Najave

09.09.2020. 16:47:43 - Centar za ženske studije/Libela

izvannastavni obrazovni modul

Upisi u 5. Kreativni kritički laboratorij - Zašto feminizam?

Centar za ženske studije i Akademija dramske umjetnosti objavljuju poziv studenticama i studentima Sveučilišta u Zagrebu za upis izvannastavnog obrazovnog modula Kreativni kritički laboratorij: Zašto feminizam? koji će biti realiziran u periodu od 15.09.2020. – 13.10.2020., u prostorijama Centra za ženske studije (Dolac 8), u terminima utorkom popodne, od 17 do 20 sati. Polaznicama i polaznicima za sudjelovanje u programu bit će dodijeljen 1 ECTS bod za izvannastavnu aktivnost.

Program je usmjeren osnaživanju studentica i studenata za kritičku recepciju kulturnih proizvoda u feminističkom ključu. Fokusirajući se na primjere pozitivne reprezentacije ženskog identiteta u vizualnoj kulturi, program će se dotaknuti problematike ženske seksualnosti, reprezentacije nasilja, politike afekata te sprege klase, rase i roda. Program će biti realiziran u formi gledateljskog kružoka koji će voditi teoretičarke, umjetnice te sveučilišne profesorice (Maša Grdešić, Nataša Govedić, Dunja Plazonja, Karla Lončar, Jasna Jasna Žmak). Njegujući vlastite istraživačke interese i specifičan pedagoški pristup, svaka je od autorica odabrala određene filmove i serije koje će povezati sa odabranim tekstovima s feminističkim predznakom. Između ostalih, tako ćemo zajedno gledati seriju Chewing Gum i filmove Twin Peaks: Vatro hodaj sa mnom, Vlažne zone i Male žene te raspravljati o perspektivama i izazovima uspostave feminističkog pogleda na pop kulturne proizvode te modusima uspostave feminističkog autorstva u vlastitom istraživačkom i umjetničkom radu. Voditeljice modula je doc.art. Jasna Jasna Žmak.

Detaljnije o programu nađite ovdje.

Prijave se primaju do 11.09.2020. na e-mail adresu obrazovni@zenstud.hr. U prijavi treba navesti ime i prezime, studijski program te kratku motivaciju za sudjelovanje u programu. Zbog poštivanja epidemioloških mjera, maksimalan broj polaznica bit će ograničen na 15.

Tagovi: cžs, izvannastavna edukacija, kreativni kritički laboratorij, upisi, za djevojčice

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM