zvijeri". Ovo se dogodilo nakon što je u javnost procurila vijest o igri opijanja "Nije silovanje ako..." ragbijske momčadi Sveučilišta u Durhamu i nakon što su igrači kriketa sa Sveučilišta Aberystwyth odjenuli majice sa sloganima kao što je "ležerno silovanje".

3. Mizogine pjesmice

Na Sveučilištu u Nottinghamu pojavila se video snimka koja pokazuje skupinu brucoša koji pjevaju pjesmu sljedećeg sadržaja:

These are the girls that I love best, 
Many times I've sucked their breasts
Fuck her standing, fuck her lying, 
If she had wings I'd fuck her flying
Now she's dead, but not forgotten, 
Dig her up and fuck her rotten

(Otprilike: Ovo su cure koje najviše volim,/Mnogo sam im puta cuclao sise,/Jebi ju stojećki, jebi ju ležećki,/Da ima krila jebao bih je u letu,/Sad je mrtva, ali ne i zaboravljena,/Iskopaj je i pojebi). Ovo podsjeća na prošlogodišnju snimku studenata Sveučilišta Sterling koji su u autobusu pjevali o seksualnom napadu i pobačaju.

Da ne bi bilo zabune, ovo nije samo britanski problem: prisjetimo se samo prošlogodišnjeg "hita" kanadskog Sveučilišta St Mary, koji je uključivao sljedeće stihove: "Y is for your sister/ O is for oh so tight/ U is for underage/ N is for no consent/ G is for grab that ass" (slova na početku stihova tvore riječ "young", mlada; sadržaj se odnosi na silovanje maloljetnica). Bratovština Sveučilišta Yale, o čijem su maršu popraćenom uzvicima: "Ne znači da! Da znači analni seks!" nedavno pisale i novine, ove se godine planira proširiti i na sveučilišta u Ujedinjenom Kraljevstvu.

4. Seksizam u tjednu brucoš(ic)a

Studentica Sveučilišta u Nottinghamu za Guardian je izjavila: "Bila sam ljuta, bila je to prva noć mog studentskog života koji sam dugo nestrpljivo iščekivala. Jako sam se uzrujala jer sam se već te prve noći susrela s mizoginijom". Da seksistički incidenti kulminiraju u tjednu brucoš(ic)a nije neobična pojava: prošle godine, događaj održan u sklopu tjedna brucoš(ic)a na Sveučilištu Cardiff Metropolitan reklamiran je uz pomoć plakata na kojem se nalazio sljedeći natpis: "Prošle sam noći silovao ženu i ona je plakala".

5. Seksistički obredi inicijacije

Studentice koje se žele uključiti u rad kakvog društva ili pridružiti nekom klubu, često se prisiljava na vrlo seksualizirane i nerijetko ponižavajuće obrede inicijacije, od simuliranja oralnog seksa, do plesa u krilu ili razodijevanja.

6. Studentice se fotografira bez njihova pristanka

Nakon nedavnog procvata "ispovjednih" web stranica za pojedina sveučilišta, studentice se često nalaze u situacijama da ih se (dok su, primjerice, u knjižnici ili negdje drugdje na kampusu) fotografira bez njihova znanja; fotografije se potom objavljuju na Webu, komentiraju i ocjenjuju. Studentice koje se ne fotografira mogle bi se susresti s komentarima tipa: "Sexy curi koja sjedi nasuprot mene na 3. katu: da li bi ti smetalo da drkam dok te gledam?", "Sexy brineti na 4. katu: hoćeš li mi biti djevoja? Nisam dodao K jer to ćeš dobiti kasnije", "Debeloj trebi koja stoji kraj printera na 1. katu: ne želim te ševiti, ali dobro bi mi došao zagrljaj".

7. Studenticama se govori da se "vrate u kuhinju" i muškarcu "naprave sendvič"

Žalosno ali istinito: posljednje godine bilježe povratak retro seksizma, naročito u školama i na sveučilištima. Za vrijeme moje turneje po sveučilištima širom Ujedinjenog Kraljevstva, brojne studentice požalile su mi se na seksističke komentare "stare škole" poput ovih u naslovu, i to ne samo u društvenim kontekstima, već i u slučajevima kada su pokušale sudjelovati u raspravama na seminarima ili predavanjima. Velik broj njih prijavio je i šale o silovanju.

8. Seksualni napadi

Nedavno istraživanje Nacionalnog studentskog sindikata otkriva da je 37% studentica bilo izloženo "neprimjerenim dodirima ili pipanju", koje britanski zakon definira kao seksualni napad. No ti su postupci u tolikoj mjeri društveno prihvaćeni da bi malo kojoj studentici palo na pamet da ih prijavi; štoviše, većina ih opisuje kao normu.

9. Seksizam u akademskim redovima

Seksizam nije rezerviran samo za večeri provedene u disko klubu ili obrede inicijacije: studentice se s njime susreću i u učionicama. Prošle su godine dvije članice jednog debatnog tima bile izložene seksističkom zlostavljanju zbog svog izgleda, i to za vrijeme natjecanja na Sveučilištu u Glasgowu. Još jedno nedavno istraživanje Nacionalnog studentskog sindikata otkriva da su studentice seksizmu izložene širom kampusa, čak i u predavaonicama i sportskim dvoranama.

10. Dobacivanja, šale i pošalice

Ono što je možda najgore od svega, jest činjenica da kada se studentice pokušaju suprotstaviti mizoginiji u njenim raznim oblicima, nailaze na obrambeni stav koji cijelu stvar odbacuje kao "obično" dobacivanje, puku "ironičnu" šalu. Da, rangirati žene na ljestvici od 1 do 10, zbijati šale o tome kako ćete ih silovati i objavljivati anonimne komentare na račun njihovog izgleda zaista je urnebesno smiješno – jer, hej!, nitko time ne misli ništa loše! Ovo je nevjerojatno učinkovita metoda ušutkivanja jer svakoga tko se pokuša požaliti otpisuje kao uštogljenu osobu bez imalo smisla za humor. No tužna istina je ta da u 2014. godini ne bi smjelo biti moguće sastaviti popis 10 oblika zlostavljanja s kojima se studentice svakodnevno suočavaju. To nije nimalo smiješno. 

Prevela i prilagodila Nada Kujundžić 

Tagovi: akademska godina, amerika, fakulteti, koledž, muškarci, nasilje, obrazovanje, seksizam, seksualizacija, silovanje, studenti, studentice, sveučilišta, svijet, žene

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (156)

Stari komentari

Bocko bockaj!:
Daj nam neku kontra sliku na ovu ako je uspiješ igdje naći!
23.10.2014. 23:40
muško:

Osobno sam svjedočio kad je učenica uhvatila muškarca za spolovilo i još ga ponižavala pred razredom govoreći nema ništa
24.10.2014. 12:03
Bocko:
Uobičajeni tendenciozni i mizandrični tekst sa paušalnim ocjenama na račun svih muškaraca zbog izoliranih slučajeva najčešće glupih brucoša.

Stvar je zapravo vrlo ozbiljna, jer se ovdje kriminalizira muškost.

Nasuprot ovim glupostima, imamo vrlo ozbiljno ukidanje ljudskih prava muškim studentima, poput prava na pravedno suđenje i ukidanje temeljne postavke slobodnog društva - da je svatko nevin dok mu se u pravednom sudskom postupku dokaže krivnja.

Sada je svako dobacivanje, pošalica, čak i normalan pokušaj mladića da priđe djevojci zapravo kriminaliziran.
I onda se cure čude - Gdje su 'pravi' muškarci, zašto nam ne prilaze....

Ovakav postupak i žene ponižava!
Prikazuje ih kao infantilna i nesposobna bića koja se ne mogu pobrinuti sama za sebe!
Da, doslovno.
Znate li koji je stvarni broj studentica koje dožive silovanje na američkim univerzitetima u tih par godina studija?
Jedna od 12000 !
Da, dobro ste pročitali.
Ne svaka peta, kako to trube feminističke trube, nego 0,008% !
To su podatci FBI-a, A silovatelji nisu uvijek studenti.

Šok, zar ne?

Studenti nose uvredljive majice?
Što je ovo:
www.fat-tee.com/boys-are-stupid-throw-rocks-at-them-womens-t-shirts/
Vrlo popularne majice koje nose feministice.
A ima toga i puno goreg.

Mizogine pjesmice?
Ozbiljno?
Brucoši skladaju glupave pjesmice?
Wow!

A pogledajte ovo:
www.xojane.com/entertainment/man-hating-songs
To je 15 HITOVA koji su na svjetskim top listama, a govore o ženama koje pozivaju na ubijanje, sakaćenje i ponižavanje muškaraca, te da ih se pritom treba opljačkati.
Ali to je tako cool. Žene ne mrze, ne čine zlo.

Studentice se fotografira?
Wow! A cure ne slikaju dečke?
A vidi ovo:
bootyselfie.com/selfie
Cure same slikaju svoje gole guzice i stavljaju na net da ih svi vide.

Seksistički obredi inicijacije?
Cure, jeste li gledale te glupave američke filmove?
O Bratstvima i Sestrinstvima?
Novake se maltretira na sve moguće načine, ali to čine dečki dečkima, a cure curama.
I sad su najednom dečki krivi što CURE MALTRETIRAJU CURE??

Seksualni napadi?
37% studentica je doživjelo da ju u 4 godine zašlata neki pijani student na nekoj razularenoj zabavi?
A koliko je studenata koje su zašlatale studentice?
Nitko se nije potrudio pitati dečke?
Šteta.
Jer odgovor bi bio sličan.

Itd, itd...
24.10.2014. 22:32
Ela:
I? Sto nam to govori?
Da ovo gorenavedeno nije istinito ili nije vazno?

Ili mozda da za svaku djevojku koja je dozivjela nesto od gorenavedenog postoji barem jedan muskarac kojeg ucenice hvataju za spolovilo i javno ponizavaju?
24.10.2014. 22:48
Bocko:
Ela, daj razmisli malo.
Stavi se u situaciju muškaraca.
Stalno slušaš laži i jednostrane informacije koje sustavno idu za tiim da ignoriraju tvoje probleme.
I onda još traže od tebe da 'pomogneš' drugoj strani?

Zar su muškarci tako nevažni da ih treba sustavno ignorirati?

Evo, potraži ima li ovdje jedna jedina tema koja se bavi nekim stvarnim problemom muškaraca?
Ja nisam zapazio baš niti jednu.
24.10.2014. 23:45
mirela:
Bravo bocko, svaka čast!
Opet si "uspio" banalizirati nasilje nad djevojkama/ženama jer eto i mi vama to isto radimo, govorimo vam da se vratite u kuhinju, igramo igrice sa skupljanjem bodova kad vas pojebemo, zovemo vas droljama i šta sve još.
I da, pravimo slike vas sa diplomom kako čekićate kao primjer "napretka".
Sad ćeš reći da mi to stvarno radimo vama pa je to problem, ali kad vi to radite nama onda je "napravi mi sendvič" smiješno, onako baš duhovito i iz ljubavi.
Ma bravo još jednom.
25.10.2014. 00:44
Bocko:
Ne, mirela.
Nikada i nigdje nisam banalizirao nasilje.

FEMINIZAM JE TAJ KOJI BANALIZIRA NASILJE - ali samo kada su muškarci žrtve, a žene počiniteljice.

Ja sam ukazao da je tekst , kao uostalom i gotovo svi tekstovi ovdje, izrazito tendenciozan i ignorira drugu stranu priče - muškarce žrtve i žene počiniteljice.

U svojoj propagandi feminizam ne vidu u kojoj su mjeri danas žene povlaštene. Ali i dalje očekuje da ih muškarci podržavaju.

A muškarci postaju svjesni da istina ima i drugu, stranu.
Da feminizam laže o svemu - o obiteljskom nasilju, o izmišljenom Patrijarhatu, o tome da su žene ZA ISTI POSAO manje plaćene, itd itd.

To jednostavno tako više ne ide.
Nisu muškarci započeli s tim lažima. I nemaju se što ispričavati ako traže da se čuje prava istina.

Idemo jednako tretirati SVAKU ŽRTVU.
Idemo dati i muškarcima da govore što ih muči, kakve nepravde doživljavaju.

Zašto Libela ne bi angažirala nekoga da objavljuje članke o muškim problemima, o muškarcima koji su obespravljeni?
Pa onda vi slobodno komentirajte i dokazujte da to nije istina.
25.10.2014. 07:31
tajuska:
e vidis, mi kad pisemo o muskarcima nemamo potrebu dokazivati da to nije istina jer mi pisemo/prevodimo relevantne stvari o polozaju muskaraca u drustvu. ne izvlacimo pojedinacne i individualne slučajeve kako bismo dokazale svoje imaginarne teze. razumijemo sto je strukturna diskriminacija, sto su rodni stereotipi i kako oni funkcioniraju. problem s mnogim "pokretima za prava muskaraca" je u tome sto oni ne razumiju nista od toga. srecom pa ima normalnih organizacija i pokreta koji itekako razumiju i rade super stvari kao sto su menengage npr.

pa evo samo par random tekstova na tu temu. no tebi se nece svidati jer oni ne govore o onome sto ti zelis i zagovaras, a to je hegemonijska muskost i mizoginija. no ako nista sad se mozes zabavljati cijeli vikend dokazujuci da su svi ovi clanci feministicka urota koja zapravo zeli unistiti muskarce.
www.libela.org/prozor-u-svijet/2916-i-muskarci-boluju-od-anoreksije/
www.libela.org/sa-stavom/2890-zene-i-muskarci-prema-viziji-vjekoslave-huljic
www.libela.org/vijesti/5300-ni-muskarci-na-visokim-polozajima-ne-mogu-imati-sve/
www.libela.org/sa-stavom/5170-i-muskarci-imaju-pravo-na-sram/
www.libela.org/prozor-u-svijet/3775-kurdski-muskarci-u-borbi-za-rodnu-ravnopravnost/
www.libela.org/prozor-u-svijet/2548-djecaci-i-muskarci-moraju-biti-ukljuceni-u-razgovor-o-jednakosti/
www.libela.org/prozor-u-svijet/5155-utjece-li-citanje-playboya-na-ponasanje-mladih-muskaraca/
www.libela.org/prozor-u-svijet/3566-mladi-muskarci-cesce-odustaju-od-fakulteta/
www.libela.org/sa-stavom/5003-pet-razloga-zasto-ne-govorim-budi-musko/
25.10.2014. 09:40
Martin:
tajuska ti mora da se šališ. Pa ovi članci ne govore o problemima muškaraca već o tom što muškarci sve mogu učiniti za žene i feminizam. Čak i članak o obrazovanju muškaraca, a što smatram izuzetno važnim, u stvari govori o boljoj poziciji muškaraca na tržištu rada tj. o famoznom patrijahalnom društvu. Sve je ovo u stilu kampanje HeForShe. Daj nas još nemoj ovdje praviti budalama ako nas već nazivate mizoginistima, šovinistima i primitivcima.
25.10.2014. 10:47
Martin:
Inače bih, kada si već na ovoj temi, pozdravio to što se oko svakog članka dozvoljava ovakva necenzurirana rasprava. Nadam se da će sve ostati u granicama kulturnog i civiliziranog dijaloga i da neće postojati potreba za promjenu ovakvog modela komunikacije. Mislim da nas ovakve rasprave obogaćuju. Barem mene jer sam primijetio neke aspekte ženskog razmišljanja koje do sada nisam uzimao u obzir. Nadam se da je takav slučaj i sa vama što se tiče muškaraca.
25.10.2014. 12:19
Linda:
To sto se feminizam bavi problemima zena, ne znaci da negira ili banalizuje probleme muskaraca, nego to jednostavno nije nasa oblast djelovanja, i ne treba da bude. Nismo mi krive sto je malo organizacija koje se time bave i sto tim problemima nije posvecena paznja. Ne bi bilo ni pozeljno, ni logicno, ni moguce, ni efikasno da se svi bave svacim, isto kao kada bi trazili npr. od ljekara da se bavi sumarstvom
25.10.2014. 16:26
Linda:
To sto se feminizam bavi problemima zena, ne znaci da negira ili banalizuje probleme muskaraca, nego to jednostavno nije nasa oblast djelovanja, i ne treba da bude. Nismo mi krive sto je malo organizacija koje se time bave i sto tim problemima nije posvecena paznja. Ne bi bilo ni pozeljno, ni logicno, ni moguce, ni efikasno da se svi bave svacim, isto kao kada bi trazili npr. od ljekara da se bavi sumarstvom
25.10.2014. 17:53
D:
Bocko, čitajući općenito tvoje komentare čovjek stekne dojam da imaš dvostruke standarde po svim rodnim pitanja. Na temu silovanja ti bi rekao da je žena sama sebi kriva jer je šetala sama, nije prošla tečaj samoobrane, nije dovoljno "jasno "rekla ne i slično. Ali znaš reći da mi vas također silujemo ali zato jer smo mi žene demoni, a ne zato jer je momak bio u uskoj majici u nekoj zabačenoj ulici.
Licemjerno?
U pravu sam, to su tvoji stavovi, jel tako?
25.10.2014. 18:15
Bocko:
@tanjuška
Vi prevodite tekstove sa feminističkih foruma koji uglavnom pišu same dezimformacije. Već sam ovdje pojasnio mnogo takvih objava.
Slijedeći prevod bit će pun krokodilskih suza o Reyaneh Jabbari, narcisoidnoj sociopatkinji koja je ubila svog sponzora (bila je sponzoruša) a to se prikazuje kao da je ubila jer ju je pokušao silovati.
Budem tamo pojasnio kad to objavite.

O tvojoj listi linkova već je Martin sve rekao. Ti ih nažalost nisi ni pročitala da ustanoviš da se tu radi o pravima muškaraca koliko i da nogometni navijači raspravljaju koje boje trebaju biti haljinice navijačica.

Nemam ihvremena sve analizirati, pa ću uzeti onoga sa tim kurdskim 'muškarcima' kojima je iranski sud naredio da se obuku i žene.
Prvo, ne radi se o muškarcima, nego o manginama - muškim feministima. Muškarce inače iranski sudovi kažnjavaju neuporedivo strože nego žene.

Ja čak i ne vidim u toj kazni išta sporno ili ponižavajuće, obzirom da se mangine u Europi dobrovoljno oblače kao žene, a školske vlasiti i ministrice obrazovanja prisiljavaju dječake da jedan dan dođu u školu obučeni u žensku odjeću!

Ako u demokratskoj Europi po zapovjedi feminističkih ministrica to moraju djeca, zašto se feministice bune kad su upitanju feministi u Iranu?

A za taj menengage - nikad čio.
To je još jedan pokret muških feminista. - tzv. mangina.

Oni nemaju veze sa pokretima za muška prava, jer pokreti za muška prava apsolutno ne surađuju sa feminizmom. Oni se bore protiv diskriminacije koju promovira upravo - feminizam.

Najjači je vjerojatno www.avoiceformen.com/
A u Britaniji imaš i političku stranku j4mb.wordpress.com/

Pa si malo pogledaj.
25.10.2014. 21:40
m:
Kriste sveti, koliko mržnje bocko!!
Zar je tolika sramota da se muškarac odjene u žensku odjeću?
Jel bi isto tako nazvao sodomijom da se žena obuče u mušku?
Zar je toliko sramotno da muškarac podržava žene i njihova prava, pa samim time nije muško?!
Sram te može biti koliko si otrovan i pun gorčine! Sram te bilo, stidi se!
Mama ti je također žensko MANGINO jedna!
Onda su po tebi sve žene koje podržavaju muškarce wompenisi, žene sa penisima?
25.10.2014. 21:50
mama:
Bocko, možeš opustit probavni trakt. Puno je više womenisa nego mangina. I iskreno se nadam da ti Bog nikad neće podarit kćer, jadno bi to dijete bilo. Ili bi završilo u kontejneru, ili bi hodalo s masnicama.
Čisto sumnjam da si ti od onih koji po rođenju kćeri smanje mržnju prema ženama. Kod tebe bi se samo pojačala.
25.10.2014. 22:32
zlatan:
MAMA, moram reagirati. Zar te razjeda tolika mržnja, ne vjerujem to šta čitam. Daj opet pročitaj napisano, pa ako tu ne vidiš patološku mržnju, nema ti pomoći.
Inače nikoga ne glorificiram pa ni BOCKA, dapače ima i poneka nebuloza u njegovom pisanju, ali draga MAMA, i tvoje pisanje je teška nebuloza.
26.10.2014. 00:04
:
Fascinantno je koliko je pokret prvotno za ZENE krivo shvacen do te granice da Bocko i dalje sve okrece oko muskaraca. Kakvu prijetnju ti osjecas od feministkinja? Od borbe za jednakost, a ne nadmoc zena? Osobno nebi nikada ni htjela uzivat ista prava ko muskarci u nasem patrijalhalnom drustvu gdje za silovanje mozes proci nekaznjeno jer si MUSKARAC. Gdje se smatra da muskarac ne moze obuzdati svoj seksualni nagon jer je neka vrsta zivotinje i to je normalno, a zene s istim tim nagonom se od rodenja uci da ga skrivaju. Umjesto opravdavanjem muskog roda sa svojim "Not All Men" glupostima, otvori oci.
26.10.2014. 00:24
Bocko:
@D
@m
@mama
@Ellie

Znate li što je to Strawman kao govornička figura?

To je pojednostavljeno - kada oni koji nemaju argumente izmisle da je oponent rekao ili zastupa stavove koje u stvarnodi uopće ne zastupa, Pa se onda napadaju ti izmišljeni stavovi oponenta.
Jer se nikako ne može napasti ono što je oponent STVARNO rekao.

I to je ono što vi ovdje radite - podmećete mi uobičajene i uglavnom potpuno neutemeljene feminističke optužbe na račun muškaraca.

To je uobičajena taktika feminizma, koji uvijek na taj bijedan način pokušava natjerati muškarce da se opravdavaju, kao da su za nešto krivi .

Jednostavno se nemam namjeru spuštati na tu razinu.
Ovo ne pišem radi vas koje imate takve stavove, nego radi onih drugih - muškaraca i žena koji vide da je u feminizmu nešto jako ozbiljno krenulo u potpuno pogrešnom smjeru.
Sa onima koji imaju ovakav način optuživanja ne isplati se raspravljati, nego ih samo upozoriti da su izmislile Strawmana.
26.10.2014. 06:23
Bocko:
@ Martine,
Zašto se spuštaš na razinu da zahvaljuješ da tebi i nama ovdje DOZVOLJAVAJU PISATI - ISTINU ?

Ova stranica , i cijeli feministički brend koji je samo u RH težak između 5 i 10 MILIJARDI kuna financira se iz proračuna. Proračuna koji muškarci pune sa oko 75%.

Feminizam je danas u velikoj gabuli. Strašno je nepopularan.
Za ilustraciju, čitatelji najvećeg online lijevoliberalnog izdanja, koji nominalno zastupa izrazito feminističke stavove i koji čita mlađa populavija,, izjasnili su se da je preko 50% njih 'strong' (snažni) anitfeminist, a 17 % 'antifeminist'.
Samo 7 % izjasnilo se kao 'strong feminist.'

Ali, istovremeno, preko 97% izjasnilo se da snažno podržavaju ravnopravnost žena i muškaraca.
To jednostavno znači da oni ne doživljavaju feminizam kao pokret za ravnopravnost spolova!

Moguće je da će ovdje zabraniti slobodnu razmjenu mišljenja ali tako samo sebe izoliraju. Ako nam ne dozvole pisati ovdje, samo će narasti broj sajtova aktivista za prava muškaraca, već se razmišlja da se otvori podružnica AVOICEFORMEN, pa će onda Zlatan i drugi koji ne razumiju engleski i druge jezike moći izravno pratiti necenzurirane vijesti i komentare.
To će se ionako dogoditi, ovako će se samo dogoditi prije.

Jedini problem je što se odbijanjem argumentirane rasprave stavovi obje strane samo dodatno radikaliziraju.
Žene masovno napuštaju ovaj sve radikalniji feminizam, ali, s druge strane, muškarci koje institucionalizirani feministički lobby/biznis sve više šikanira postaju sve radikalniji.

Takav smjer nije dobar za nikoga.
26.10.2014. 06:45
Bocko:
@Linda
Znaš li tko je izjavio:
"Feminizam je teroristička organizacija, koju vode mentalno poremećene osobe?"
Ne, to nije izjavio neki bijeli suprenacist, rasistički fanatik.
To je izjavila Erin Pizzey, ŽENA KOJA JE OSNOVALA PRVO SKLONIŠTE ZA ŽENE ŽRTVE NASILJA !
www.youtube.com/watch?v=Ix5-jqQYU1M

Ona je danas jedna od vodećih aktivistica u borbi za prava muškaraca,

Zašto joj feministice već gotovo 40 godina prijete smrću, zašto mora imati policijsku zaštitu?

Pogledaj ove feminističke mrzilačke prosvjede:
www.youtube.com/results?search_query=feminist+protest+canadian+university+lecture+Warren+Farrell&page=&utm_source=opensearch

I zašto ti divljački prosvjedi feministica na fakultetima?

Zato jer
dr. Warren Farrell, aktivist za prava žena iz 70-tih,
dr Paul Nathanson , ugledni psihijatar (inače homoseksualac !)
i dr. Katherine Young

Pokušavaju održati predavanje studentima o problemima odrastanja bez očeva, o velikom broju samoubistava među mladim muškarcima, itd...

TO JE TVOJ MIROLJUBIVI FEMINIZAM koji nema ništa protiv muškaraca?
26.10.2014. 07:26
Martin:
Kakva je opasnost od feminizma? U zauzimanju važnih funkcija koje utječu na zakonodavnu vlast. Nedavno je naša istaknuta feministica rekla kako žena na funkciji koja nije feministica ne znači ništa za prava žena. Linda nam je objasnila kako se feministice ne stignu baviti muškim pravima. I koji je rezultat kad spojimo obnašanje dužnosti i feminizam? Onda dobijemo nešto poput ovog www.prs.hr. Pravobraniteljičin ured za ravnopravnost spolova u tisuće objava govori o ženama, u desetak o LGBT osobama, a u NIJEDNOM o pravima muškaraca. Što više svojim godišnjim izvješćim koji se proučava u Saboru stvara potpuno nerealnu sliku stvarnog stanja pa otud dolaze neki zakoni temeljeni na izjavama koje nemaju veze sa istinom.
Ured koji se bavi ravnopravnošću spolova nije našao shodno ni jednom riječi progovoriti o:
-feminizaciji pojedinih zanimanja koja itekako imaju utjecaj na muško-ženske odnose u negativnom smislu . Npr. CZSS, obrazovanje, sudstvo.
-zabrinjavajuće zaostajanje dječaka u obrazovnom sustavu i to osobito u osnovnoj školi. Rezultat toga je da djevojčice u 2/3 slučajeva upisuju bolje srednje škole što se poslije odražava na nastavak školovanja i stečeo znanje.
-problemi dodjele djece majkama u 90% slučajeva prilikom razvoda. Ali ni to nije ono najgore već problemi s kojim se očevi moraju susretati nakon toga. Kao ilustracija moja dva prijatelja uredno plaćaju alimentaciju, ali već godinama ne uspijevaju ostvariti ni ono malo susreta s djecom što je sud odlučio.
-nikoga ne zanima ni to što sa fakulteta izlazi gotovo dvostruko više žena. Samo da podsjetim da su u obrnutoj situaciji prisutnoj prije nekoliko desetljeća sve udruge i institucije koje se bore za ravnopravnost ovakav scenarij, ali sa obrnutim ulogama proglašavale top prioritetom
-možda nekom nije poznato, ali prema državnim statistikama već dugi niz godina muškarci su oni koji su najviše pogođeni ekonomskom krizom. Puno lakše dobivaju otkaz, teže se zapošljavaju i često prihvaćaju bilo kakve poslove koje ne tako rijetko imaju karakteristike robovlasničkog odnosa. U vezi s tim nikoga baš previše ne dira što se godišnje ubije preko 100 branitelja u prosječnoj dobi od 38 godina i to ponajprije zbog nemogućnosti ostvarenja života dostojnog čovjeka. Vlasti to vole prikazivati kao posljedicu ratnih strahota, ali mi, koji smo bliži tim ljudima znamo da je to daleko od istine.

Mogao bih još nabrojati nekoliko stvari, ali ako želite biti pravi Portal o rodu, spolu i demokraciji ovo je sasvim dovoljno za početak.
26.10.2014. 10:29
tajuska:
I kao sto pretpostavih tako i bjese....

@Martin, nama je super sto vi dolazite ovdje. Oduvijek sam se pitala da li postoji paralelna stvarnost i sad je imam prilike svaki dan citati.
26.10.2014. 12:14
tajuska:
Da sad ne guglam. Jel ovo mangina dolazi od man + vagina?!? Vau. Al oni, vau.
26.10.2014. 12:17
Martin:
Pa kad već spominješ paralelnu stvarnost ne da o njoj imaš prilike čitati, već sam sve više uvjeren kako živiš u njoj. Jer ako su ti navedeni problemi paralelna stvarnost onda je to jedini moguć zaključak. Dakle negiraš postojanje gore navedenih problema? To ne postoji.
26.10.2014. 12:31
Womenis vs mangina:
tajuška, neka cura je gore napisala da onda postoje i womenisi, pa onda svaki put kad on napiše da je muškarac koji pozitivno misli o ženama mangina hajmo i mi napisat da je svaka žena koja pozitivno misli o muškarcima womenis, pa da vidimo ko će duže :)
Jeste dječji nivo, ali kako ćeš drugačije sa ovom dvojicom nego tako.
Meni zvuči super :)
26.10.2014. 12:59
Bocko:
Upozorenje svima koji pokušavaju otvoriti moje linkove!

Neki linkovi koje sam dao, koji ne obuhvaćaju cijeli link u ljubičastoj boji, odvode vas na krivu stranicu.
Morate cijeli nazv copy+paste u tražilicu, tako ćete otvoriti pravi link.

@Tanjuška,
daj prvo za promjenu pogledaj neke od tih linkova.
Pročitaj što tamo piše. Vidi ima li tamo mržnje, ili samo istinsko zalaganje za ravnopravnost.
Pa razmisli malo o svemu.

Jer kad vi vičete 'mizoginija'!
to je točno kao kad su komunjare u onom sistemu optuživali ljude za kontrarevoluciju jer kokoši nisu snijee dovoljno jaja ili radnici nisu proizveli dovoljno proizvoda a nisi im dao potreban materijal.


26.10.2014. 14:18
tajuska:
One koje si ti pobrojao? Ne, dapace, organizacija koja je nakladnica ovih stranica je jedina org koja je napravila analizu javnih politika vezano uz maskulinitete. Mi se razmimoilazimo po pitanju uzroka i rijesenja. Odnosno ja mislim da je ovo sto navodis direktna posljedica patrijarhata i njegovih rigidnih rodnih normi, a ti vidis problem u feminizmu i zenskoj emancipaciji.
26.10.2014. 14:38
Bocko:
@womenis vs mangina

Moram priznati da ne razumijem tvoj prijedlog.

Ti bi svaku ženu koja pozitivno misli o muškarcima dakle nazvala 'womenis' ?
A zašto ju ne bi jednostavno nazivali onim što jest - žena?

A ovim svojim postom si zapravo i priznala da feministice nisu kao druge žene - tj. one mrze muškarce
womenagainstfeminism.tumblr.com/post/94131720130
Ti kao ova glupača sa youtube koja je sama sebi pošpricala suzavac u oči
LOL

I još jedan ispravak. Muškarci NE MRZE ŽENE. Muškarci vole žene. Mangine vole feministice, a ne žene.

Nemojte feminizam poistovjećivati sa svim ženama , jer ga velika većina žena odbaciju.
Kao npr:
womenagainstfeminism.tumblr.com/
26.10.2014. 14:38
Bocko:
tanjuška
Jedini problem sa patrijarhatom je da je to feministički mit, potpuna izmišljotina.
Taj mit nastao je otprilike u isto vrijeme kad i mit da su ljudi u povijesti vjerovali da je Zemlja ravna ploča. Jer ljudu (učeni) su oduvijek znali da je zemlja sfera.

Vi tumačite da su muškarci oduvijek tlačili žene (tj. bili su opsjednuti podjarmljivanjem žena) i pritom lagodno živjeli.. To je tako nevjerojatno glupo, koliko i daleko od istine.
Ljudska povijest je povijest preživljavanja, a muškarci su cijelu povijest uglavnom radili za svoje obitelji i štitili ih svojim životima. Žene su bile štićene jer su davale ono što je omogućavalo dalje preživljavanje i prosperitet - djecu.
Ali feminizam je sada na pragu da uništi taj mehanizam koji je osigurao napredak civilizacije.
26.10.2014. 14:49
Martin:
Kako taj patrijarhat uvijek ispliva počnemo li govoriti o ijednom muškom problemu. I šta sad imamo? Pat poziciju za muškarce. U maniri najbolje orvelovštine mi naše probleme možemo riješiti jedino ako prihvatimo feminizam koji kaže kako smo mi sami uzrok svih problema. Dakle još novih problema za muškarce? Onda se nećemo npr. baviti problemima lošijeg uspjeha dječaka u školi već ćemo tražiti "answer to life, universe and everything."
Pa kako to dječaci dobijaju lošije ocjene zbog rodnih normi objasni ti meni? Nije li patrijahalno upravo obrnuto-da dječaci dobijaju bolje ocjene.
Meni je jasno da je teško prihvatiti kada tu netko dođe i počne tvrditi suprotno od onog u što vjerujemo od samog rođenja i čime nas mediji bombardiraju dugi niz godina. Sjećam se svog djeda, zadrtog komuniste, koji je često ispadao smiješan pokušavajući braniti sustav u kojem je odgojem odbijajući vidjeti očito. Bojim se da je to i ovdje prisutno. Kada smo suočeni sa dokazima (sve što sam naveo lako je provjerljivo i to dobar dio u godišnjim izvješćima DZS) da stvari ne stoje baš onako kako bi mi to htjeli pozvat ćemo "džoker patrijarhat" i tako ubiti bilo kakav pokušaj smislene rasprave nakon koje bi obje strane mogle imati koristi.
26.10.2014. 15:45
tajuska:
Ajd ti malo prouci sto patrijarhat znaci i na koji nacin oblikuje rodne norme i uloge pa se vrati da razgovaramo. Recimo.o ekonomskom stresu. Zasto muskarce vise muci gubitak posla? Zato jer ih se odmalena odgaja tako da jedinu svrhu svog postojanja vide u tome da zaraduju, da budu hranitelji obitelji i kad se desi da ostanu bez posla paraliziraju se, ne vide nikakav smisao svog postojanja. To je zasluga patrijarhata. Zasto se muskarci cesce ubijaju i zanemarju svoje zdravlje? Zato jer ih se odmalena uci da ne pokazuju emocije, da budu stijena, da su nepobjedivi i neranjivi. Ako se zale govori im se da su ko curice, da su pickice. I onda oni gutaju dok se ne razbole i ne puknu. To je zasluga patrijarhata.itd, itd. Iako patrijarhat na razini moci i novaca muskarcima donosi odredene privilegije to ne znaci da im ne donosi i minuse kao ovo spomenuto. Problem s obrazovanjem pokazuje da je obrazovanje rodno neosjetljivo s jedne strane, a s druge da muskarci znaju da i bez dobrih rezultata u obrazovanju mogu daleko dogurati. Itd, itd. No razlika izmedu vas i ovih muskaraca koji to razumiju i iz kojih se vi sprdate je golema i nepremostiva i zato su tzv pokreti za prava muskaraca brutalno neuspjesni, jer jednostavmo me razumiju strukture patrijarhata pa samim time niti kako se ucinkovito protiv njih boriti. I zato zvuce ko da mas zele vratiti u srednji vijek. Mozda i zele, ko zna.
I to da nas odmalena uce feminizmu. Hit!
26.10.2014. 17:34
tajuska:
Zasto muskarci tako lose prolaze u centrima oko skrbnistva
Izmedu ostalog jer jos uvijek vlada potpuno patrijarhalno uvjerenje da majke mogu bolje ispunjavati potrebe djeteta od oceva i da je i losa majka nolja od oca. To je teska glupost. Ali i ta glupost je poslijedica patrijarhalnih drustvenih uloga, a ne feministicke urote. I da se razumijemo, nazalost zene jednako kao i muskarci vjeruju u te bedastoce.
26.10.2014. 17:38
Martin:
Ono što feminizam ne želi vidjeti jest da maskulinizam nije socijalni već biološki konstrukt. I ma koliko tebi logično izgledalo da će borba protiv onog što ti nazivaš patrijarhat promijeniti društvo ja sam sklon, kao tipičan muškarac, vjerovati da će to sve gadno završiti pokuša li se od rotvajlera napraviti pudlica. Ako želiš razgovarati o muškarcima i maskulinizmu onda trebaš razgovarati ne s "onim koji razumiju" i na osnovu njihovih stavova graditi teorije, već treba razgovarati s "onim koji ne razumiju i ne žele razumjeti" jer će se vaše rodne teorije raspasti upravo na primjercima onih "koji nas vuku u srednji vijek". I ne treba zaboraviti da su nas mnogi od tih popljuvanih muškaraca sve skupa iz tog srednjeg vijeka izvukli. Suživot u kojem je muškarac muškarac, a žena žena moguć je, ali ovo definitivno nije put za to. Jer u ovoj igri muškarčeva žrtva je prevelika i nestvarna. On mora žrtvovati dio koji je usađen u njega. Eksperimenti, poput onih norveških, pokazuju da muškarca možeš odijenuti u roza, dati mu lutkice da se igra, čak mu i pišu odsjeći, bombardirati ga ženskim hormonima, ali na kraju dobiješ jako sjebanog muškarca.
26.10.2014. 18:13
Martin:
Umalo zaboravih-biti feminist nije jedini način na koji se poštuju žene. Zbog takvog stava i svegta gore navedenog feminizam je samo jedan od mnogobrojnih "izama" koji će neslavno završiti.
26.10.2014. 18:16
tajuska:
a, pa sto ne rece da volis bioloski determinizam. sve jasno.
26.10.2014. 19:08
Bocko:
Tanjuška,
oprosti mi na izrazima, ali ja to više ne mogu reći na lijep način.
Ta feministička teorija, taj Mit o patrijarhatu je jedna ogromna hrpa ideoloških govana, jednako kao što je to boljševizam, marksizam nacizam, i druge totalitarne ideologije. Feminizam govori jedno, a psiholozi, liječnici, psihijatri, povjesničari i ljudi zdravog razuma - nešto posve drugo.
I ja sam pročitao o tome puno više nego misliš, i jednostavno nemam namjeru raspravljati o tim glupostima. Pišem knjigu za široku publiku u kojoj ću u jednostavnim crtama objasniti sve te mitove i nebuloze feminizma, Pa kad izađe...

A ako uistinu želiš razumjeti nešto od toga, pokušaj sa ovim:
en.wikipedia.org/wiki/Warren_Farrell#The_Myth_of_Male_Power

Dr. Farrell je prošao katarzu, od uglednog aktivista za ženska prava do aktivista za prava muškaraca.

Preporučujem ti pročitati njegovu knjigu Myth of male power , imaš link u tekstu gore.
Tamo ima dosta i o tome kako društva koja prigrlle feminističke vrijednosti i obezvrijede muškarce - propadaju. I navedeno je nekoliko primjera, a ja sam listu i proširio.

A imaš i ovu:
en.wikipedia.org/wiki/Christina_Hoff_Sommers
Equity feministica.
Pročitaj njenu knjigu en.wikipedia.org/wiki/Christina_Hoff_Sommers#The_War_Against_Boys
Imaš na youtube i njena predavanja o tome kako feminizam uništava dječake .

Pa kad pročitaš, da razgovaramo.
26.10.2014. 19:25
Martin:
To što ti zastupaš društveni determinizam nije bio razlog da te otpilim kao ravnopravnog sugovornika.
26.10.2014. 19:25
tajuska:
a tko te Martine otpilio? samo mi je jasan tvoj stav. muskarci su muskarci, zene su zene, to je tako radi prirode i gena i bilo kakva emancipacija to narusava. kad bismo se vratili u dobra stara vremena u kojima se znalo sto je cija uloga i sto bi tko trebao ciniti sve bi opet bilo u redu. jel tako?

Bocko, a s kim se ti razgovaras? i pises knjigu. micek slatki. bas se veslim. obzirom na kolicinu postova na libeli stvarno se nadam da je urednistvo zasluzilo jedan primjerak s posvetom.
26.10.2014. 20:21
Martin:
Ja ne zazivam prošlost, ali simptomatično je tvoje vraćanje u prošlost svaki put kada trebaš argumentirate za današnji "patrijarhat". Nemoj nas plašiti babarogama jer su one daleko iza nas. Povratka u prošlost nema, ali muškarci danas itekako plaćaju račune za poteze iz prošlosti od kojih neki i nemaju veze sa istinom. Biološki urođene karakteristike muškarca danas se gotovo tretiraju kao boleštine. Elaborirat ću na primjeru školstva, ali danas više nemam vremena.
26.10.2014. 21:32
tajuska:
Ajd, bas me zanimaju te bioloske karakteristike muskaraca. Zivo.
26.10.2014. 22:47
Bocko:
Martine, kako ti ide engleski?

Vidim da imaš nedoumice o patrijarhatu u povijesti, ne vjeruješ baš da su muškarci oduvijek bili zapravo na neki način više sluge ženama nego gospodari, bar kad ne govorimo o vladajućim klasama.
Evo zo ova knjiga:
en.wikisource.org/wiki/The_Fraud_of_Feminism
Knjigu je 1913. napisao Ernest Belfort Bax, i zapanjujući je povijesni dokument koji potpuno razbija sve feminističke mitove o Patrijarhatu.

Čak i ako ti engleski baš i ne ide, , to je prilika da utvrdiš znanje..
Imaš Google translate, tamo imaš čak i izgovor, i lijepo polako ćitaš.

Samo te upotoravam.
Kad knjigu pročitaš samo prvu trećinu. dobiješ alergiju na feministička trkeljanja o tome kako su žene u povijesti bile obespravljene.
27.10.2014. 07:40
Bocko:
Tanjuška, čemu vrijeđanje?

Ili bolje, da ti pomognem:
exposingfeminism.wordpress.com/shaming-tactics/
To je katalog feminističkih taktika vrijeđanja i ponižavanja muškaraca.
Ako ti engleski ne ide, bit će i o tome u mojoj knjizi.

Ali ne radi takvih kao ti, nego da se mladi dečki nauče kako da ne reagiraju na takva vrijeđanja.

A ovdje to objašnjava Karen Straughan, legendarna MRA aktivistica (žena ima tri sina, pa je zabrinuta):
www.avoiceformen.com/feminism/how-some-feminist-shaming-tactics-discredit-feminist-theory/

Sami naslov kaže - kako takva vrijeđanja potkopavaju samu teoriju feminizma da se bori za prava i dostojanstvo muškaraca :

“MISOGYNIST!”

According to feminists, our society has a big problem with systemic misogyny. In fact, all societies are bogged down in pervasive social and institutional misogyny. In patriarchal societies, this misogyny is not only normalized, it is often invisible to non-feminist plebes like me, because we’re so used to it, we just don’t see it. We’ve internalized the idea that it’s okay to hate women.

Yet, for decades, perhaps longer, one of the most reliable shaming tactics feminists and other women’s advocates have used to bully or silence men (and some women), is the accusation of misogyny. Say something a feminist doesn’t like? You’ll get called a misogynist. Criticize feminism’s theories or actions? Misogynist. Disagree with feminism’s analysis of a problem, or object to their proposed solution? You filthy misogynist. You’re only saying that because you hate women. Even if you’re a woman, you don’t get let off the hook–nope, you suffer from internalized misogyny, dontcha know? And oddly enough, up until not that long ago, this shaming tactic was really effective–especially against men.

It’s only been since Jezebel-style feminists started seriously overusing this shaming tactic that regular folk began to develop a resistance to it. Some men are starting to NOT shut up the moment a feminist pulls the “M” card.
27.10.2014. 07:56
tajuska:
Necu moci spavati dok ta knjiga ne izade, sve nokte cu pogristi do tada. Daj prestani ovdje rasipavati svoje znanje i primi se pisanja. Al ono sto me zapravo brine, sto ti je Martin skrivio da koristis takav ton spram njega? Zar nema medu vama neko bratsvo? Potlaceni muskarci svih zemalja ujedinite se i tako to?
Inace, kad smo si vec dobri, da podijelim. Imale smo urednistvo i mangina je hit. Al ono, hit hitova. Decki, bez vas sve ovo sto radimo nebi imalo smisla :-*
27.10.2014. 20:04
tajuska:
Btw, super ti je ovaj tekst sa shaming tactics. Jesi li primjetio da se vecina uvreda svodi na to da se muskarca zapravo proglasava zenom odnosno nedovoljno macho muskarcem? Patrijarhat i njegova hegemonijska muskost na n-tu. Prava je steta sto patrijarhat ne postoji pa ne mozes objasniti zasto su ove izjave takve kakve jesu. Inace svaka osoba koja upotrijebi izraze jao pravi muskarac, ne budi pickica, ne ponasaj se ko curica, mora da si gay i sl NIJE feminist/kinja po definiciji. No kako neki ljudi briju da su avion tako neki briju da su feministi/kinje bez uteneljenja u stvarnosti.
27.10.2014. 20:13
Ironični Sarkazam:
Draga tajuška, on je tip koji bi rekao da izrazi : ne budi pickica, ne ponasaj se ko curica,budi muško itd nisu mizogini jer MUŠKARCI VOLE ŽENE, NE MRZE IH, mi smo to sebi umislile.! Alo cure, i DROLJA je izljev ljubavi prema nama. A tek KURVA, dvoumim se koji je izljev jači.
A ta bockova knjiga o "ljubavi" prema ženama (ne mrze oni nas, ne ne ne) bi se mogla zvati - Zaleđe, kad žena izađe iz kuhinje (inače termin popularan za vrijeme nogometnih događanja, ako slučajno ima tko da nije čuo za taj ljubavni izričaj).
Opet ponavljam, istina je što bocko kaže MUŠKARCI NE MRZE ŽENEEEE!!!! NIJEDAN, NIKADAAA, TAKAV OVIM PLANETOM HODAO NIJE!!! Ever never, never ever!
27.10.2014. 21:29
žena feministica:
Pitanje za bocka
a:) od kuda ti to da muškarci ne mrze žene? Od djeda božićnjaka ili zubić vile?
b) kažeš da feministice nisu žene. To su ŽENE koje se bore za ženska ljudska prava i slobode i zahtijevaju poštovanje, da ih se tretira onako se tretira muškarce i od strane društva, i od strane obitelji i od strane zakona, (da nisu, žene bi i dalje bile građanke drugog reda bez ikakvih ljudskih prava što bi ti i volio) pa su po meni one veće žene od onih koje se smješkaju na "vic" vrati se u kuhinju, koje svojim gospodarima donose pivo i sendvić i šutke trpe šamare.
Pozdrav od žene feministice.
27.10.2014. 22:41
Bocko:
tanjuška,
Nećeš ti i mnoge druge moći spavati kad knjiga izađe.

@Ironični Sarkazam
Zašto toliko mrziš žene da ih nazivaš droljama, kurvama i da ih tjeraš u kuhinju?
LOL

@žena feministica
a) zli patrijarhalni muškarci na Titaniku toliko su mrzili žene da su ih sve potrpali u čamce i ostali na brodu
b) feministice se bore za svoje privilegije, a protiv interesa žena.

Feministice se nisu u povijesti za ništa izborile - baš za ništa. Sve su dobile,
Jednostavno su tražile i dobile.
A prava su došla zahvaljujući napretku čovječanstva, kad su se stekli uvjeti.
27.10.2014. 23:34
Ironični Sarkazam:
OMG, LOL, WTF, uglavnom, medeni, to su izjave koje VI NAMA govorite. Ali dobro ipak ti je nadimak bocko pa je logično da se praviš glup.
Imaš li ijedan drugi primjer osim titanika? Kako da nemaš, haha.
I kažeš da vi nas ne mrzite. Oh joj, ajde zamisli da žena ode na neku stranicu gdje ste vi glavna zvijezda i govori ono što ti govoriš nama.
Vidiš li redom komentare slut, bitch, whore? Ne?
Da li je tebi itko ovdje psovao mater, govorio da će te je'at u usta dok klečiš? Nije jel da?
Mrzite nas? Nravno da ne.
27.10.2014. 23:39
D:
Ironični sarkazam@
Ne zna jadan kako bi ti objasnio taj izlizani muški šovinizam (ljubav, nikako mržnju, prema ženama) pa eto kako bježi od "mansplaininga". Ni ja isto nikad čula da nam to govore, mora da izmišljaš.
I zapravo, meni je fascinantno kako momak piše knjigu i stigne svakih sat vremena izdrkavat po libeli.
Kakva napredna mangina, LOL.
Mangino, kako komentiraš porno filmove? Kako objašnjavaš činjenicu da je porno industrija uspjela izjednačit ljudsku seksualnost sa ponižavanjem žena? Kako objašnjavaš sve raširenije ekstremno brutalne porno kategorije gdje se žene ponižava na najgore načine? Kako objašnjavaš da se žene kategorizira kao meso na izlogu na tim stranicama?Kako objašnjavaš činjenicu da su i te zvijeri koje stoje iza toga, toga svjesne pa su stavile noviju kategoriju "female friendly"? Dakle ni te životinje ne bježe od toga da su sve ostale "kategorije" neprijateljske prema ženama. A tek oglasi na njima : stranica koju će tvoja supruga mrziti. Jel to znači da žena treba trpjet mušku nevjeru? Ili, jebi drugu kuju svaki dan? Kako objašnjavaš da se ženama u imenu "isječka" daje nadimak slut a njemu player? Kako to da je žena u filmiću sa više muškaraca drolja, a muškarac sa više žena "pastuh"? Jel i to neka feministička izmišljotina?
Hoćeš mi objasniti ovdje ili da čekam knjigu?
28.10.2014. 00:07
Bocko:
@ ironična,
daj se malo skuliraj.
Prestani fantazirat.
Ne znam gdje ti to i čije komentare čitaš, ali u mojoj okolini nitko se tako ne ophodi prema ženama. Jer pravi muškarci takve stvari baš i ne toleriraju. Ako se tako ophode u tvojoj okolini,... well, promjeni okolinu.

A pravilo 'žene i djeca prvi' - je vrijedilo oduvijek. TO JE PATRIJARHAT !
Muškarci koji preuzimaju na sebe žrtvu, A ne muškarci koji tlače žene i uživaju.
To je feministički mit.
28.10.2014. 00:07
Bocko:
@D
Mangine su muški feministi.
Sorry, možeš me nazivati MHRM svinjom, ali baš da me trpaš u feministe...

A pornografija?
Pa zar si tako slabo informirana da ne znaš da su se feministice prije pola stoljeća sveudilj zalagale za prostituciju, pornografiju i promiskuitet?
Zar ne znaš da su se feministice borile za to da ne moraju sputavati svoju seksualnost, pa su to i dokazivale skakanjem iz kreveta u krevet.. (ili kako bi sada rekli - jahanjem s kur... ma neću biti prost ovdje).
28.10.2014. 00:18
muško:

evo Guardioli prijeti kazna zbog pipkanja četvrte sutkinje, tu jje i snimka pa procjenite treba li ga kaznit, sječam se angela merkel često tapša i grli druge političare treba li i nju kaznit www.jutarnji.hr/pepova-nova-tika-taka-guardioli-prijeti-kazna-zbog-pipkanja-sutkinje/1231349/
28.10.2014. 07:44
tajuska:
bocko, zabranit cemo ti dolazak ovdje jer tako nikada neces tu knjigu napisati.

za ostale jedan zadatak:
zasto je muskarac koji je pickica uvreda, a zena s mudima kompliment.

(usput, zene i djeca idu prvi s broda jer se smatra da su slabi i nemocni i ne mogu se ostati boriti i spasavati brod)
28.10.2014. 08:01
:
Krivo! Žene i djeca ne idu prvi s broda iz tog razloga, iako je on točan, nego zato što su reprodukcijski "vredniji". Iz istog razloga vrlo se rijetko, čak i u najokrutnijim ratovima, žene i djeca ubijaju. Dok je s druge strane pojam ratnoga zarobljenika muškarca izrazito novijega datuma. Prije su uglavnom muškarci ratni zarobljenici bili - UBIJENI.
28.10.2014. 15:43
tajuska:
a zasto onda i starci i nemocni idu prvi i stede se u ratovima?

daleko od toga da patrijarhat nema negativne posljedice po muskarce. ideja prirodenog muskarca ratnika i borca je jedna od tih. sto se radi muskarcima koji odbijaju ici u rat? i sto se radi zenama koje zele?
28.10.2014. 16:05
:
Odakle ti da se starci štede? Ne moramo ići daleko - dovoljno je pogledati samo ove naše bliske ratove.

Prema starima čovjek osjeća neku obazrivost, što je logično, ali niti približno se usprkos tome u krajnjim situacijama poput ratova ne štede kao žene i djeca. Ne velim da će UVIJEK i žene i djeca biti pošteđeni, ali razmjerno prvo idu muškarci, zatim starci, zatim žene, pa tek na kraju djeca.

P. S. Što se patrijarhata tiče radiš grešku ko i većina feministica - vrlo je malo takvih društava bilo kroz povijest. Antropološki se zna kada je otprilike i zbog čega nastao patrijarhat. Ali to je u biti manjina povijesnih društava.
28.10.2014. 16:25
tajuska:
ajd mi odgovori na ova zadnja pitanja. dakle ponivit cu:
sto se radi muskarcima koji odbijaju ici u rat? i sto se radi zenama koje zele?

a i jos stoje ona prije toga:
zasto je muskarac koji je pickica uvreda, a zena s mudima kompliment.
28.10.2014. 16:36
D:
Bocko, pobrkao si lončiće. Promiskuitet je vaše zaštitino ime ;)
tajuška vidiš da izbjegavaju pitanja na koja nemaju mansplaining.
Isto kao za pornografijom, demoniziranjem ženske a veličanjem muške seksulanosti itd.
I sam je rekao da je uvreda za ženu mjenjat muškarce a živo me zanima šta misli o muškarcima koji skaču iz kreveta u krevet.
Naravno, ni jedna nećemo dobit odgovor.
28.10.2014. 17:26
Darija:
Dragi i predragi moj bocko provokatoru, ženska seksualnost nije apsolutno ni nijansu "prljavija" ili gora od muške. To što ti misliš da je on jebač a ona drolja ako skaču sa kurca na kurac ili iz pičke u pičku se zove dvostruki standard, pa si pomalo licemjeran. Kontaš?
I usput budi rečeno, vi ste ti koji se hvalite promiskuitetom, VI ste ti koji brojite "drolje" (kako VI volite zvati žene/cure) s kojima ste spavali, na MUŠKIM portalima se dijele savjeti kako varati suprugu a da vas se ne uhvati, kako spavati sa svakom curom koju vidite, kako navesti ženu ili djevojku da vam bude submisivna, VI muškarci ste ti koji tvrdite da imate pravo na seks a žena nema. VAMA MUŠKARCIMA se daje prostor u medijima kada izađete sa "projektom" - godinu dana svaki dan jebi drugu. A sada ti smeta kad to neko kaže? Sada ti kažeš da su žene promiskuitetne, a vi moralni anđeli sa aureolom iznad glave? Smeta ti ženska seksualna sloboda? Muška pretpostavljam ne, jer ipak si ti muško i želja ti je spavat sa svim ženama, pardon droljama svijeta? Kako li ste samo licemjerni, dragi moji muškarci igrači, pastusi.

Negdje sam našla divnu definiciju drolje, pa kaže - slut (noun) a woman with moral of man!
Rugala se sova sjenici, muškarac "drolji".
28.10.2014. 18:20
:
Odgovorit ću. No skupilo dosta komentara pa ću ih prvo pročitati, ali nemam sad toliko vremena. Letimičnim pregledom vidim da ima nekoliko vrlo jakih muških sugovornika, očito pripadnika manosfere. Vrlo je lako provjeriti da gotovo na svim društvenim mrežama sve je više manosferaša koji su sve samo ne "zadrigli, patrijarhalni velikoglavci".

Baš danas na tram. stanici gledam plakat o obiteljskom nasilju Nacionalne zaklade za civilno društvo gdje piše da je jedna od tri žene zlostavljana. Posve je jasno da je riječ o teškoj manipulaciji.

Zapravo, moram priznati da sam začuđen kolikom brzinom raste muška reakcija. Predstoji nam očito totalni muško-ženski rat bez rukavica.
28.10.2014. 18:20
Darija:
I daj molim te ubaci u svoju knjigu i sve one facebook stranice o droljama iz osnovne škole i vinkovačkim kurvama. Znam da takve stranice zapravo ne postoje, izmislio ih je feminizam, muškarci žene vole a ne mrze itd itd. Može?
28.10.2014. 18:26
Bocko:
Darija,
Opet ti po Strawmanu...

Ako želiš samnom raspravljati, nemoj ovdje iznositi svoje fantazije ili gluposti koje ne 'negdje neko nekom'...

Ja sam spomenuo da se feminizam borio za promiskuitet, pornografiju, prostituciju, slobodnu ljubav, a protiv institucije braka koji su smatrale ropstvom za ženu.
I to je jednostavno istina.
Mogu ti izlistati tisuće linkova, pa nemoj da o tome više drvimo.

Međutim, apsurd je da je danas feminizam podijeljen oko prostitucije, da se sve više bori protiv pornografije (jer muškarce odvlači od žena i manje su podložni šenskim manipulacijama) , a sve više žena u odnosu na muškarce ipak priželjkuje brak.
28.10.2014. 19:25
Bocko:
@Tanjuška

U SAD (kako kažu najdemokratskojoj od svih zemalja) žene stiču sva građanska prava rođenjem, ali muškarci ne!

Amerikanac mora potpisati ugovor sa državom da želi poginuti ili dati svoje zdravlje, svoju ruku ili nogu - ako to država od njega zatraži.
[B]Ako se ne upiše u vojnu evidenciju, ne može se upisati na birački popis, ne može se kandidirati za političke funkcije, za mjesta u parlamentu,ne može dobiti vozačku dozvolu i ne može se prijaviti na mnoga mjesta u državnoj službi.
Može dobiti i kaznu zatvora.

A to je U SAD, gdje nema obaveznog služenja vojske, osim u slučaju rata.
28.10.2014. 19:35
Bocko:
Da malo usporedimo slučaj Titanik sa modernim sličnim slučajevima - Costa Concordiom i korejskim trajektom.

Na Titaniku je vladao PATRIJARHAT:
Sve "potlačene" žene su dobile mjesto u čamcima, i one iz treće klase u potpalublju, a svi muškarci, njihovi "gospodari" čak i najbogatijih ljudi poput Guggenheima i Astora su se žrtvovali.
Jadne obespravljene žene?!
Kapetan Smith potonuo je s brodom.

Na Costa Concordiji vladao je FEMINIZAM:
Kapetan, mangina svjetske klase ("pizdun" ili "ženski petko" po naški)
je pravio društvo nekoj ukrainskoj putnici čak i nakon što se brod razderao na grebenu.
Kapetan mangina je prvi napustio brod, a posada i muškarci su odgurivali starce, i žene i spašavali se prvi. Da se brod nije nasukao i prevrnuo 100 metara od otočića, broj poginulih bio bi dostruko veći nego na Titaniku.

Korejski trajekt je na mirnom moru prvrnula supersposobna treća časnica. Ona koja je postavljena po kvoti. Zahvaljujući FEMINIZMU:
Kapetan mangina i hrabri 'časnici' prvi su napustili brod.

Drage dame, biste li se radije vozile brodom na kojem vlada Patrijarhat, ili onim na kjem vlada Feminizam ?
28.10.2014. 20:18
zlatan:
BOCKO, jesi li siguran da je u SAD-u takva situacija sa pravima muškaraca? Sin moje prijateljice živi već 15 godina u SAD-u. U međuvremenu je dobio i državljanstvo, pa lako mogu provjeriti je li mu država postavila takve uvjete.
Inače u SAD-u je opća vojna obaveza prvi put uvedena 1941 i trajala je sve do 1976, a od te godine je ukinuta i uvedena je profesionalna vojska (u kojoj ima i žena).
28.10.2014. 20:23
Bocko:
Da, siguran sam.
Čak je nedavno ponovo išla inicijativa da se zbog deklarativne ravnopravnosti spolova ta situacija nizmijeni.
Ali Kongres je zauzeo stajalište da može odlučiti što je u interesu države, i odbio je te promjene.

Pitanje je, međutim, što bi se dogodilo kada bi zbog manjka profesionalnih vojnika država ponovo počela novačiti. Već ima silnih problema sa novačenjem rezervnog sastava (Nacionalna garda je zapravo rezervni sastav na razini USA) .
Zbog sve većeg broja žena i njihove protekcije, a odnedavno i dozvoljavanja gejevima da javno iskazuju svoju orijentaciju, dolazi do strašne demoralizacije. Vojnu službu masovno napušta srednji časnički kadar, i iskusni dočasnici, i prelaze u privatne vojne korporacije koje su zapravo plaćeničke vojske.

Ne znam što je sa tim tvojim poznanikom, kako se to odnosi na one koji su naturalizirani Amerikanci starije dobi.
28.10.2014. 20:53
mirela:
Tajuška, opet ti nije odgovorio na pitanje o muškarcu s pičkom i ženi s mudima, lol.
A izgleda neće ni Zlatan dobit odgovor, ili se varam?
28.10.2014. 20:53
tajuska:
Od bocka niti ne ocekujem odgovor jer on pise knjigu i nema vremena. Al ovi drugi, ne znam sto cekaju. Narocito jer se radi o vrlo jakim muskim komentatorima.
A mozemo ovim pitanjima dodati jos jedno.
Zasto je muskarac koji se poseksa s hrpom zena u ljetnoj sezoni galeb, a zena koja se poseksa s hrpom frajera drolja?
Dakle sad vec imamo tri pitanja.
A ovo s brodovima i potonucem <3
28.10.2014. 21:36
tajuska:
I nikakvo guglanje ne daje ove rezultate za usa. Molim link.
28.10.2014. 21:45
zlatan:
BOCKO, kakvo je to strašno demoraliziranje zbog gejeva u bilo kojoj vojsci, pa i vojsci SAD-a? Ma daj molim te. Vidio sam po Splitu američke vojnike, većina su nabildani, mnogi i prenabildani mužjaci. Vojnikinje nisam vidio. E sada, to u vezi gejeva ili takvih tipova.
Pa nisu svi gejevi feminizirane, krhke i ljepuškaste lutkice. Bocko ima tu i snažnih nabildanih mužjaka, iako ti misliš da nema. Problem je u tome da je teško koji put definirati gdje počinje ili završava ono što nazivamo homoseksualnost. Zato i jest raznolika lepeza onoga što danas zovemo gejevi, ali većina njih se lijepo može uklopiti u društvo, toliko da nitko ne bi ni u snu pomislio da takav tip ima takvu sklonost.
I unatoč predrasudama hetera ne rade svi iste "tehnike" ili prakticiranje spolnosti.
28.10.2014. 21:56
mirela:
Mogu ti reći da mi je baš žao što nam neće lijepo muški objasniti taj seksualni paradoks, ali dobro. Živo me zanima muška logika po pitanju drolje i pastuha, kurve i zavodnika, ima li tu išta drugo osim mizoginije koja naravno ne postoji. Znamo svi da je feminizam izmislio da muškarci mrze žene.
Teško je tu "feminističku izmišljotinu" dokazat u stvarnom životu. Jako teško.

Možda uhvati vremena između poglavlja pa odgovori bar na jedno :)
29.10.2014. 00:23
Bocko:
@Tanjuška
Guglanje ti ne daje rezultate?
WOW!
Ovo samo pokazuje da nemaš pojma kako bilo što naći.

Evo npr . guglaš 'selective service gender discrimination:
www.google.hr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=selective%20service%20gender%20discrimination

6 MILIJUNA LINKOVA

ili 'draft discriminate men usa' :

www.google.hr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=draft%20discriminate%20men%20usa

20 MILIJUNA LINKOVA

ili ' selective service lawsuit ':
www.google.hr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=selective%20service%20lawsuit

"samo " 428000 linkova... o tužbama protiv 'selective service' - vojne obaveze samo za muškarce.

A evo i jedne od tužbi, ova je od organizacije National Coalition for Men :

slothed.com/2013/08/16/national-coalition-for-men-files-a-federal-lawsuit-to-require-women-to-sign-up-for-the-selective-service/
29.10.2014. 09:20
Bocko:
zlatane, da tebi sad ne izlistavam, evo ti jednog teksta:
blogs.miaminewtimes.com/riptide/2011/07/allen_west_says_its_just_a_mat.php
29.10.2014. 09:23
za:
The NCFM (National Coalition for Men) supported a Republican version of the Violence Against Women Act in 2012.
29.10.2014. 10:09
za:
Evo ovo je zanimljivo:

The Selective Service registration form states that failure to register is a felony punishable by up to five years imprisonment or a $250,000 fine.[66] In practice, no one has been prosecuted for failure to comply with draft registration since 1986.

In 1980, men who knew they were required to register and did not do so could face up to five years in jail or a fine up to $50,000 if convicted. The potential fine was later increased to $250,000. Despite these possible penalties, government records indicate that from 1980 through 1986 there were only 20 indictments, of which 19 were instigated in part by self-publicized and self-reported non-registration.[30] As one of the elements of the offense, the government must prove that a violation of the Military Selective Service Act was knowing and willful. This is almost impossible unless the prospective defendant has publicly stated that he knew he was required to register or report for induction, or unless he has been visited by the FBI, personally served with notice to register or report for induction, and given another chance to comply. The last prosecution for non-registration was in January 1986, after which many believed the government declined to continue enforcing that law when it became apparent that the trials were themselves causing a decline in registration[citation needed]. Routine checks requiring identification virtually never include a request for draft card.
As an alternative method of encouraging or coercing registration, federal legislators passed laws requiring that to receive financial aid, federal grants and loans, certain government benefits, eligibility for most federal employment, and (if the person is an immigrant) eligibility for citizenship, a young man had to be registered (or had to have been registered, if they are over 26 but were required to register between 18 and 26) with Selective Service. Those who were required to register, but failed to do so before they turn 26, are no longer allowed to register, and thus may be permanently barred from federal jobs and other benefits, unless they can show to the Selective Service that their failure was not knowing and willful.[6] There is a procedure to provide an "information letter" by the SSS for those in these situations, for example recent citizens who entered the US after their 26th birthday.[31]

Most states, as well as the District of Columbia, Guam, Northern Mariana Islands, and Virgin Islands, have passed laws requiring registration for men 18–25 to be eligible for programs that vary on a per-jurisdiction basis but typically include driver's licenses, state-funded higher education benefits, and state government jobs.[32] Alaska also requires registration to receive an Alaska Permanent Fund dividend.[32] Eight states (Connecticut, Indiana, Nebraska, Oregon, Vermont, Washington, and Wyoming) as well as Puerto Rico have no such requirements, though Indiana does give men 18–25 the option of registering with Selective Service when obtaining a drivers license or an identification card.[32] The New York State and Pennsylvania Department of Motor Vehicles automatically registers young men 18–25 with the Selective Service as federally required, whenever they apply for driver licenses, learner permits, or non-driver identification cards.[33]

There are some third-party organized efforts to compensate financial aid for those students losing benefits, including the Fund for Education and Training (FEAT) and Student Aid Fund for Non-registrants.[34][35]Izvori:

en.wikipedia.org/wiki/Conscription_in_the_United_States#End_of_conscription

Statesen.wikipedia.org/wiki/Selective_Service_System
29.10.2014. 10:39
zlatan:
BOCKO, šta će mi ti linkovi na engleskom jeziku koji
ja ne razumijem dobro, ali i zašto bi ga trebao toliko razumjeti. Mene više zanima šta ti misliš, da vidim tvoju logiku. Iako ja mislim da logika ne postoji, jer šta je nekome logično, drugome nije. Moguće je da je u pitanju i znanje o stvarnosti. Ako imamo informacije i znanja o nekom problemu, onda možemo logično razmišljati, ali ako nemamo znanje i nemamo informacije, možemo samo lupetati.
Glede gejeva ili kako ih već nazvati, u vojsci , policiji, među vatrogascima itd,itd, mislim da to nema nikakve veze. Ponavljam da nisu svi nježne i krhke pahuljice, a takav tip gejeva se i neće prijaviti u vojsku, policiju itd,itd.
Oni koji imaju određenu "dozu" istospolnih sklonosti, mogu biti u vojsci, policiji, itd, itd, a da nitko ne primjeti. Također je važno reći da spolna usmjerenost nije jedina karakteristika tih ljudi, nego samo njihova privatna i intimna stvar. Mnoge velike ličnosti iz svijeta umjetnosti, znanosti imali su istospolne sklonosti, ali ih to nije odredilo kao ličnosti, već ono što su radili.
Tako netko može bito odličan vojnik, ali istovremeno barem malo imati gej sklonosti. Problem je u društvu. Jer se nameću monolitni obrasci ponašanja, a to je protuprirodno.
I da znaš u staroj grčkoj Sparti imali su najhrabrije vojnike u povijesti ljudskih ratovanja, ali ako je među njima netko imao istospolne sklonosti to uopće nije bio problem. Logično jer stari narodi su bili bliže Prirodi.
29.10.2014. 13:55
tajuska:
No, ocito sam trazila krive kljucne rijeci. Hvala. A jos nisam dobila odgovor na pitanja.
29.10.2014. 20:04
tajuska:
I naravno suludi kakvi jesu umjesto da ukiniu obavezno sluzenje odnosno registraciju, oni ce si prosiriti mozda bazu. To je nama nasa borba dala.
"On January 23, 2013, the Pentagon decided to end its policy of excluding women from combat positions. Military and legal analysts speculate that this will open the door for Congress to begin the process to amend the law and remove the exemption from registration requirements"
I kad smo vec kod toga, brojne feministicke organizacije su pomagale muskarcima da izbjegnu vojsku i rat, i mislim da su sve feministicke org u hr zagovarale ukidanje obaveznog sluzenja vojnog roka.
Meni samo nije bas jasna tvoja pozicija?! Dal bi i zene i muskarci trebali imati jednak pristup tj obavezu ili ne bi?
29.10.2014. 20:18
tajuska:
I jos je tu jedan moment. A to je zasto su zene iskljucene. Dali zato jer se njih stiti ili zato jer se smatra da prirodno za to nisu sposobne.
29.10.2014. 20:27
Bocko:
Tanjuška
evo ti par linkova:
warontherocks.com/2014/05/can-women-be-infantry-marines/#_

nation.time.com/2013/07/25/the-cowardly-push-to-get-women-into-combat/

Ovaj mi je najbolji.
Žena marinka satnik svjedoči da žene jednostavno ne mogu držati korak sa muškarcima u prvim borbenim redovima:
jezebel.com/5923584/dont-put-women-in-combat-says-female-combat-veteran
Članak je iz feminističkog izdanja.
30.10.2014. 08:20
tajuska:
ok. ako je tome tako, sto je onda lose u tome da se zene automatski ne upisuje u registar za vojsku? ako su nesposobne biti vojnici, a muskarci su sposobni?
30.10.2014. 10:23
muško:
@ mirela
@ d evo da ja odgovorim, bocko piše knjigu ne finanacira ga ministastvo kulture, vidim da u mojoj gradskoj knjižnici ima cijela polica feminističkih knjiga koje financira ministarstvo.

Zašto je žena drolja a muškarac frajer

Zato što korijen svega je u diskriminaciji muškaraca, jer to je nažalost signal koji muškarci i žene daju drugima o opasnosti koja vreba a to je ako žena spava sa više muškaraca, muškarcu koji je sa njom u vezi prijeti da bude ostavljen u braku ili partnerstvu od te žene te je u opasnosti da trpi veliku diskriminaciju tako recimo u jednoj saveznoj državni u Americi dovoljno je da ste deset godina u braku ili partnerstvu da partner-ica ima pravo na doživoti alimoney to jest da je bivši partner -ica doživotno uzdržava, a to podrazumjeva ne samo uzdržavanje da e moze preživit nego i da se može održavati luksus života koji je bio tjekom braka, u Austriji se može ostati bez svoje privatne imovine stečene prije braka i bivaš izbačen na ulicu te ako ozeniš promiskuitetnu osobu veće su šanse da će se to desit tako je društvo izgradilo tavke izraze vidiš kad je muž ženskar žena ima mogućnost da ga izbaci iz života ili da mu oprosti njen život neće puno patit jer iskustvo je tako da muškarci u braku kad se raspadne gotovo uvijek gube sve a žene malo kad ili nikad i to samo ako su teške kriminalke ili ovisnice a i tada ponekad ne. Nažalost to je tako treba se boriti protiv diskiminacije muškaraca pa će i ovi izrazi nadam se nestati
30.10.2014. 16:29
tajuska:
predivno. ovo je predivno. nepismeno, ali predivno <3
30.10.2014. 17:15
mirela:
Muško, hvala ti što si mi uljepšao dan, stvarno. Nisam očekivala pametno objašnjenje za licemjerje, ali ovo je jednostavno WAUU :)
30.10.2014. 18:00
Bocko:
Vidim da su tajuska i mirela strašno opsjednute droljama, kurvama, jebačima i galebovima.
A sve zato jer Saranavka stalno ponavlja tu otrcanu feminističku melodiju.

Pokušavao sam izbjeći tu besmislenu, glupavu i djetinjastu raspravu, ali vidim da ne ide.

Dakle, zašto je žena koja često mjenja partnere drolja?
Jednostavno.
Zato jer - jest.
To je narodski naziv za takvu osobu.
I interesantno - taj naziv ženama ne djele muškarci, nego mnogo više - druge žene! I te žene onda prisiljavaju svoje muškarce da preziru drolje - naravno, jer su im konkurencija. Osjećaju se ugroženo.

Naziv 'frajer' je izgubio prvobitno značenje, a to je bilo ono što bi danas rekli - dudek.
Danas 'frajer' znači fakin ili mangup, a mnogo manje 'jebač'. Frajer uza se ima dobroga komada, ali ne znači nužno da je kurviš, tj da mjenja ženske kao čarape.

Ime za jebača je kurviš, i takvi baš i nisu nešto omiljeni među muškarcima - jer su im konkurencija.
Ali kurviši su očito jako popularni među ženama, jer im žene stalno uskaču u krevet. I tu je pitanje za žensku čeljad - ZAŠTO SU VAM TI KURVIŠI; JEBAČI -TAKO PRIVLAČNI?
Velika većina žena trkelja stereotipno da joj se sviđaju 'dragi, nježni i osjećajni muškarci, a takve uredno odbaciju i guraju u 'friend zone', a seksaju se s 'mačo mužjacima'.

Galeb nije ništa drugo do muška sponzoruša. Puno jeftinija i jednostavnija varijanta od ženske sponzoruše.I na kraju pitanje svih pitanja - zašto je feminizam i ove tu feministice tako opterećene ovim stvarima?
30.10.2014. 20:50
mirela:
Ako žena koja mijenja muškarce jest drolja, onda je muškarac koji mijenja žene DROLJAN - zato jer jest!
30.10.2014. 20:52
Lucija:
Napokon si priznao da mrziš žene, aleluja!
Narodski naziv za takvu osobu, je li? A zašto nema takvog naziva za muškarce? Zato jer on ima pravo na to, jel tako?
I ne dragi, ne mora vas nitko, ali nitko tjerat da mrzite žene ili drolje kako vi više volite reći, vama je to urođeno. S tim se rodite, i nemoj se pravdati takvim glupostima da vas neko tjera.
Ni Hitlera nitko nije tjerao da mrzi židove pa jel je?
30.10.2014. 21:09
Bocko:
@Mirela, pa napisao sam da je kurviš.
Droljan baš nije u duhu našeg jezika, Ali ako inzistiraš, ti ga zovi kako hoćeš.
Zadoviljna?

@Lucija, smanji doživljaj i prestani sa Strawmanom.
Već sam objasnio što je to.
30.10.2014. 21:34
:
Vidiš Lucija, što se babi tilo, to se babi snilo i napokon dogodilo. Da, sve je više mizogina, a objasnit ću ti i zašto. Feminizam je, možda ne od početaka, ali svakako nakon 2. sv. rata počeo ići đonom na muškarce, počeo je lupetati o vjekovnom muškom nasilju nad ženama, braku kao najcrnjoj tamnici za ženu, počeo je pljuvati valjda po ama baš svakom aspektu muškosti. A što su muškarci činili: postali su ne dobri prema ženama nego papučari - pomažu joj oko kućanskih poslova, dijele stečenu zaradu, čuvaju djecu, kuhaju ručak, masiraju je kad ju bole leđa - ali ženama je to dosadno. Zato danas imaš toliko žena koje kažu: Volim ga i on je dobar ali ne osjećam "ono nešto".

I zato sve više muškaraca ne želi više igrati tu igru. Nitko nije toliki redard da si ne bi sam mogao prati gače i hlače, a ako mu je do seksa platit će kurvu ili izdrkat se na pornić. Da, da... nije to to, ali veli meni jedan poznanik: Ma nema šanse da dopustim da me netko pila po cijele dane. Ja ne kažem da je on u pravu, ali ČINJENICA jest da sve više muškaraca odustaje od žena. I to je u tolikom porastu da to čak i mene kao muškarca zapanjuje. I ne, to nisu stare prdonje koje je žena napustila, to su mladi i obrazovani muškarci u naponu tjelesne i fizičke snage.
30.10.2014. 22:46
papučarka:
"postali su ne dobri prema ženama nego papučari - pomažu joj oko kućanskih poslova, dijele stečenu zaradu, čuvaju djecu, kuhaju ručak, masiraju je kad ju bole leđa"
to papučar? hahahahahahahahahaha oplakah
31.10.2014. 00:05
Bocko:
@ provokator

Imaš ovdje :
www.avoiceformen.com/women/an-anonymous-letter/

"Pismo majke jednog sina 'budućoj snahi'
Koja naravno neće biti njena snaha jer njen sin neće ni u ludilu ženiti razmažene princezice koje samo izvoljevaju, a ništa ne daju.
Princezice koje cijelu svoju mladost posvećuju svom 'samoostvarivanju' i istraživanju svoje seksualnosti jahanjem kuraca (njen izraz, moliću lijepo) zločestih dečki, a onda kad im počne kucati bioložki sat nakon 35-te očajnički traže nekog 'dobrog dečka' (čitaj - naivnu budalu) da ju oženi.
I s njim ima dijete (naravno, ne nužno njegovo, nego nekog od ljubavnika) , pa ga nakon koju odinu štune i ima status 'žrtve svetice - samohrane majke. Naravno, sa njegovom kućom, autom i alimentacijom . Tako se sa bivšim mušem bankomatom i državom koja ju sveudilj podržava može nastaviti baviti istraživanjem seksuanosti sa zločestim dečkima.

Ali dečki više ne puše tu priču:
MGTOW
Men Going Their Own Way
31.10.2014. 07:35
Za:

Eto provokator ženine mogućnosti svodi na pranje gaća i hlača, i na zadovoljavanje muškaraca, a bocko ih svojim suptilnim komentarom smatra ipak dovoljno " snalažljive " da se izbore za kuću, auto i alimentaciju.
I to su vaša bogata iskustva?
31.10.2014. 09:28
muško:

evo sa facebook stranice udruge za ravnopravno roditeljstvvo

"Budući se Pravobraniteljica, u više navrata, u medijima, pozivala na dobru suradnju sa udrugom očeva, danas objavljujemo:
Osvrt na rad Pravobraniteljice za ne-ravnopravnost spolova
U vrijeme krize kada je potrebno štedjeti na svemu što nije prijeko potrebno nameće se pitanje je li zaista svrsishodno imati samostalan ured Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova? Ili je puno svrsishodnije da se taj ured pripoji uredu Pučkog pravobranitelja i na taj način postane koristan za porezne obveznike bez obzira na spol!?
Analizom odgovora ureda Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova na pritužbe očeva da su izloženi diskriminaciji prilikom pokušaja da zaštite legitimno pravo djeteta na oba roditelja došli smo do vrlo zanimljivih rezultata.
Naime, odgovore iz ureda Pravobraniteljice možemo podijeliti u dva vremenska razdoblja:
1. od imenovanja Pravobraniteljice do 01.01.2013.
2. od 01.01.2013. do danas
U razdoblju do 01.01.2013. zamijećena je nekolicina odgovora očevima iz ureda Pravobraniteljice u kojima je utvrđen nejednak tretman u centrima za socijalnu skrb prilikom pokušaja ostvarivanja roditeljskih prava.
Nakon 01.01.2013. većina odgovora očevima, koji su nas o tome redovito obavještavali, nije utvrdila njihov nejednak tretman u centrima za socijalnu skrb.
Zašto je to tako prepuštamo vama čitateljima da zaključujete, ali jedan od razloga je možda taj da su očevi/muškarci uputili određen broj pritužbi na diskriminaciju što je uzdrmalo uvriježenu percepciju o tome da je jedino žene moguće diskriminirati.
Pravobraniteljica ima problem da spolom koji treba biti ravnopravan, smatra samo žene, i to kad se radi o rukovodećim pozicijama, zapošljavanju i visokim političkim funkcijama - potpuno smo suglasni s tim da ih treba biti više. Kad se radi o ravnopravnosti muškaraca kao roditelja i broja muškaraca u visokom obrazovanju gdje su značajno podzastupljeni, također smo potpuno suglasni s tim da ih treba biti više. No, onda ravnopravnost Pravobraniteljici prestaje biti potrebna.
Nažalost njezin problem nije samo njezin, već se preljeva na sve nas - neravnopravnost žena nije dobra ni za žene ni za muškarce, kao što neravnopravnost muškaraca nije dobra ni za muškarce ni za žene. Sve te neravnopravnosti u sinergiji čine izrazito diskriminatorsku klimu koja šteti budućnosti Hrvatske. Nikad se neće riješiti diskriminacija žena ako se ne pristupi rješavanju problema diskriminacije sustavno, znači i diskriminaciji žena i diskriminaciji muškaraca i diskriminaciji svih diskriminiranih skupina - Roma, invalida, i sl. Ravnopravnost žena s muškarcima koji su i sami u neravnopravnu položaju je logički nezamisliva, oksimoron, jednako kao i "suha krpa na dnu mora visi".
Možda Pravobraniteljici i nije cilj riješavati probleme - što bi onda radila i za što bi Pravobraniteljica i njen ured trošili teško zarađeni novac poreznih obveznika. Možda je ovako baš super, povremeno potegnuti poneki problem tek da se paradira s nekom diskriminacijom bez vizije boljeg i pravednijeg društva i sustavnog rada na njegovu ostvarenju."
31.10.2014. 09:47
Za:
Vaša vjerovanja postaju vaše misli....
Vaše misli postaju vaše riječi.....
Vaše riječi postaju vaša djela.....
Vaša djela postaju vaše navike.....
Vaše navike postaju vaše vrijednosti....
Vaše vrijednosti postaju vaša sudbina.....
31.10.2014. 10:06
tajuska:
ovo su hitovi nad hitovima.
ne znam sto mi je bolje. ovo s muskarcima papucarima ili ovo zapetljavanje o vlastitoj osi u pojasnjenju oko drolja i galebova. divno, divno.
31.10.2014. 10:31
:
Možete se vi ovdje sprdati do mile volje, ali manosfera je pokret koji raste vrtoglavom brzinom. I što je najbolje opažam jako, jako puno muškaraca koji nisi ni svjesni postojanja pokreta, ali su svjesni mnogih problema i izražavaju slične ili iste stavove i poglede.

Ja sam antifeminist valjda od kada sam prvi put u rukama imao knjižicu Slavenke Drakulić Smrtni grijesi feminizma a bio sam dečkić od kojih desetak godina. Na faksu sam također bio okružen feministicama i feministima, pa sam za manosferu saznao tek prije možda godinu dana. Danas se liberalni mediji s manosferom sprdaju, ali brzo će im zastati knedla u grlu.

S druge strane sve je više žena zbunjeno, pita se: Gdje su nestali svi dobri muškarci? ili Zašto mi nitko ne prilazi?

Zar vi mislite da će gluposti oko Hollabacka ili "da znači da" zakona na kampusima u Kaliforniji pomoći ženama?

Svaka vam čast ako tako mislite.
31.10.2014. 11:09
tajuska:
manosfera! sve bolje od boljeg.
mangina je hit, ali ovo je u rangu.
s desetak godina si citao Drakulicku? jebote. ja sam bokce jos uvijek tada citala druzbu pere kvrzice. cak ni do zagorke nisam dosla u tim godinama.
a di si molim te studirao ako smijem znati? jer ja sam ocito profulala faks jer se na faksu nitko nije smatrao feministom niti feministicom, osim jednog jedinog profesora koji je bio sav zgrozen cinjenicom da smo svi mi u otporu prema toj rijeci na F. ja sam tek na kraju faksa dosla k pameti.
31.10.2014. 11:15
kosee:
Jedini trenutak kad se ja pitam gdje su nestali svi dobri muškarci (odnosno normalni, barem po mom shvaćanju) je kad dođem na Libelu i počnem čitati komentare. ;)
31.10.2014. 11:55
Bocko:
@za
[QUOTE]"Vaše riječi postaju misli...riječi, djela , sudbina [/QUOTE]

Ti ovdje naravno pričaš o feminizmu?
Na Manosferi je uobičajena rasprava je li definicija feminizma da je to teški slučaj narcisističkog borderline poremećaja na steroidima, ili se radin o povampirenom kultu..
LOL

Evo, ove godine vam je naturalizirani Turčin iz Njemačke napisao knjigu o tome:
www.amazon.de/Deutschland-von-Sinnen-Homosexuelle-Zuwanderer/dp/3944872045


Interesantno je kako ste vi feministice ovdje zbunjene kada vam dođe pokoji muškarac i suprostavi vam se argumentima.
Kad izgubite bitku argumentima (jer feminizam nikad nije ni imao argumente, samo isprazne dogme) onda krenete sa provjerenim oružjem - vrijeđanjem i ponižavanjem muškaraca provjerenim feminističkim taktikama posramljivanja.
I onda šok.
Od pravog, emancipiranog muškarca uvrede se odbijaju kao od oklopa. Strašna oružja od kojih mangine i bijeli vitezovi padaju na koljena i traže milost totalno su ovdje zakazala.

Na kraju samo čuješ kmečanje i maroganje u stilu -"gdje su nestali pravi muškarci".

I sad, drage ženske, zamislite kada više nećete moći kontrolirati medije, i kada se ovakve rasprave budu viodile na TV uživo. Kada gosti u emisiji ne budu bili tri feministice i jedna mangina , nego dvije feministice i dva aktivista MHRM.

Za par godina.
Dotad, uživajte u svom svijetu iluzija.

31.10.2014. 12:41
tajuska:
kosee :D

@Bocko: meni je najsuper kaj ti te svoje tlapnje nazivas argumentima. a recimo jos uvijek nisi odgovorio na pitanje da ako su zene nesposobne za vojsku u cemu je problem sto ih se automatski ne registrira? druga stvar ako mislis da vojska i registracija kao takva nebi trebale postojati odnosno ako podrzavas sustav kakav je kod nas, tko zeli ide, tko ne zeli ne ide (doduse kod nas i zene smiju ici pa ti se to vjerovatno ne svida).
ako ja vas dobro razumijem, a cak se i trudim razumijeti sto hocete, vi podrzavate bioloski determinizam, muskarci su takvi kakvi jesu, zene su takve kakve jesu, ali vam se ne svidaju posljedice koje proizlaze iz tog istog bioloskog determinizma i onda odjednom ipak uvodite drustvo kao faktor. bunite se protiv toga sto muskarci ne dobivaju skrbnistvo, ali smatrate da je skroz ok da zena vodi vise brige oko djeteta u obitelji jer je njoj to prirodeno, dok je muskarcu prirodeno da zaraduje. i nikako da vidite vezu izmedu takvog definiranja muskaraca i zena i posljedica koje to ostavlja. s jedne strane zagovarate klasicnu liberalnu poziciju da svatko sam odabire sto ce, ali onda s druge strane ne uspijevate protumaciti drustvo kao takvo i drustveno uvjetovana ocekivnja nego sve sto se dogada u drustvu nazivate feministickom urotom. a ono kaj je najjace je to sto vi vidite feministkinje svugdje. podsjecate me na onog malog iz sestog cula. ono, fakat bih voljela upozati te sve silne feministe/kinje posebice ove kaj drze medije. meni je fakat bespredmetno objasnjavati nekom tko pise knjigu o feminizmu da postoje razliciti feminizmi i da se unutar nekog vrlo siroko gledano feinistickog pokreta nalaze razliciti smjerovi i teorije pa onda i fajtovi. pristup spram primjerice prostitucije, pornografije se vrlo razlikuju, tu su i druge teme oko kojih postoje prijepori tako da ca nije uijek potpuno jasno s kim se vi pokusavate razracunati. ne znam jel vi podrazumijevate da su sve zene feministkinje ili sto, ali od zena koje se deklariraju feministkinjama jos nikada nisam cula recenicu "gdje su nestali pravi muskarci". iz jednostavnog razloga sto mi mislimo da je to patrijarhalna pozicija i da su maskuliniteti jednako tako razliciti kao i feminiteti. no pretpostavljam da i u tom tzv pokretu za prava muskaraca na globalnom zapadu (jeste vec dosli do faze da ste vrlo zapado-centricni?) postoje razlicite struje. citala sam malo nesto od onog lika kojeg si linkao negdje i recimo on prihvaća pojam roda i drustvene uvjetovanosti, ali u pokusaju da izbjegne pojam patrijarhata pokusava smisliti nesto drugo. a malo je i problem sto pokusavate svoje teorije aplicirati i na vrijeme prije 1970 cca sto vam hrpu toga baca u vodu automatski. i tak...
31.10.2014. 14:11
:
Ne znam Tajuška što ti zapravo nije jasno? Zašto bi manosfera bila išta drugačija od feminizma po pitanju idejne raznolikosti? Neki manosferaši su očito (blago) konzervativni, drugi uopće nisu, neki su za "tradicionalne" (kršćanske) vrijednosti, drugi su ateisti, neki zastupaju biološki determinizam i hijerarhijski ustroj, drugi su za društvenu jednakost, neki su za striktnu podjelu poslova po spolu, drugi opet nisu - neki zagovaraju kapitalizam, neki tradicionalizam a neki komunizam itd.

Zašto? Zato što manosfera, za razliku od feminizma, nema svoje ideološko uporište nego je u prvom redu reakcija na feminizam, liberalizam i relativnost rodne teorije. Premda čak i kod ponekih anarholiberala opažam u zadnje vrijeme protufeminističke stavove moram priznati da ne znam niti jednoga antifeminista koji zastupa rodnu teoriju.

Pa naravno da će feministice deklarativno govoriti o različitim maskulinitetima, ali mnogo žena danas, koje se niti ne moraju smatrati feministicama, ali imaju internalizirane određene feminističke vrijednosti, ili makar žive takav "duh" vremena, pita se: što se dogodilo s muškarcima? A ako baš hoćeš pitaju se sve više i što se to događa sa mnom tipa: volim ga, ali ne osjećam leptiriće. Eto!
31.10.2014. 14:36
tajuska:
A da ne spominjem ovo fascinantno pravljenje da drustvo jednako vrednuje drolje i galebove. A zasto nam je to bitno, zato sto je upravo podrucje seksualnosti jedno od prvih u kojima zene osjete sto su to rodne uloge i dvostruki kriteriji i sto je to jedno od prvih podrucja emancipacije. Cak i cijela obiteljska prica i svijet rada dolaze poslije toga.
31.10.2014. 14:38
Darija:
"A da ne spominjem ovo fascinantno pravljenje da drustvo jednako vrednuje drolje i galebove. A zasto nam je to bitno, zato sto je upravo podrucje seksualnosti jedno od prvih u kojima žene osjete sto su to rodne uloge i dvostruki kriteriji i sto je to jedno od prvih podrucja emancipacije. Cak i cijela obiteljska prica i svijet rada dolaze poslije toga." - bravo Tajuška, sve si rekla s tim, a prva rečenica je stvarno pogodak.
Ali naravno, neće se bocko s time složit, i općenito svi oni koji žive u izmaštanom svijetu gdje društvo tobože jednako gleda na mušku i žensku seksualnost, broj seksualnih partnera i tako dalje.
31.10.2014. 15:21
:
Za lektiru preporučujem Oca od Augusta Strindberga.
31.10.2014. 15:36
Dubravka:
Bocko dragi, u kojem to paralelnom svijetu, svemiru šta god gdje god, društvo jednako "vrednuje" drolje i jebače? Pa sami nazivi sve govore, da nije tako imali bi drolje i droljane, a zamisli tek slenga jebačica i droljan? Zamisli da društvo tako etiketira nju i njega, a ne ovako kako je oduvijek i dan danas Jel možeš takav društveni stav uopće i zamislit? Da obrnemo situaciju pa da se za istu stvar nju diže u nebesa, a njega pljuje. Jel možeš to zamisli? Naravno da ne možeš, pa to se ni sanjat ne može. A zašto je toliko normalizirano nju pljuvat a njemu se klanjat? ZA ISTO? Za ISTU radnju/stanje/zbivanje!
Zašto je društvu toliko normalno i općeprihvaćeno za istu stvar žene mrzit, a muškarce obožavat?

Dakle, da se jednako gleda na žensku i mušku seksualnost samo ću ti reći - malo MORGEN!

I daj odgovori curama na pitanje zašto je pripisivanje ženskih genitalija muškarcu uvreda, a pripisivanje muških genitalija ženama kompliment?
Priznajem, i mene zanima.
31.10.2014. 19:04
Bane:
"A da ne spominjem ovo fascinantno pravljenje da drustvo jednako vrednuje drolje i galebove. A zasto nam je to bitno, zato sto je upravo podrucje seksualnosti jedno od prvih u kojima žene osjete sto su to rodne uloge i dvostruki kriteriji i sto je to jedno od prvih podrucja emancipacije. Cak i cijela obiteljska prica i svijet rada dolaze poslije toga."
I onda se feministice sisama i pičkom bore protiv takvog stava. Mislim na Femen. Jel vi uopće znate što hoćete? Pa ko vam brani da tražite zakone koji će kažnjavati pornografiju. Je, ali u tom biznisu nisu "good guys" već oni malo zajebaniji pa su feministice odlučile kako je pametnije biti kuš ili će alternativno nagovarati bijele vitezove da se s njima obračunavaj Šta ne tražite od Sabora sankciju pornografije? Nije vam problem sjebati normalne muškarce, ali od ovih zazirete. Eto odgovora zašto je za kukavicu naziv pičkica, a za hrabrog se kaže kako ima muda.
31.10.2014. 19:16
tajuska:
Da, bas to to dokazuje. Skroz ima smisla.
Inace oko pornografije ne postoje jedinstveni stavovi unutar feminizma. Jedni misle da pornografija moze biti emancipirajuca, druge misle da se radi o cistom nasilju protiv zena te da je duboko mizogena. Ova druga struja je itekako trazila zabranu pornografije, samo sto se u tome vrti prevelika lova. Stvarno bih voljela da smo mi tako jake i mocne da mozemo samo tako zabranjivati stvari. Da je feminizam u hr tako mocan mislite da bi imali tako mizerne kazne sa silovanje, da bi nam izbacili kazneno djelo nasilja u.obitelji iz kaznenog zakona, da partnersko nasilje izvan obitelji nebi bilo sankcionirano, da bi trudnicama mogao isteci ugovor o radu, da nebi bilo obaveznog roditeljskog dopusta za muskarce, itd, itd..
31.10.2014. 20:44
tajuska:
A btw i o femen postoje razlicita misljenja pa i na ovom portalu je bilo razlicitih tekstova na tu temu. Recimo dijelu urednica su one super, dijelu nisu. No i kod njih je jako zanimljivo upravo to da su tako popularne jer daju medijima ono sto hoce vidjeti, sise i guzice i kratku sokovitu poruku. Nemaju mediji vremena ni paznje za ozbiljne feministicke ili bilo kakve druge rasprave nego prolaze ovakve parade. Meni se to recimo nimalo ne svida kao politicka strategija jer samo hrani ionako dominantnu objektivizaciju zena i svi pricaju o sisama a ne o sadrzaju.
31.10.2014. 20:49
:
Joj, što ste se toliko uzjogunile oko tih muda i pičaka, drolji i jebača. Ako baš hoćete ima pandan i muškoj drolji - kurviš. Izraz je posve uobičajen u hrvatskom jeziku.

A zašto je jebač nešto pozitivno - eto sad ću biti vulgaran, ali očito nema mi druge: to je ona izreka o ključu koji otvara svaku bravu i bravi koju otvara svaki ključ.

Jednostavno nismo isto ni biološki (hvala bogu pa to današnja znanost i medicina lako mogu potvrditi) niti društveno uvjetovani. Da bi muškarac bio uspješan (iznadprosječan) zavodnik potrebna je vraška kompetencija, a da bi čak i prosječna mlada žena zavela gotovo bilo kojeg muškarca potrebno je malo gologa tijela, smiješak i "blentavo" gledanje u njegove oči s povremenim oblizivanjem usana i vrćenjem uvojka kose.

Cijela te feministička priča o "ravnopravnosti" podsjeća me na durenje i na revolt da zašto cure ne bi mogle pišati stojećki. Pa pišajte, tko vam brani.

Ne znam zašto ali sad mi je pao Freud na pamet.
01.11.2014. 00:19
:
Da, Tajuška, ne samo da feministice imaju različit pogled na pornografiju primjerice, nego se bez pardona tada izvrijeđaju međusobno. A kada jedna grupa prevlada, što misliš kome se dođu jadati ove "popišane"?

I, ne ovo nije izmišljena priča.
01.11.2014. 00:22
tajuska:
ok, napredujemo. ako cemo sumirati. vama se svidaju pozitivne posljedice bioloskog determinizma - moc, lova, seks. al vam se ne svidaju one negativne - skrbnistvo, alkoholizam, samoubojstva, lose zdravlje i sl. te njih tumacite kao feministicku urotu, ne razumijevajuci u svemu tome drustvene/rodne norme koji definiraju i privilegije, pa onda logicno i negativne stvari. takoder dakako ne svida vam se sto bioloski determinizam stoji na klimavim nogama pa su s povecanom drustvenom ravnopravnoscu zene pocele uzimati dio kolaca koji vi mislite da po bogu i prirodi pripada muskarcima. a to uzimanje dijela kolaca odnosno gubitak privilegija nazivate diskriminacijom muskaraca dok ne razumijete stvarnu diskriminaciju niti njezine uzroke, odnosno tu se brutalno zapetljavate oko svoje osi (uzmimo npr skrbnistva nad djecom. ako idemo od toga da su zene i muskarci drugaciji i da su prirodno i genetski zene bolje skrbiteljice odnosno prirodne skrbiteljice te da posjeduju taj famozni majcinski instinkt, kako se onda cudite tome da sudovi tim istim bogom danim skrbiteljicama ne daju uvijek skrbnistva? vi bi dobivali skrbnistvo, ali biste u stabilnim brakovima htjeli da i dalje zena obavlja taj dio posla.)

u osnovi vi stvarno zene smatrate slabijim bicima, ali kako smo ipak u 21 stoljecu dozvoljavate mogucnost da imamo sva prava, ali bi bilo idealno da se u tim istim pravima zadrzimo na starim ulogama i odnosima moci.

A odgovor na ovo zadnje je svojim prijateljima, ma kojeg spola oni bili. Vidis tu je jos jedna od razlika. Ti/vi vidite uvijek dva suprotstavljena tabora, muski i zenski jerbo polazite od tih nasih nepremostivih razlika. Jedni s drugima mozemo imati eventualno seks, ali nikako razumijevanje i prijateljstvo. Čini mi se da se vi u svojim svadama prije svega svadate s feministickim teorijama negdje iz 70ih. Danas se pitanja roda i spola ipak promatraju na nesto drugaciji nacin i srecom postoje muskarci koji su toga itekako svjesni. No te cete vi nazvati manginama i opet se zatvoriti u taj svoj mali svijet u kojem ste beskrajno ugrozeni i diskriminirani, a zapravo se ne znate nositi sa promjenama u svijetu oko vas. Ali barem imate Libelu gdje se mozete praviti da vodite nekakve ratove i brijati da te ratove dobivate "argumentima", hvaliti se drugim virtualnim prijateljima kako ste bas dobro pokazali onim tamo feministkinjama. Ono. Slatko. Uzivajte i dalje.

01.11.2014. 10:24
:
Očito ne napredujemo.

Jer si sve krivo interpretirala. Tj. nitko ne govori što si ti napisala da govori.

E, sad, je li ta tvoja zabuna (zlo)namjerna ili ne, to ne znam.
01.11.2014. 11:12
:
Ali kad si već, eto, spomenula skbništvo, odgoj i brigu o djeci da ti objasnim što ti nije jasno. Već sam ti rekao da nemaju svi manosferaši isto mišljenje o raspodjeli poslova, niti je to važno, važne su činjenice, a one su neupitne. A to da su žene pri dobivanju skbništva privilegirane samo zbog svog spola jest ČINJENICA.

01.11.2014. 11:22
za:
Da, i meni se čini da upravo tako stvari stoje.Baš sam htjela pitati što zapravo hoće.
01.11.2014. 11:37
za:
Da, ali bi vi vrlo rado da i dalje budu privilegirane po tom pitanju unutar bračne zajednice, dok izvan nje tj. razvoda nikako ne.
01.11.2014. 11:46
još jedno muška:
tajuska, mora da nakon ovakvih predavanja dobiješ aplauz na ženskim studijima, ali ovdje sui gadno fulala. U stvari ono za što optužuješ muškarce rade upravo današnje feministice. Problem svih ideološki obojanih osoba, a bojim se da si i ti takva, jest zatvaranje u krug istomišljenika. Tako se dobije "taj svoj mali svijet" gdje smo uvjereni kako su naša razmišljanja prevladavajuća, a ona suprotna vrlo rijetka i iščezavajuća. Ako je to sve potpomognuto medijima, a u slučaju liberalnih ideja ovo apsolutno stoji, onda se zaista nemaš što kriviti ako jednog dana shvatiš da si živjela u zabludi. Ideje koje danas gura tzv. progresivna strana opstaju jedino zahvaljujući medijskoj šutnji i ne prikazivanju negativne strane. U nekoliko navrata poslovno sam posjetio sam Švedsku i vidim koliko su tamo ljudi bijesni na multikulturalnu politiku. Ne da se negativna strana priče ne prikazuje, nego je novim zakonom čak i zabranjeno spominjati bilo kakav negativan kontekst liberalnih projekata.
Jučer se pojavio članak o djevojci koju su u Zagrebu pokušali silovati Marokanci. Koliko sam informiran to nije jedini takav slučaj i samo što novinari "nisu zainteresirani" javnost nema priliku o tome čitati. Ali kada bi se ovakvim slučajevima dala barem desetina prostora koja se daje pretučenoj gey osobi vama koji zagovarate sve te liberalne teorije ne bi bilo previše ugodno. Jer sve te ideje koje ti zastupaš dolaze iz iste kuhinje. Zato uživaj u misli kako smo manjina koja se hvali virtualnim pobjedama na Libeli, ali se pripremi za to da prizemljenje možda neće biti baš ugodno. Pitat ćeš se iz kojih su pećina ovoliki izašli i, vjeruj mi, u tom trenutku će ti biti drago što nas toliko ima.
01.11.2014. 11:52
muško:

Evo slučajuči ovu emisiju www.youtube.com/watch?v=AZlsPM0psqE

Kažu da muškaraci 11 puta češće počinje samoubojstvo tijekom rastave u SAD-u 11 puta ponavljam 11 puta. Cijenjene feminiskinje što mislište zašto se muškaraci tijekom rastave ubijaju 11 puta češće jer je to za njih katastrofa cijeli sustav državnog aparata stoji na raspolaganju ženi da uništi muškaraca, ako žene pate od toga kako vi kažete insittucijonalog nasilja zašto se ona muškaraci 11 puta češće ubijaju tijekom rastava. Ako netko dođe do te točke da se odluči na samoubojstvo znači da trpi toliku nepravdu i ponizenje da to ne moze podnijeti, a vi potpuno ingorirate diskiminaciju muškaraca u društvo da je to nevjerojatno.
01.11.2014. 11:58
još jedno muško:
Pa mogu ti ja odmah odgovoriti kako bi curama uštedio dragocjeno vrijeme. Muškarci se češće ubijaju zbog patrijarhata. Nema im ko više prati, čistiti i kuhati. Pošto su toliko nesposobni da se ne znaju za sebe brinuti jedini izlaz je podići ruku na sebe.
01.11.2014. 12:18
tajuska:
Provokator, Da to je cinjenica, ali da bismo tu pricu rijesavali noram vidjeti zasto se dogada. I tu vi stekate. U uzrocima. A ako ne razumijete uzroke nikad necte pronaci adekvatno rijesenje. Muskarci ce poceti dobivati djecu, odnosno biti smatrani jednako dobrim roditeljima tek kad se napusti taj mit o prirodnosti zena kao skrbiteljica, kvalitetnog roditeljstva koje je ysko povezano s necijim spolom, a ne s ljudskim kvalitetama. Znaci moramo pricati o drustvu, rodnim ulogama i stereotipima da bi shvatili kako imamo cinjenicu da muskarci kad su bolji roditelji ne uspijevaju dobiti djecu. Vasa analiza uzroka ako je uopce imate se zadovoljava imaginarnom feministickom urotom. Zato su udruge oceva tako uzasno ne uspjesne.
A ako sam tako jako u krivu daj mi ti bez linkova u pet recenica objasni vase videnje roda odnosno spola. Ovo sto sam napisala iskljucivo izvlacim iz onoga sto vi ovdje pisete, a to je da kad vam se nesto svida onda je to tako prirodno, a kad vam se ne svida onda je feministicka urota. Cak i ovi zadrti katolicki fundamentalisti imaju bolje utemeljenu argumentaciju.
Ovo s marokancima i silovanjem nisam shvatila.
01.11.2014. 12:44
tajuska:
Muskarci i inace puno cesce vrse samoubojstvo. Jedna od teorija je da se ne znaju nositi s emocijama pa pucaju. Drugo, mozda se moze povezati s pricom skrbnistva, jer zene dobiju djecu za koju se moraju brinuti, a muskarci ostanu sami. Mozda ima veze s tim sto se generalno odgaja muskarce da je nasilje odgovor na probleme pa cak i nasilje prema sebi. Madalje, mozda je pitanje rase, klase i sl. Svakako je nesto sto treba analizirati. Ja sam prilicno sigurna da ce se naci neki uzrok. Vezano uz masklinitete.
01.11.2014. 12:54
tajuska:
Inace, provokator, upravo si potvrdio da je cijeli taj vas tzv pokret samo realvija na suvremene promjene u kojima se neki ljudi ne snalaze i koje ne rqzumiju. Ima hrpa nekoh cinjenica, al ne znate sto s njima. Eto moje misljenje iz svegq ovdje napisanog je da bas imate problem u nedostatku logicne i konzistentne teorije koja ce objasniti stvari.
01.11.2014. 12:58
još jedno muško:
Nitko nije ni očekivao da možeš iz svega ovog izvući bilo kakav drugačiji zaključak do ovog. Ljudi ovdje ne pišu kako bi feministice promijenile mišljenje nego kako ga ne bi nametnule neodlučnim.
01.11.2014. 13:14
muško:

Zanimljivo je ovo sa silovanjem od marokanaca jer su im pazite ovo zamutili lice, znači njima se zamučuje lice jer su valjda nacionalna manjina njih ovde i onako nitko nezna pa bi efektat sramočenja izosta i vjerojano bi otišli u neku bogatiju zemlju, a kad se nekoga optuzi sa silovanje hrvata bez ikakvih dokaza njegova slika se javno objavljuje, iako je čovjek po ustavu nevin dok mu se ne utvrdi krivnja, naravno onima koji imaju status žrtve se nikad ne otkriva idenditet iako mi nije jasno zašto bi bila sramota biti silovan, zanimljivo na suđenju prostitutkama njihovo svjedočenje zatovoreno za javnost ali zato klijente medij njihova imena razvlače bez problema, i onda se u izvješću javi pravobraniteljica koja se zalaze da e prostituke ne kaznajvaju a one bake na placu ili žena koja je nedavno dobila svu silu inspekcija jer je na faceu objavila da peče kolače njih država moze progonit bitno je da se zaštite prostituke i da njih organi države ne mogu napadat jer time su valjda protiv ženskih prava, sve je to skupa jako apsurdno.
01.11.2014. 13:48
još jedno muško:
Udruge očeva izabrale su krivi put? Hm. A koji put su izabrale feminisice kako bi se borile protiv stereotipa koje spominješ? Malo čudan. Danas već i vrapci na grani znaju kako je svaka treća zlostavljana, kako se prijavi tek svako trideseto silovanje, kako se pretpostavlja kako stotine milijuna djece trpi seksualno zlostavljanje od strane očeva. Milijarda zlostavljanih djevojčica i žena svake godine pleše našim ulicama. Jel pravobraniteljica i feminističke primadone obilaze CZSS i sudove objašnjavajući kako su muškarci jednako pogodni kao i majke za roditeljsku skrb te da se treba boriti protiv stereotipa? Pa baš i ne. One drže "rodno osviještene" radionice u kojim se sudskim, socijalnim i policijskim djelatnicima objašnjava kako je žena ultimativna žrtva, a muškarac ultimativni nasilnik i kako ne treba nasijedati pričama kako i žena može biti inicijator obiteljskog nasilja. Čak nemaju problema sa presudom gdje majka koja je psihijatarski slučaj i alkoholičarka dobija dijete jer joj to služi kao terapija. Kasnije je ta majka odlučila nožem izrezati svoju "terapiju". Feministički aktivizam doveo je do ekspanzije lažnih prijava za obiteljsko nasilje što je najsigurniji put ka dobivanju skrbništva. Kad nam nešto nije po volji, a imamo dijete prvo ide neka prijavica bilo policiji, bilo CZSS, a to je onda 90% uspjeha i samo izuzetno dobar (i skup) odvjetnik na strani supruga može donekle ublažiti, ali vrlo teško promijeniti tijek događanja.
To je taj pravi put dakle. Priznati kako smo zlostavljači i pedofili, a onda ćemo ravnopravno učestvovati u raspodjeli skrbništva. Da nije tužno bilo bi smiješno. Svakodnevno krajnje pristranim "istraživanjima" potpirujete sliku muškarca kao nasilnika i onda nam kažete kako naš put nije pravi.
Ono što muškarci prvo trebaju napraiti jest skidanje ružne slike patrijaharnog uzurpatora. A to se može napraviti samo ako pognemo glave prihvatimo kvote te ostala sranja koja na prvo mjesto priorieta stavlja ženski spol. Manosfera bi rekla pussy pass.
01.11.2014. 13:56
još jedno muško:
@muško
Poznat je engleski slučaj gdje su imigranti silovali lokalne cure. Iako se za to znalo nitko nije ništa poduzimao jer je na listi prioriteta multikulturalnost ispred eminizma. Nitko da riječ rekne jer govoriti protiv imigranata nije "politički korektno". Iako to tajsuki jos nije jasno naveo sam kako će se radovati kada pećinari počnu izlaziti na ulice. Tome sam svjedočio ratnih godina kada su se elitne i a la creme cure bacale oko vrata braniteljima koji su se pobjedonosno vraćali sa fronta. Jedino što je tu bilo čudno jest da je tu bilo klošara i pijanaca koje prije rata ne bi štapom dirnule. Odjednom su bile pune zahvalnosti i ljubavi za takve tipove.
01.11.2014. 14:04
purgerica:
Inače to sa ključevima mi je "najgenijalnije" opravdanje muškog promiskuiteta,lol :)
Totalno usporedivo, haha.
01.11.2014. 14:54
purgerica:
To mi je više na tinejdžerskoj, dječjoj razini, ali kad takve stvari izjavi odrastao muškarac koji bi trebao biti pametniji od toga....Ne znam stvarno šta reći.
01.11.2014. 14:57
tajuska:
@jos jedno musko: nasilje je sasvim nesto drugo od roditeljstva. tako i postoje udruge koje se bave pitanjima roditeljstva i koje nastoje promovirati ravnopravno roditeljstvo. udruge koje nastoje upravo promovirati vece ukljucivanje muskaraca u obiteljski zivot. al onda ce se javiti ko ovi gore i reci da hoce pretvoriti muskarce u papucare.
sto se nasilja tice, sigurno da postoje zene koje zloupotrebljavaju tu pricu, ali to fakat nije neki problem dokazati. razbacivati se s tzv laznim prijavama kao da su sve takve samo dovodite u pitanje svoju vjerodostojnost. ali i opet - to je pogresan fokus, ako vec pricamo o udrugama oceva. tako dugo dok ocevi ne uzimaju roditeljske dopuste, ne budu sjedili po roditeljskim sastancimau vrticima i skolama, uzimali bolovanja kad su djeca bolesna i sve ostalo, jako tesko nositi sa predrasudama o svojim roditeljskim sposobnostima. dok sami ocevi pristaju na "mama je mama" mantre nema tu napretka.

al fakat ne kuzim tko su pecinari? i nasuprot kome? imigrantima? zaista mislis da bi ijedna feministicka organizacija sutjela o silovanjima zbog rase pocinitelja?!? po meni ono sto jeste nebitno je upravo rasa. silovanje je silovanje i uopce je nebitno tko je pocinitelj istoga. tak da ne kuzim zapravo kakve to veze ima s feminizmom u globalu.
01.11.2014. 15:53
još jedno muško :
O zataškavanju ovdje www.forbes.com/sites/rogerscruton/2014/08/30/why-did-british-police-ignore-pakistani-gangs-raping-rotherham-children-political-correctness/
O lažnom prijavljivanju ovdje www.jutarnji.hr/89-posto-prijava-protiv-oceva-je-lazno/260583/
A o prikazivanju muškaraca kao nasilnika i pedofila svakodnevno se nađe pokoji članak. Može muškarac sjediti na svakom roditeljskom, uzimati bolovanja i slično, ali dok se gura teza koja je van zdrave pameti o svakom trećem kao nasilniku i dok god milijarda žena pleše, a pravobraniteljica sa feminističkim hordama hodočasti institucije nema tu pomoći.
01.11.2014. 16:47
:
Upravo tako. Neki dan sam komentirao veliki plakat polijepljen po tram. stanicama o obiteljskom nasilju gdje se navodi da je svaka treća žena zlostavljana. Tajuška, ti stvarno vjeruješ u to?
01.11.2014. 17:03
Lucija:
Purgerice, a šta će drugo reći kad razmišlja kao Freud?
Sami sebe tješe ključevima, muškarci šta reći, za svako sranje imaju opravdanje pa kakvo god, taman to bili ključevi.
01.11.2014. 17:53
tajuska:
nemas kaj tu vjerovati ili ne, postoje istrazivanja koja to pokazuju i taj plakat bi trebao naznaciti iz kojeg istrazivanja to vuku. kod pojedinih istrazivanja mozemo razgovarati o metodologiji, a kod pojedinih o interpretaciji. recimo CESI istrazivanje u kojem su sudjelovali muskarci je pokazalo da je nekih 30% muskaraca bilo fizicki nasilno prema partnerici (dakle oni sami su to izjavljivali, ne zene), pri cemu neki od njih jednom, a neki vise puta (mozemo diskutirati da li te sto su jednom bili nasilni i ove vise puta mozemo uopce zbrajati u jednu brojku) ...e sad ces ti reci da naravno da feministicka istrazivanja to pokazuju...no ovdje, barem sto se tice cesi istrazivanja treba uzeti u obzir da dob igra ulogu, sto zaci da odredena ponasanja s mladim generacijama blijede i da se stvari u odnosima mijenjaju. istrazivanja medu grupom starijih zena i muskaraca bi sigurno dala puno vise brojke od ove svaka treca..
isto tako treba imati na umu da ogroman broj muskaraca dozivljava ili prisustvuje nasilju u mladim danima sto je vjerojatno uzorkom kasnijeg eventualnog nasilnog ponasanja. znaci isto u CESI istrazivanju cak 70% muskaraca izjavljuje da su bili izlozeni fizickom nasilju. meni je to prestrasno.

@jos jedno musko: ne slazem se da nema pomoci. samo sto treba imati pametne strategije. i treba prihvatiti odredene stvari. recimo ta ljutnja na milijarde plesu. radi se o globalnom pokretu i jednostavno je cinjenica da su zene globalno premlacivane svake minute. to negirati je jednostavno suludo. s tim stavom odbijanja prihvacanja realiteta oko sebe stvarno se necete daleko pomaknuti.

meni na cisto osobnoj razini jako smeta taj pristup ocevima i od kada imam dijete se stalno borim protiv tih "mama je mama" sranja i opcenito tretmana i komentara koje povremeno moj muz dozivljava jer se automatski smatra da cu ja nesto obaviti bolje od njega sto je cista glupost. i bas zato me jos dodatno nervira ovakav povrsan pristup problemu gdi se i oni ocevi koji se odlucuju aktivirati trose na nekakve imaginarne sukobe i destruktivne pokusaje pretvaranja zena u lazljive vjestice (tako vi meni nekad zvucite). jednostavno, ne gubite skrbnistva zato sto sustav stiti zrtve nasilja nego zato jer sustav i drustvo misle da niste dovoljno dobri i angazirani roditelji i da su zene bolje. to je pocetak i kraj problema.

sto se tice ovih laznih prijava, ovo su prijave zbog sumnje nasilja nad djecom i naravno svaka lazna prijava je stravicna i roditelju koji svjesno laze treba odmah uzeti svako pravo vidanja djeteta ako se mene pita. no u ukupnom broju razvoda ovo je mali udio (lani je bilo skoro 6000 razvoda) sto znaci da vecini ljudi koji se rastaju ipak takve majmunarije ne padaju na pamet pa se samim time ne moze sve zene optuziti da lazno prijavljuju (kao sto se ne moze reci da svi muskarci tuku zene).
01.11.2014. 18:17
tajuska:
i tko su pecinari?!?
01.11.2014. 18:51
još jedno muško:
Šta misliš kakve bi rezultate dalo istraživanje gdje bi se i muškarcima postavilo isto pitanje. Recimo mene i brata majka je poprav lemala. A i sestru. Ali u toj statistici nas nema, a sestra je žrtva koja je pripisana muškarcima. Ili idemo ovako-ako sjediš u društvu 10 muškaraca barem trojica od njih su nasilnici. Pa jel to tebi normalno? Ja definitivno, pri zdravoj pameti negiram ovakva istraživanja. Poznam na stotine muškaraca i ni jedan nije nasilnik. Vaša istraživanja su takva da su prvo postavljeni željeni rezultati, a zatim je metodologija prilagođena njihovom dobijanju. I to me neizmjerno ljuti. Šta misliš zašto se takva istraživanja ne provedu nad muškarcima? Jesi čitala što engleskinje odgovaraju na pitanje da li su bile nasilne prema partnerima? Taj čas dobiš iste rezultate, ali sa muškarcima kao žrtvama. I ne zaboravi da fizičko nasilje nije jedini oblik nasilja, ali je češći kod muškaraca zbog njihove fizičke snage

Što se tiče lažnih prijava u svezi nasilja nad djecom i obiteljskog nasilja znaš li koliko se godišnje podigne prijava protiv tog kaznenog djela? Nijedno. Zato jer se u obzir uzimaju olakotne okolnosti kao strah žene, pogrešna percepcija i sl. Ove lažne prijave su samo one koje se odnose na majčin pokušaj da oca prikaže kao pedofila i seksualnog predatora. Na žalost istraživanja u kojima se žene služe lažnim optužbama za psihičko, ekonomsko i stotine drugih oblika obiteljskog nasilja ne postoje. Pa jel tebi jasno da se ženama u procesu dobivanja djeteta od samih institucija savjetuje prijavljivanje "sasvim malog nasilja".

Tko su pećinari? A valjda svi koje ne razmišljaju poput vas. Ako do sada nisi skužila o čemu govorim džebe mi objašnjavati. Na žalost kada kola krenu nizbrdo nikakvog zadovoljstva neće biti u činjenici da ću moći reći-feministice i liberali, jesmo vam govorili da ovo neće dobro završiti. Mala je utjeha što si u pravu, a nisi ništa učinio da se ovaj bezumni liberalni eksperiment zaustavi.
01.11.2014. 19:25
tajuska:
Dakle, samo cu ponoviti, istrazivanje koje ja spominjem je provedeno nad muskarcima tj ispitanici jesu bili muskarci i oni su sami izjavljivali koliko su cinili nasilje. Plus sto vas nitko ne prijeci da provedete istrazivanje.

A to su pecinari, kuzim. Al mi jos nije posve jasno kakav drustveni poredak vi prizeljkujete.
01.11.2014. 19:37
još jedno muško:
Ajd objasni malo ovo-"radi se o globalnom pokretu i jednostavno je cinjenica da su zene globalno premlacivane svake minute."
Link na istraživanje, metodologija, obuhvaćeno područje, koliko je anketiranih obuhvaćeno istraživanjem i iz kojih zemalja? Ako je riječ o Hrvatskoj to bi značilo nevjerojatnih više pola milijuna premlaćivanja godišnje. Ako se rdilo o čitavom svijetu onda je to na nivou statističke greške.
01.11.2014. 20:11
tajuska:
I tak, stalno ispocetka ajmo dokazivati kako se zene zapravo ne tuce ..milijarda plese je svjetski pokret da, ostalo guglaj...jer sto god da ja nadem ti ces opet napisati da smo si mi to tako narihtale. I tak u krug
01.11.2014. 20:21
Bocko:
Prvo bih napisao nešto o nevjerojatno bezobraznoj ili nevjerojatno glupoj opaski tajuske o tome da eto, žene ako su nesposobne ne bi trebale služiti vojsku (naravno, ni ići u rat). Kao da se radi o kampiranju u prirodi.

Na ovaj dan prisjetimo se i naših pokojnih, Pa se osim svoje familije prisjetim i škloskog kolege D.Š. koji je poginuo kod Gospiča '91. A i školskog kolege moga brata, S.L. koji je živio u susjednoj ulici, 50 metrara od kuće mojih roditelja. Kad je pred koji mjesec umro moj otac, majka je ispričala jednu zgodu s početka rata. Rođaka iz Njemačke nazvala je oca i u jednom trenutku predložila da bi se brat i ja mogli 'skloniti' u Njemačku. Moj otac je ponosno, ali sa suzom u oku rekao da su njegovi sinovi već otišli braniti domovinu.
Moj brat od eksplozije ne čuje na jedno uho. Njegov suborac, kojeg smo svi poznavali kao veseljaka raznio se bombom - svi znamo da je to učinio zbog žene gadure a ne toliko zbog ratnih trauma. Susjed koji živo nekoliko kuća dalje od kuće mojih roditelja nosi u sebi nekoliko stotina sitnih gelera minobacačke mine, i ne može micati prste na nozi. To me podsjeća koliko sam sretan što sam sličnu minu izbjegao za dlaku - trenutak prije eksplozije zamaknuo sam iza ugla kuće. Par dana nakon toga, srušenu kuću u čijem podrumu smo spavali pogodila je granata haubice 155 milimetara - i nije eksplodirala.
A kako to izgleda nestvarno kad se puca i meci sikću oko tebe (sikću ssk... ssk.. - ne fijuču) i kako se vrijeme 'uspori' - možda da pogledaš prve scene filma Saving private Ryan.
I nisam ja prošao ni približno najgore u ratu. Ipak sam iz Zagreba...

A ti sad kažeš meni, i svima koji su branili domovinu - da je to sve neka glupost , nevažna igrica.
Ma neka idu muškarci, a kad se vrate osakaćeni i s traumama, ili se ne vrate - tko ih jebe.
Nastavit ćemo ih ponižavati i svaljivati na njih da su patrijarhalne svinje.

E, onda slijedeća generacija možda to i neće biti - mislim, patrijarhalni glupani koji idu kao dragvoljci u rat da zaštite svoje familije. I koje uostalom familije, kad će napredni feminizam razoriti 'socijalni konstrukt' obitelji. Bi će sineki feminizirane mangine. Ili će biti osvješteni muškarci koji će reći - ja nemam obitelji, nemam ženu i djecu, a za feministice me nije briga. Ovi osvješteni mogli bi preći neprijatelju ako ih prisilno mobiliziraš.

A ono što se danas događa u Kobaniju, za 10 ili 15 godina moglo bi se događati u europskim gradovima.
I tko će onda braniti vas feministice?
Jednostavno - nitko.
Stoga nemate drugog izbora nego se prijaviti u vojsku.

Ili početi poštivati svoje muškarce.

I za kraj, jedan nagrađeni kratki dokumentarac koji lijepopokazuje kako se i američke veterane tretira na obiteljskim sudovima kao bezvrijedna govna :

www.youtube.com/watch?v=0_StCzStBy0

Autor je ratni heroj, dvaput ranjen i sada aktivist za ljudska prava muškaraca.
01.11.2014. 21:19
još jedno muško:
Da, na početku smo. Već po nepisanom scenariju kada zatražim da mi se matematički razlože vaše tvrdnje dobijem otvorene optužbe da sam ženomrzac, ili, kao u tvom slučaju, istu tvrdnju, ali malo zapakiranu u celofan. A tvrdnju da je nešto istina zato što je to svjetski pokret bolje ne bih komentirao. Ovdje se radi i četiri osnovne računske operacije plus postotci u najjednostavnijem obliku. Koliko god da sam guglao nisam mogao naći objašnjenje za vaše statistike. Odjednom odnekud iskrsne nekakav koeficijent za koga nemam nijedno zdravorazumsko objašnjenje i do tada prilično logičnu matematiku odvede u sfere koje su samo feministicama jasne. Pa zato te i pitam da mi to objasniš. Dakle još jednom-kako smo došli do svake treće, do milijarde koja pleše, do toga da se prijavljuje svako dvadeseti ili trideseto silovanje, kada i gdje je svake minute pretučena jedna žena.
01.11.2014. 23:09
tajuska:
Bocko, postavila sam pitanje. Nisam rekla da je rat glup, nego sam pitala ako zene nisu za njega sposobne zasto da u njega idu. Ti si ako se ne varam citirao neki calank da zene nisu sposbne za vojsku. Po meni, vojska treba biti dobrovoljna i svi jednako mogu birati hoce ili nece, a ako je rat, svatko sposoban mora ici. A kad smo vec kod kobanija zene su tamo prilicno agilne.

Jos jedno musko, gore sam ti citirala istrazivanje u kojem su ispitivani muskarci i koje je pokazalo to sto je pokazalo, a onda ti tvrdis da je istrazivanje lazno odnosno namjesteno. I tak ja do preksutra mogu citirati istrazivanja ti ces za svako tvrditi da je lazno. Koji je smisao u tome? A do milijarde se dode jednostavnom racunicom. Ako who kaze da je 30% zena na svijetu dozivjelo neko nasilje to je 1 milijarda. Sad ces ti pitati od kuda 30%, ja cu ti ukazati ma istrazivanja, to ces reci da si namjestamo istrazivanja. Ne mogubte natjerati da vjerujes istrazivanjima, tak da ces morati ocito napraviti svoje istrazivanje. Valjda u toj vasoj sferi ima netko tko to moze izvesti.
www.who.int/mediacentre/factsheets/fs239/en/
01.11.2014. 23:46
muško:

Moje mišljenje je da bi govor tipa muškarci su bolje plaćeni za isti posao ili svaka treća žena je pretučena trebalo tretirati kao govor mržanje, jer to su bezočne laži koje se lako mogu provjeriti kroz sluzbene statističke podatke, a proglašavanje jedne društvene skupine neopravadno bogatije od drugih povjest nas uči da to može loše završit.
01.11.2014. 23:47
tajuska:
Nista, morat ces tuziti un za govor mrznje.
01.11.2014. 23:54
Bocko:
tajuska,
Da, zapravo feminizam cijelo vrijeme vrijeđa muškarce da su glupe agresivne svinje koje izazivaju sve probleme društva.
Da, stalno se govori da je rat glup.
I na ovim stranicama.
I zato odite to lijepo objasnite ISIL-ovim jihadistima, i Boko Haram fanaticima.
Nemojte slati muškarce vojnike da to rješavaju.
Rješite si to same. Nas nije briga.

I vrijeđaju ih na sve moguće načine. Nije li se Hillary Clinton proslavila izjavom da su žene primarne žrtve rata?
Ono, muškarci koji ginu i bivaju osakaćeni nisu bitni, Bitne su njihove žene koje pate. One su žrtve.
Ti muškarci čak kao da nemaju očeve, braću i siove koji pate. Jer muškarci su svinje, nemaju osjećaje.
RAZUMIJEŠ LI KOLIKO JE TAKVA IZJAVA PONIŽAVAJUĆA ZA MUŠKARCE?

I ta licemjerna osoba bi željela biti američka predsjednica da može muškarce koje toliko prezire slati po svijetu da brane žene?
WOW!

Jesi li se uopće potrudila pogledati ovaj kratki dokumentarac iz mog prethodnog posta?
Nisi, naravno.

Znaš o čemu govori?
O tome kako veterani doživljavaju da ih država tretira kao kriminalce. Feminizirani državni aparat zapravo potiče žene da se rastaju dok njihovi muževi ratuju na drugoj strani svijeta . Jer ''nisu sretne'. Njihovi muževi koji ginu su naravno sretni tamo negdje.70% veterana doživi da žena pokrene rastavu dok je muž preko mora. To je epidemija.
Pa ih tuže za zanemarivanje djece, za neplaćanje alimentacije dok se nisu vratili. Invalidi dobiju bijedne invalidnine koje onda oraju plaćati bivšim ženama (bez djece) a sami žive kao psi dok bivša živi kod ljubavnika.
Pa se poniženi muškarci ubijaju.
Ali tko ih jebe.
I nemoj mi o ženama u ratu ili u kobaniju. To je uglavnom ista propaganda ponižavanja i postamljivanja muškaraca u stilu - evo, žene se bore a vi ništa.
Svaka čast vrlo rijetkim pravim borkinjama, ali sve to je uglavnom naslikavanje za medije.

02.11.2014. 07:08
tajuska:
Sve to i dalje ne odgovara na pitanje zasto bi se zene trebale registrirati ako su za to nesposobne. Dakle ti si tvrdio da je obavezna registracija za muskarce diskriminacija, a nakon toga si tvrdio da su zene nesposobne za rat i moje pitanje od pocetka je zasto bi nesposobne osobe trebale obavezno ici u rat odnosno u vojsku.
Americki problem s veteranima, ili nas problem s braniteljima te opcenito politikabkoja se vodi prema tim populacijama je luda. A inace imas nesto i o tome u analizi javnih politika vezano.uz maskulinitete.

I sad se iskljucujem jer slijedi jako zguzvan tjedan, pa da se ne brinete za mene. Znam da cu vam faliti. Bocko javi kako napreduje knjiga.
02.11.2014. 08:08
Bocko:
Trebale bi imati u zakon i Ustav ugrađenu obavezu da služe.

Feminizam deklarira da traži jednakost, a traži samo povlastiice za žene.
Kad treba ginuti, neka idu muškarci - po zakonu. Žene ćemo izuzeti.

Kada bi žene imale samo realnu obavezu/mogućnost da budu sve pozvane u rat, naučile bi se cijeniti muške žrtve.

Ali to ne ide.
Idu samo povlastice, poput ničim zasluženih zagarantiranih 40% žena na listama i 40% žena u upravama dobrostojećih kompanija koje će onda trpiti gubitke.
02.11.2014. 09:13
muško:

Bocko što se tiče branitelja ne moraš tražit primjer po Americi, na fb stranicama udruge za ravnopravo roditeljstvo se javio čovjek koji tvrdi da mu je prilikom dodjele djeteta majci a ne njemu to argumentirano da je on branitelj, što bi značilo da centar za socijalnu skrb tretira branitelje kao opasne ljude, ne vidim da ovi u savskoj zbog toga prosvjeduju
02.11.2014. 09:27
Bocko:
Ovo o droljama i droljanima...

Drage feministice, poslušajte dobro:

pucpucpuc pucpucpuc

poslušajte opet:

pucpucpuc pucpucpuc

Znate koji je to zvuk?

Zo meni qurac puca što bilo tko misli o droljama i droljanima, i meni i drugim muškarcima to podmeće.
Ako neka drolja želi biti drolja ili muškarac kurviš (ili droljan, ako baš hoćete, apsolutno me nije briga.

Ako feministice žele biti drolje ili podržavati drolje pa paradiraju obučene kao drolje :
www.google.hr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=www.slutwalk%20pictures

Apsolutno me nije briga!

Ali brinem za poslijedice tog histeričnog i neodgovornog ponašanja , koje je rezultiralo ukidanjem temeljnih ljudskih prava za muškarce.

Kroz ozakonjenje lažnih prijava za muškarce.

Naime, kako žene ne žele biti označene kao 'laka roba' , a ponašaju se neodgovorno i završe u krevetu sa nekim tko im se baš i ne sviđa kad se otrijezne, one žele biti žrtve.
Naravno, ona ne može biti nimalo kriva što je u pripitom stanju na partyju završila u krevetu sa jednako pijanim muškarcem, . Čak i ako ga je otvoreno pozivala izazivala i šlatala. K vragu, čak i ako se SMS porukama hvalila prijateljicama da upravo ide na seks sa tin i tim 'pastuhom'. Čak i ako je on bio manje zainteresiran,
Ali zakon sada njoj omogućuje da se bilo kada predomisli i da kaže da je on muška svinja koja ju je, jadnu i čednu - silovala.
A na muškarcu je , po novom zakonu, da DOKAŽE da to nije istina.
Jedino baš i nije objašnjeno kako.

Dakle, UKINUTA JE PRESUMPCIJA NEVINISTI DOK SE NE DOKAŽE KRIVICA.
Muškarac je kriv ako neka žena tako kaže, a na njemu je da na sudu DOKAŽE NEVINOST.

To je izokretanje temeljnih principa pravne države.
Takvi principi u pravu postoje samo u totalitarnim državama sa nacizmom i komunizmom, ali sada postoje i kod nas u blažem obliku.

Još nismo dostigli potpuni Gender staljinizam, sa prijekim sudovima za muškarce, kao npr u Španjolskoj.
Dajte o tome objavite članak.
02.11.2014. 09:35
još jedno muško:
Odem na stranice koje mi je tajuska linkala, upišem "vioelence against woman" i otvorim prvi pdf. Naravno da su rezultati onakvi kakve je spomenula tajuska. Zemlje u kojima je provedeno istraživanje su Bangladeš, Etiopija, Namibija, Peru, Tanzanija i Srbija. Ovaj reprezentativni uzorak zatim će se prikazivati po zemljama zapadnog kulturološkog kruga kao nešto što se događa ovdje. Naravno da se iz istraživanja ne može vidjeti ni pitanja koja su postavljena (moguće da su sugestivna), niti uzorak ruralnog i gradskog stanovništva koji je ispitan. Ne bi me začudilo da je , poput jedne naše ženske udruge, slično istraživanje obuhvatilo većim dijelom osobe koje su prošle kroz sigurnu kuću. Ili da se roditeljski šamari idu prikazivati kao partnersko nasilje.
Dakle mi bi trebali vjerovati ovakvim istraživanjima.
Meni nije jasno, ako se već radi studija, zašto se i muškarce ne upita isto pitanje. Možda zato što bi dobili ovakve rezultate www.telegraph.co.uk/men/relationships/10927507/Women-are-more-controlling-and-aggressive-than-men-in-relationships.html

Ili slučaj iz Afrike gdje se netko sjetio žene koje su pretrpile seksualno nasilje pitati o spolu počinioca. Pa je ispalo da je 40% nasilnih činova došlo od strane druge žene. Istraživanje je odmah došlo pod udar kritike samih organizacija UN-a i proglašeno pristranim (ali ne netočnim) zbog same činjenice da se netko sjetio pitati za spol. Pa podrazumjeva se da su isključivo muškarci silovatlji.
02.11.2014. 09:58
još jedno muško:
Danas se događa jedna nuspojava borbe protiv nasilja koja očito nije dobro došla kod feministica. Povećava se broj prijava nasilja od strane muškaraca. Naša pravobraniteljica uzroke traži u radu policije i pokušat će implementacijom Istambulske konvencije "popraviti stvar". Ta konvencija barata pojmovima poput "rodno osjetljiv pristup" koji je ništa drugo do proglašavanja žena isključivom žrtvom nasilja. Čak i kada napada ona se u stvari brani. To će se lijepo objasniti policiji na radionicama.

Pravi uzrok sve većeg broja prijava od strane muškaraca je zbog feminizacije društva. Mladići u vrijeme najintenzivnijeg sazrijevanja gotovo da nemaju muški uzor. Tetice u vrtiću i 90% ženskog kadra u osnovnim školama garancije su da ćemo dobivati osobe prilično čudnih karakteristika.

Još ako su imale sreću da borave u obitelji samohranih roditelja kojih ima oko 200.000 i većinom su sačinjene od majke i djeteta situacija će biti upravo onakva kakvu stratezi rodne ideologij priželjkuju. Jedino što se stvaraju generacije feminiziranih dečki koji nemaju nikakvih dilema oko prijavljivanja svoje partnerice. Poznato je da klasični patrijarhalni muškarac radije počini samoubojstvo nego što će prijaviti da ga partnerica maltretira. Kako se ova situacija iz dana u dan mijenja feministice moraju pronaći nove razloge i načina svog opstanka koji je mnogima i riješenje egzistencijalnog pitanja.

02.11.2014. 10:13
još jedno muško:
Odem na stranice koje mi je tajuska linkala, upišem "vioelence against woman" i otvorim prvi pdf. Naravno da su rezultati onakvi kakve je spomenula tajuska. Zemlje u kojima je provedeno istraživanje su Bangladeš, Etiopija, Namibija, Peru, Tanzanija i Srbija. Ovaj reprezentativni uzorak zatim će se prikazivati po zemljama zapadnog kulturološkog kruga kao nešto što se događa ovdje. Naravno da se iz istraživanja ne može vidjeti ni pitanja koja su postavljena (moguće da su sugestivna), niti uzorak ruralnog i gradskog stanovništva koji je ispitan. Ne bi me začudilo da je , poput jedne naše ženske udruge, slično istraživanje obuhvatilo većim dijelom osobe koje su prošle kroz sigurnu kuću. Ili da se roditeljski šamari idu prikazivati kao partnersko nasilje.
Dakle mi bi trebali vjerovati ovakvim istraživanjima.
Meni nije jasno, ako se već radi studija, zašto se i muškarce ne upita isto pitanje. Možda zato što bi dobili ovakve rezultate www.telegraph.co.uk/men/relationships/10927507/Women-are-more-controlling-and-aggressive-than-men-in-relationships.html

Ili slučaj iz Afrike gdje se netko sjetio žene koje su pretrpile seksualno nasilje pitati o spolu počinioca. Pa je ispalo da je 40% nasilnih činova došlo od strane druge žene. Istraživanje je odmah došlo pod udar kritike samih organizacija UN-a i proglašeno pristranim (ali ne netočnim) zbog same činjenice da se netko sjetio pitati za spol. Pa podrazumjeva se da su isključivo muškarci silovatlji.
02.11.2014. 10:18
još jedno muško:
I da završim današnje javljnje sa UN istraživanjima. UN je financiran donacijama vlada pojedinih država od kojih preko četvrtine dolazi iz SAD-a. Kao i sve udruge i organizacije bez vlastitih prihoda njihov opstanak je diktiran slijeđenjem politike donatora.
Ako se sjećate slučaja Abu Ghraib upozorenje nije došlo od UN-a koji je tamo imao promatrače već od Amnesty International-a koji se financira na drugačiji način te mu to omogućava veću neovisnost.
Dakle UN istraživanja nisu svetinja već produžena ruka pojedinih politika. Ako nam pamćenje nije kratko lako ćemo se sjetiti njihove često sramotne uloge u ratovima na ovim prostorima od prije 20 i više godina.
02.11.2014. 10:44
Bocko:
UN je jedna duboko korumpirana politička organizacija.
Neučinkovita je i nije napravila ništa stvarno korisno, osim palamuđenja o miru.
Temeljito je korumpirana feminističkom ideologijom, i feminizam ju koristi kao pokriće za provođenje svoje ideologije.

Koliko je korumpirana najbolji primjer je kkada su odbili uopće razmotriti pomoć žrtvama silovanja ratova u Africi - koji su muškarci.

Ili dovoljno da pogledamo ISTNBULSKU KONVENCIJU.
Sumnjam da je većina političara koji glasaju za ratifikaciju uopće sa razumijevanjem pročitala taj ŠOVINISTIČKI PAMFLET.

Tko ne zna o čemu pričam, neka nađe tekst konvencije. Zatim neka zamijeni nazive 'žene' i 'muškarci'.
Ili neka odgovarajuće primjeni bjelci i crnci ili Židovi, I dobit će panflet koji bi mogao biti manifest neonacista ili KuKluxKlana.
04.11.2014. 06:58
Zvon:
*grabs popcorn*
21.12.2014. 17:10
Zvon:
*grabs popcorn*
21.12.2014. 19:57
Bocko:
Evo da ovdje stavimo ovaj link, obzirom da se govori upravo o ovoj temi, samo iz aspekta oduzimanju muškim studentima statusa ljudskih bića sa ljudskim pravima:
www.avoiceformen.com/feminism/most-hateful-quotes-of-2014/

Da navedemo samo prvi prvi primjer mrziteljske izjave:

1. Amanda Childress, sexual assault awareness program coordinator at Dartmouth College, declared that campus policies aren’t going far enough to protect students. She asked, “Why could we not expel a student based on an allegation?” ....

Odgovor jednog komentatora:

"[Girl] killed my roommate with a knife last night!"
"Your roommate is standing right next to you."
"Doesn't matter, I've made an allegation of a violent crime."
"Ah, good point. We'll expel her immediately."

That seems hyperbole, and it is, but that is a simplified version of why we rely on due process, not the witch hunt mentality of 'believe the accuser.'

27.12.2014. 19:49

Iz drugih medija

AEM